Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a jogállamisági eljárás...

Mi ez a jogállamisági eljárás Magyarország ellen?

Figyelt kérdés
[link]
2022. ápr. 27. 18:44
1 2 3
 11/23 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

@10

"Hidd el minden rendben van, csak ne csak ballib forrásból tájékozódj..."

Mondd, te nem valami kormányszóvivő vagy véletlenül?

Természetesen el fogom hinni, amint meggyőződök róla. Meggyőzhetsz engem akár jobblib forrásból is, amennyiben az leírja, hogy hova tűnnek az adóforintjaim, és nem csak annyit mond (mint te is), hogy "hidd el minden rendben van".

De mindaddig, amíg úgy kell kiperelni egy minisztériumból, hogy mire költötte el a közpénzt, addig nem hiszem el, hogy minden rendben van, és nem is nyugszom meg.

2022. ápr. 27. 21:06
 12/23 felkelhetetle ***** válasza:
0%

11

Hidd el, jobb és nyugodtabb lesz a közérzeted, ha te is kormánypárti leszel, mikor fiatal voltam én is úgy voltam, mint te, aztán azért az ember átértékeli, hogy mi a fontos...

Előbb utóbb te is megfogsz térni, ebben biztos vagyok, most csak a lázadó fiatalság beszél belőled. :)

2022. ápr. 27. 21:15
 13/23 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

@12

Jaj nagyon köszönöm a bátorító szavaidat, igyekszem majd átértékelni a fontos dolgokat.

Lehet, hogy tényleg még mindig a lázadó fiatalság beszél belőlem, bár 1958-ban születtem. Hát majd igyekszem megszívlelni a szavaidat.

De nem hiszem, hogy kormánypárti lenneék, amíg ez a kormány van. Sajnos az én koromban már nem hajlik annyira a gerincem.

2022. ápr. 27. 21:26
 14/23 felkelhetetle ***** válasza:
0%

13

Hát én nem akarok okoskodni, de azért 64-5 évesen már nem illik lázadozni, én a maga helyében élvezném hajlott korom nyújtotta privilégiumokat.

Higgye el nekem, a kormányunk mindannyiunkról gondoskodik, oly mértékben, ahogyan arra lehetősége van.

2022. ápr. 27. 21:58
 15/23 Shai-Hulud ***** válasza:
86%

@14

Na, már nem is tegezel??? Most megsértődtem.

"én a maga helyében élvezném hajlott korom nyújtotta privilégiumokat."

Majd ha ide jutsz, élvezheted. :-)

"Higgye el nekem, a kormányunk mindannyiunkról gondoskodik"

Hát éppen ez az, amitől félek! Amiről eddig gondoskodtak, az szőrén-szálán eltűnt... Annyira, hogy az EU éppen most keresi rajtunk a pénzét. És tartok tőle, hogy a hiányt nem a "mindenkiről gondoskodó kormányunk" fogja megfizetni, hanem az ország lakossága, és előre le merem fogadni, hogy semminek nem lesz felelőse - mint ahogy eddig sem volt.

Biztos vagyok benne, hogy a kormány erről is gondoskodni fog.

2022. ápr. 27. 22:12
 16/23 felkelhetetle ***** válasza:
0%

15

Pártunk és kormányunk megmondta, hogy ezek csak politikai támadások.

Az EU-s pénz pedig nem ajándék, hanem járadék.

Olyan különös, hogy Romániában vagy Bulgáriában, tök rendben van a ,,jogállamiság", milyen érdekes egybeesés, hogy pont olyan országokban vannak gondok a ,,jogállamisággal", akik alapvetően EU szkeptikusok pl Magyarország, Lengyelország. Pont olyan országok, akik nem bégetik azt, amit a mainstream a szájukba ad.

Érdekes dolgok ezek.

Tudja, honnan tudom, hogy ezek politikai támadások? Onnan, hogy ez majd pár hétig benne lesz a médiában, hogy mi milyen rosszak vagyunk, aztán a kutya sem fog róla beszélni.

2022. ápr. 27. 22:27
 17/23 Shai-Hulud ***** válasza:
89%

@16

"Az EU-s pénz pedig nem ajándék, hanem járadék."

Hát ez egy elég nagy tévedés. Az EU az európai adófizetők pénzét adja oda támogatásként, és a pénzek kifizetését egyre inkább elszámoláshoz köti. Magyarország pedig a felvett támogatások jelentős hányadával egyszerűen nem tud elszámolni. Amíg Magyarországon a támogatások elosztási rendszere nem nyomon követhető, addig az EU (az Európai Bíróság határozata értelmében) KÖTELES visszatartani a kifizetéseket. A kötelezettségszegési eljárásnak pontosan az a célja, hogy megállapítsa, teljesülnek-e a támogatások kifizetésének a feltételei.

Ha nem, akkor nincs pénz.

