Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ekkora a népbutitítás...

Miért ekkora a népbutitítás otthon?

Figyelt kérdés

Beszélgettem ma anyukámmal és mesélte hogy a híradóban hallotta, mekkora nagy válság van itt Ausztriában és úgy egészében a "haldokló" nyugaton.

Persze ő tudja hogy hogy élek,csak a többi rokon félt és mondja menjek haza mert otthon is van olyan jó, mint itt.... na most igazából a munkáltatóm szolgáltatja a szállást mivel keleti országból jöttem, napi 3x-i étkezés van biztosítva és 2000 euró a nettó fizetésem amit 14 alkalommal kapok egy évben. Ez ma árfolyamon ~10.6 millió forint évente. Illetve heti 5 néha 6 napot dolgozok átlagban 9 órát ami szerintem elfogadható.

Konkrétan nem is szakmábam dolgozom, csak recepción egy hotelben. Ha szakmám lenne már kaptam 2500 eurós állásajánaltot is.

Miért hiszik azt otthon, hogy szenvedés idekinn az élet és hogy haza kell menni? Hogy lehet ennyire bután gondolkodás nélkül a propaganda híreket meghallani és azonnal igazságként kezelni?

"Előre menjünk, ne hátra?" Elég irónikus.

#krumpli #Ausztria #ÁrstopLoL #Keletibrigád #Europaszemetlerakotelepe
2022. ápr. 28. 17:33
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

#10: ha megnézed a listás szavazatokat, az látszik, hogy kb 500e ember szavazott a változásra (mihazánk+kutyapárt).

És kb 5M szavazott arra, hogy pont jó a színház úgy ahogy van már 32 éve.

2022. ápr. 29. 08:01
 12/25 anonim ***** válasza:
69%
A szocializmusban is ezt mondták mindig, hogy a hanyatló nyugaton milyen rossz élni, drága a tej stb. Közben meg ott sokkal jobban éltek az emberek, szabadabbak voltak és nagyobb volt az árukészlet. Most újra ugyanazt veszik elő, csak mostmár bárki kimehet megnézni, hogy mi a helyzet+sokaknak él kint a rokona. Ennek ellenére még mindig működik a buták körében, meg azok közt, akik sosem jártak a településük tábláján túl, nemhogy külföldön.
2022. ápr. 29. 12:27
 13/25 anonim ***** válasza:
13%

#12: én elég sokat voltam kint a kaliforniai álomban is, hát az átlag ott sem él ám jobban, mint itthon. Spanyolország, Olaszország nagy része semmivel sem különb, mint borsod megye.

Sokan mennek ki nyugatra "megszedni", de aztán sokakról kiderül hogy masszív fillérbszás az élete.

Az eddigi "németbe/osztrákba" jelentősen többet fizető sztárszakmák már itthon is meg vannak fizetve.

Aki elvek miatt megy nyugatra, azt megértem, de aki csak a pénz miatt, az jól átverte magát.

2022. ápr. 29. 12:38
 14/25 A kérdező kommentje:

Hát én dolgoztam otthon is hotel recepción és bejárástámogatást kaptam egyedül 17 ft/km-t semmilyen szállásttámogatást és mire hó vége lett kb nettó 100.000ft ami megmarad úgy hogy otthon laktam és egy kicsit költögettem.

Most nem végzek nehezebb munkát és havi szinten 700.000ft az ami megmarad ha egy kicsit költögetek. Illetve nem elhanyagolható hogy téli és nyári szezonra kapok 13. és 14. Havi fizetést.

2022. ápr. 29. 13:49
 15/25 anonim ***** válasza:
43%

És amúgy mi a célod ezzel a gyűjtögetéssel?

Hazajönni nem akarsz a sok buta nép közé, kint ekkora megtakarítással meg nem jutsz sehova.

2022. ápr. 29. 15:20
 16/25 A kérdező kommentje:
Igazából már vettem otthon egy lakást amit most albérletbe adtam ki pár hónapja illetve egy autókereskedéssel és egy autóbérlő céggel eggyütműködök és pénzt fektetek be az autóparkkba amiből részesedést kapok, kb az itteni fizetésem 2x-esét keresem így meg plusszba.
2022. ápr. 29. 16:17
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

"az itteni fizetésem 2x-esét keresem így meg plusszba"

Tehát akkor nem is keresel olyan jól...

2022. ápr. 29. 16:45
 18/25 A kérdező kommentje:
Nem, nagyon rosszul keresek :)
2022. ápr. 29. 16:49
 19/25 anonim ***** válasza:
24%
szóval olyan jól keresel kint, hogy a buta nepű magyarországról kell kitalicskáznod a pénzt :)))
2022. ápr. 29. 17:09
 20/25 A kérdező kommentje:
Yup
2022. ápr. 29. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!