Miért nem tudtuk még 22 év után sem megközelíteni a nyugati bérek színvonalát?
Mivel volt 2002-2010 között egy borzalmas MSZP-Gyurcsány kormányunk ami beleállította a földbe a magyar gazdaságot.
Ha 1998 óta Orbánék vezetnék az országot akkor most kb. Ausztria szintű bérezés lenne.
Elveszem minden vagyonod, házad,autódat, MINDENEDET, utcára teszlek egy pokróccal és adok 10 évet hogy felzárkózz ahhoz akinek meg adok egy villát, 2 prémium autót és 100 millió költőpénzt.
Aztán mikor 10 év múlva rákérdezek, hogy hát neked miért nincs még nyarlód meg ferrarid? És azzal jössz, hogy utcán voltál még 10 éve mert tönkretettek akkor a pofádba röhögök hogy te még mindig azzal jössz?
Ugye ugye
Közeledtek a bérek.
Ausztriában az átlagfizetés 2000-ben 1730 EUR volt, Magyarországon 361 EUR (21%).
Ausztriában az átlagfizetés 2000-ben 2190 EUR volt, Magyarországon 482 EUR (22%).
Ausztriában az átlagfizetés 2020-ban 2780 EUR volt, Magyarországon 764 EUR (28%).
#6:
Rendben, csináljuk így.
Miután kidobtál az utcára, először is én nyertem a lottón, utána alapítottam egy céget végül pedig örököltem pénzt. Ezeket ahelyett hogy arra költöttem volna, hogy normális életszínvonalat biztosítsak magamnak és a családnak, inkább elittam, elprostiztam, elkártyáztam. Amikor meg a feleségem kérdezi hogy miér tnics kenyér, mutogatok rád hogy hát miattad van minden
A színvonalat, gazdaságot, bérezést úgy kell kezelni, mint a versenyautók fizikáját.
Mit is értek én ezen?!
Tegyük fel, hogy van egy autó (nevezzük Ausztriának), ami halad egy adott sebességgel.
Van egy másik autó (nevezzük Magyarországnak), ami lassabban halad az előzőnél, de mégis utol akarja azt érni.
Hogyan tudná ezt a 2. autó megvalósítani?
Hát természetesen 2 lehetőség van erre:
Vagy úgy sikerülne, hogy az első autó annyira lelassít, hogy a második utolérje. (Ehhez az kéne, hogy lassabb legyen a 2.-nál... Ausztria gazdaságilag miért lassulna le jobban Magyarországnál?)
Vagy a második gyorsul fel annyira, hogy az 1.-t utolérje. (Ehhez gyorsabbnak kell lennie az 1.-nél... Magyarországnak egy ideig jobb gazdasággal kéne rendelkeznie Ausztriánál, hogy ez megtörténjen.)
Remélem érthető, hogy egy átlagos sebesség/gazdaság eléréséhez az erősebbnek jóval gyengébbé, a gyengébbnek jóval erősebbé kéne válnia, hiszen egyik sem állhat meg... :,D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!