Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért "oldódik meg", hogyha...

Miért "oldódik meg", hogyha egyes emberek másokat bántanak? Hogyan működik a rendszer, ami ezt biztosítja?

Figyelt kérdés

Olaszliszkán, mielőtt a híres lincselés történt Szöghy tanár úrral, nem sokkal előtte valakit nagyon megvertek, valakit pedig nyomorékra. A média nem kapra fel, mindkét eset büntetés nélkül végződött.

A lincselés után a rendőrség lehetőséget adott, hogy a "helyiek megbeszéljék", hogy ki megy börtönbe.

Szigethalmon megkéseltek egy sportolót. Az esetet a média elfelejtette, az elkövetőket felmentették.

Kelet Magyarországon motoros balesetet szenvedett, a helyi erők megszurkálták, mivel a motoros sérülései az élettel összeegyeztethetnek voltak, garázdaság miatt indult eljárás (ez az eset annyira ciki lehetett, hogy a police.hu-ról is eltüntették).

2022. máj. 3. 08:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A police.hu-t alapvetően hitelesnek tartom, bár a jelek szerint tűnnek el róla esetek.

A többi esetén a legjobb forrást használtam, ami rendelkezésemre áll. Nem volt lehetőségem a teljes peranyag alapos elemzésére, de ha jól értem, az engem érdeklő dolgok nem is ott szerepelnek.

2022. máj. 3. 11:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Amikor büntetőjogot tanultam, az volt a legizgalmasabb, hogy mennyire más az amit a köznyelv/közvélekedés gondol egy bűncselekményről ahhoz képest, hogy milyen feltételek alapján lehet a cselekményt minősíteni, ki követheti el, meg hasonlók.

2022. máj. 3. 11:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!