Le kell cserélni a jelenlegi baloldali pártokat/embereket?
„Az, hogy 12 éve kormányoznak, nem jelenti azt, hogy alkalmasak is a kormányzásra.”
Egy szóval nem mondtam, hogy ez azt jelenti, hogy alkalmasak a kormányzásra, csak mint érdekességet tüntettem fel az MSZP megpuccsolt, lemondott miniszterelnökeivel kontrasztba állítva.
“Azt azért vedd figyelembe, hogy a rendszerváltás után mekkora lemaradással indultunk”
Kikhez képest mekkora lemaradással? A régiós szomszédaink is a fal keleti oldalán voltak. Ugyanabban a cipőben eveztünk, szóval nem tudom mire akarsz rávilágítani a rendszerváltással.
“és hogy az EU csatlakozás óta mennyi pénz ömlött ide”
A szomszédainkhoz is sok EU-s pénz ömlött, mégsem fejlődtek érdemibb szinten ők sem. Sőt, a 2002-2010-es időszakban a szomszédaink kivétel nélkül érdemibb fejlődést értek el EU-s pénz nélkül, mint 2010-2020 között. Talán túl vannak értékelve azok az EU-s pénzek, hisz nélküle is milyen eredményesen fejlődött mindenki, a hatása meg valahogy nem érződik sehol.
“amiből viszont nem csak stagnálni lehetett/kellett volna, hanem megközelíteni a nyugati életszínvonalat.”
Ezt a kijelentésedet alá is tudod támasztani valami számítással? Vagy csak úgy random kijelented, hogy így lett volna, mert ez is egy alkalom károgni?
Egyáltalán mit jelent az, hogy megközelíteni a nyugati életszínvonalat? 2010 óta csökken az életszínvonalbeli különbség köztünk és a nyugat között. Most akkor ez már megközelítésnek számít? A régiónkból senkinek nem sikerült kiugró fejlődést elérnie az EU-s pénzek ellenére sem. Pedig ott nincsenek Fidesz kormányok hogy jól ellopják.
„Ehhez képest a bérek még mindig a béka segge alatt vannak”
A bérek sokat nőttek, persze nyugattól még mindig messze vagyunk, de ez a szomszédainkra is igaz.
“egy 10 perces neurológiai vizsgálatra áprilisban csak augusztusra tudtak volna időpontot adni, mehettem magánhoz”
Aztat bárki mondhassa. Én meg 3 napra rá kaptam időpontot, pedig az a viszgálat volt 30 perc is. :)
“Az ő béreiket mind rendezni kellett volna már 12 év alatt”
Az orvosoké éppenséggel rendezve lett. Különben az ellenzék miért nem rendezte, amikor ők voltak kormányon? Volt rá 8 évük.
“A pénz a haverokhoz van becsatornázva, túlárazott tenderekkel fizeti ki Orbán EU-s pénzből a hűbéreseit, ahelyett, hogy az ország fejlődésére fordítaná ezt a pénzt, amire egyébként kapjuk.”
Alá is tudnád ezeket támasztani? Kik azok a hűbéresek (mármint Mészárost leszámítva). Mennyi pénz lett ellopva úgy nagyságrendileg? Mire lett volna elég az a pénz?
„Ami még felháborító számomra most az árstopokkal kapcsolatban, hogy ezt a kereskedőkre terhelik (nem kapnak kompenzációt)”
A benzinkutasok kapnak valamennyi kompenzációt, az a 6-7 élelmiszer ugyan mit számít, mikor van mellett több száz? Azon be tudják nyelni azt, amit buknak, mint arra felhívták a figyelmet a kedves ellenzéki politikusok. Most akkor mi az igazság? Át vannak verve az emberek és a kereskedő elvan, vagy az embereket segítik, a kereskedő meg szenved?
“Gulyás Gergely szerint ez mindössze 20 milliárd forint terhet jelent a kereskedelem számára és ezt ki kell bírnia a kereskedőknek.”
A kiskereskedelmi profit évente 150 milliárd.
“20 kib.szott milliárd forint kompenzációt nem tudnak adni akkor, amikor az emberek megsegítése lenne a cél,”
Ha jól értem ez a 20 milliárd nem túl nagy ár. Egy év alatt. Az 12 év alatt.
“pl. Vadászati világkiállítás: 80 mrd forint”
Jó lesz az 70 milliárdnak is. Amiből 55 milliárd a Hungexpo felújítására ment el. Remélem a hétvégi nagybevásárlást sem úgy számolod, hogy hozzáadod az autód árát, amivel hazaviszed. :D
“A bűnlajstromot még órákig tudnám írni, de szerintem már ez a hsz-em is túl hosszú ahhoz, hogy elolvasd.”
Hosszú? Ez lópikula. Amíg nem érted el a karakterkorlátot az nem számít hosszúnak. Persze nem akarom lefitymálni, lehet hogy ez volt életed legterjedelmesebb kommentje. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!