Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem afelé megy az...

Miért nem afelé megy az ország, hogy minél kevesebbet kelljen közlekedni?

Figyelt kérdés
A benzin drága, az autó drága, a BKK tönkremegy, de azért állandóan közlekedünk. Miért nem arra szoktatnak mindenkit, hogy csak akkor menjen valahova, ha nagyon muszáj. A vírusnak legalább megvolt a haszna, hogy nem kellett állandóan menni valahova.
2022. máj. 6. 10:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%

Az a szép, hogy amikor leírom, hogy pedagógus vagyok, rögtön azt hiszi a többség, hogy tanár.

Hát, nem.

Korai fejlesztés.

Nem is próbálom elmagyarázni mi az.

És nem. Nem lehet érdemi munkát 3 év alatti gyerekekkel online végezni.

Még jó, hogy te érted az idők szavát, és megszakérted nekem.

Érzem a megvetést, ne félj.

Az andrgógus szót is ismerem.

Te tudod mit csinál egy konduktor?

2022. máj. 6. 11:40
 12/19 anonim ***** válasza:
56%

Tehát nincs meg a konduktor, ugye?

Mert azt egyetlen helyen képzik, csak mondom.

2022. máj. 6. 11:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki mutatni akarja, hogy van itt manika.
2022. máj. 6. 13:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Az nem elvárható, hogy ne menjen senki sehova, én a problémát a munkáltatók hozzáállásában látom.

Nézd meg, a vírus miatt tömegek álltak át home office-ra, de csak nagyon kevés helyen maradt meg végül. Miért? A mi példánk tökéletes, mert a főnökünknek az az elképzelése, hogy ha otthon vagyunk, biztos nem dolgozunk annyit, mint az irodában, pedig minden pontosan ugyanúgy meg volt csinálva. A mi munkánk nem igazán igényelt személyes jelenlétet, de akkor is be kell menni, inkább fizette az iroda havi 250(!) ezres bérleti díját, semmint kivegyen egy kisebbet, ahova elég lett volna alkalmanként bemenni.

Szóval, mi elég csalódottak voltunk a végén. Egy csomó időt és pénzt megspóroltam azzal, hogy nem kellett utazni, 4-kor, ha véget ért a munkaidő, nem kellett még közel 1 óra, hogy hazaérjek (igen, agglomerációba tömegközlekedéssel, ez nem Budapest, de a városban nem tudtunk volna venni semmit az árak miatt).

Egyszerűen sokkal több ember dolgozhatnak otthonról, csak a magyar munkáltatók nem akarják.

2022. máj. 6. 13:30
 15/19 anonim ***** válasza:
#14: Szerintem ilyen esetben érdemes szétnézni más helyeken is. Nagyon sok helyen megmaradt a távmunka, ha ezt valaki nem akarja biztosítani ott, ahol egyébként nem indokolt a bejárás, az előbb-utóbb versenyhátrányba kerül és kénytelen lesz engedni. Nem kell ebbe beletörődnöd. Persze nem tudom, hogy milyen helyen dolgozol és milyen könnyen találnál másik munkát, de az viszont biztos, hogy sok helyen továbbra is engedélyezett otthonról dolgozni és esetleg néha bejárni.
2022. máj. 6. 14:44
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Vannak munkák, és helyzetek, amikor nem lehet elkerülni, utazni kell. Akár napi szinten."

Milyen más lenne az élet, ha tényleg csak olyankor utazna mindenki! És milyen sok szempontból jobb lenne!

2022. máj. 6. 16:09
 17/19 anonim ***** válasza:
31%
Akkor maradj otthon, ennyi az egész, másnak ne akard megszabni mit tegyen.
2022. máj. 7. 04:07
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 : Cserélj kazit elvtárs, a szocializmusnak vége! Ma lehetőségeket kell teremteni, ami közül az ember választhat. Mi ez a "megszab" egy szabad országban?
2022. máj. 8. 14:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Az amit emlegetsz, csak finoman fogalmazva...
2022. máj. 8. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!