"Olyan különös, hogy Romániában vagy Bulgáriában, tök rendben van a ,,jogállamiság","

Ott sincs teljesen rendben, de nagyságrendekkel javult a "jogállamiság", mióta Románia és Bulgária tagjai az Európai Ügyészségnek (tudod, amibe Magyarország olyan nagyon nem akar belépni). Laura Codruța Kövesi vezetésével már jópár román és bulgár vezetőt és volt kormánytagot sikerült rács mögé juttatni. Azóta jelentősen csökkent ezekben az országokban a korrupciós helyzet.

Nálunk meg egy "egyszerű" olajszőkítési ügyet sem sikerült felgöngyölíteni, állítólag azért, mert bizonyos vezető kormánytagok is érintettek benne... Vagy mondjuk egy Elios üggyel sem bírkóznak, mert valahogy ezt sem sikerül kinyomozni... és még lehet folytatni a sort.

Én inkább megfordítom a kérdésedet: Miért éppen azok az országok akarnak kimaradni az Ügyészségből, amelyeknek a legtöbb gondjuk van a jogállamisággal? (Lengyelország, Magyarország) Annak ellenére, hogy felmérések szerint a lakosság kb. 75%-a támogatná a belépést?

"ez majd pár hétig benne lesz a médiában, hogy mi milyen rosszak vagyunk, aztán a kutya sem fog róla beszélni."

OK, majd meglátjuk. Várjuk ki a kötelezettségszegési eljárás végét.

2022. ápr. 27. 22:50
 18/23 Shai-Hulud ***** válasza:
86%

@16

És csak még egy szó: ez a "Pártunk és kormányunk megmondta" szöveg nagyon rossz...

Ilyeneket rengeteget hallottam Kádár idejében, mikor mindent az égvilágon "Pártunk és kormányunk" mondott meg, "Pártunk és kormányunk" döntött el, és mindenről "Pártunk és kormányunk" gondoskodott. Hidd el nekem, aki azt átélte (és nem volt kommunista) mindenki undorodik ettől a kifejezéstől.

Csak jó tanácsként: Válassz valami más szlogent a mondanivalódhoz.

2022. ápr. 27. 22:57
 19/23 felkelhetetle ***** válasza:
0%

18

"Pártunk és kormányunk megmondta" - tudom ezt csak a poén kedvéért mondtam. :)

Akkor visszakérdezek:

Miért gondolják a balibek, hogy az EU, az szent és sérthetetlen, akik legyőzik a gonoszt, egyesek olyan ideológiákat gyártanak az EU-hoz, mint az Őn által említett Kádár-korszakban. Az Európai Unió gazdasági és politikai egyesülés, nem az EU dolga megoldani a mi problémáinkat, hanem a miénk.

Nyilvánvalóan vannak korrupciós problémák Magyarországon, viszont ezeket vagy mi oldjuk meg magunknak, vagy senki más, abban nem lesz semmi köszönet, ha külföldről akarják eldönteni, hogy itt ki a jó és a rosszfiú, ezzel még egy ország sem járt jól.

Mondok még egy kiábrándító dolgot, az magyarországi korrupciót az EU teljes mértékben legitimálja, az EU-nak nem a korrupcióval van a baja, hanem, hogy nem állunk sorba. Ön szerint a Nyugat nem hemzseg a korrupciótól és a korrupt politikusoktól? Na ne vicceljen már, viszont rajtuk ezt nem kérik számon, hiszen ők beállnak a sorba.

Jó is hogy felhozta a Kádár-korszakot és a kommunizmust, ugyanis az EU-ban is megfigyelhetők az egyenlők és egyenlőbbek. Az „Egyesülve a sokféleségben” jelmondatott dobhatják a kukába, ugyanis egység, csak addig van, amig az ő narratívájukat fújja az ember.

2022. ápr. 28. 10:18
 20/23 felkelhetetle ***** válasza:
0%
Ja és elég nevetségesnek tartom, hogy Magyarországot akarják beállítani feketebárányként, miközben az ,,ukrán" népet pedig EU tagsággal hitegetik, Ukrajna helyzete nem is szimbolizálja jobban az ,,egyenlők-egyenlőbbek" mentalitást, Ukrajna még afrikai színvonalon nézve is kiemelkedő helyen van, ha a korrupciót nézzük, az emberi jogok, főleg a kissebségi jogok gyakorlatilag nem léteznek, az állami szinte működő bünszervezetekről nem is beszélve, de erről ma bün beszélni, az EU-nak ezzel valamiért soha nem volt semmi baja (igen, még a háború előtt sem) Vajon miért? Mert ők az ő kutyájuk kölyke, hogy egy klasszikust idézzek. Ezek után nekem ne mondja senki, hogy az EU-t egy hangyafingnyit is érdekli a korrupciós helyzet, az a kérdés viszont annál inkább, hogy velük vannak, vagy ellenük.
2022. ápr. 28. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!