Eddig azt mondták hogy az olcsó orosz kőolaj jelenti a magyar gazdaság stabilitását. És ha valóban bőven a világpiaci ár alatt vesszük a kőolajat az oroszoktól akkor a MOL miért veri fel világpiaci árra a magyar nagy- és kisker árakat?
#1 Akkor lehet hogy az az olcsó nem is annyira olcsó :)
2022. ápr. 28. 17:55
3/9 anonim válasza:
nem, hát nyiéván azért titkos, mert túl jó lenne és ne irigykedjen ránk mindenki; Orbán Viktor az árzabáló, azért ilyen nagy a hasa. Szilárd is azért lett ilyen, mert megette a rezsidet.
2022. ápr. 28. 17:57
4/9 mindentudó99 válasza:
Piaci áron vesszük. Csak a hosszútávú szerződések miatt a világpiaci ár később érvényesül. Ezért lehet hogy a gáz ára a németeknél felugrik négyszeresre nálunk még marad egy ideig az eredeti ár. De később korrigál. Így valóban igaz az hogy pl negyed áron veszünk valamit . De csak egy darabig
2022. ápr. 28. 17:57
5/9 anonim válasza:
A kormány sose beszélt olcsó kőolajról, legalábbis én nem hallottam de ha van róla linked szívesen megnézném.
Ugyanakkor az Ural kőolaj ára valóban elvált a Brenttől de ezzel nem nagyon henceg senki se, mert nem lehet tudni meddig tud ebből a MOL profitálni.
A MOL mikor és hol veri fel az árakat vagy miről tetszik beszélni?
Ugyanakkor kicsit tévedésben vagy, mert az árak a kereslet kínálattól függnek, szóval ha holnaptól 0 forintért lehetne gyártani a benzint akkor se adnák olcsóbban amíg nem jelenne meg annyi benzin a piacon amit már nem tudnának eladni a jelenlegi ár mellett.
2022. ápr. 28. 17:58
6/9 anonim válasza:
Szerintem nem mondták hogy olcsó, világpiaci ár van.
2022. ápr. 28. 17:58
7/9 anonim válasza:
Szerintem te a kőolajat kevered a gázzal, de ez akkora sötétségre utalna még gyakoris mércével is, hogy az már nagyon durva lenne.
2022. ápr. 28. 17:59
8/9 A kérdező kommentje:
Nem, kőolajra gondoltam. Azt a MOL-vezér is hangoztatta, hogy nem lehet kiváltani egyik napról a másikra az orosz olajat. Nyilván lehetne, csak az hirtelen dráguláshoz vezetne.
2022. ápr. 28. 18:03
9/9 anonim válasza:
Ha a kőolajra gondoltál akkor kérlek írd le mikor és hol kommunikálta azt a kormány hogy olcsón vesszük?
A MOL hol veri fel az árakat?
Totális nonszensz a kérdésed, főleg így hogy marad az árstop. Az meg had legyen már szabad a MOL-nak, hogy amíg szállítja 25-30%-kal olcsóbban a benzint mint a szomszédos országokban van addig panaszkodhassanak.
(amúgy nem tudom eldönteni, hogy készítik elő azt hogy EU szankciókat vezet be, estleg a kőolajvezetékkel lesz valami gebasz DE remélem csak kapzsik és ezért sírnak)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!