Tényleg több mint 1 millió magyar van külföldön a Fidesz miatt? Akkor miért szavaztak külföldről csak 20 ezren az ellenzékre?
Én kinn élek, elég jól élek, több vállalkozásom van.
Pénzt keresni mentem ki, nem politizálni.
Magyarországon a Fidesznek van jövője, hosszútávon is, ezért támogattam őket, egy elég zsíros csekkel, amit meg is köszöntek.Hogy mit kaptam és kapok érte az titok, de elég jó helyzetbe kerülte.
@2!
Én is akarom támogatni, hogy kell? :d
A 2-es egy nemzethi exportált élősködő!
Az ilyenek (is) járatják le külföldön az országunkat!
Elnézést kérek, de 𝐞𝐳𝐭 𝐡𝐨𝐠𝐲𝐚𝐧 𝐥𝐞𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐠á𝐥𝐥𝐚𝐩í𝐭𝐚𝐧𝐢?
A választás lezárta után mind a 106 egyéni választókerület 1-1 kijelölt szavazókörében lezárva hagyták az urnát, nem számolták meg a benne levő szavazatokat.
Aki külképviseleten szavazott, vagy Magyarországon átjelentkezéssel másutt szavazott, a szavazólistáit borítékba kellett tennie, amit egyrészt le kellett zárnia (egyébként érvénytelen szavazatnak számították), másrészt a borítékon rajta volt a lakóhelycíme szerint kijelölt választókör címe; felbontás nélkül oda továbbították.
Mikor a jegyzőkönyvek alapján az összes boríték megérkezett, a bennük levő szavazólapokat összekeverték az addig lezárt urnában levő helyi szavazólapokkal, és egyben számolták meg.
┌─ Konkrét példa:
• a Hódmezővásárhely székhelyű, Hódmezővásárhellyel együtt 19 települést magába foglaló CSONGRÁD-CSANÁD, 04. számú OEVK-ban a hódmezővásárhelyi 049-es szavazókör volt kijelölve arra, hogy a szavazókörben helyben szavazók szavazatain kívül mindenki szavazatát begyűjtse, akinek az OEVK 19 településének bármelyikén van a lakóhelycíme és bármelyik külképviseleten szavazott, illetve, Magyarország bármelyik szavazókörében szavazott. Ők, bárhol szavaztak is, a lakóhelycímük szerinti egyéni listára szavazhattak. Tehát, ha egy algyői lakóhelycímmel rendelkező Indiában szavazott, vagy egy makói lakóhelycímmel rendelkező Nagykanizsán, mindnyájan, akárcsak a helyben szavazók, Lázár Jánosra, vagy dr. Márki-Zay Péterre, vagy Szabó Zoltánra, vagy Kovács Istvánra, vagy Kis Józsefre, vagy Veres Csaba Leventére szavazhattak. Az országos pártlistán pedig ugyanazokra a pártokra, mint bárhol az országba szavazók.
A kijelölt szavazókör: [link]
• A számadatok:
Egyéni választókerületi szavazóköri jegyzőkönyv
Megjelenési adatok
A szavazókörben megjelent választópolgárok száma 119
Átjelentkezéssel és külképviseleten szavazók beérkezett borítékjainak száma 1 668
Szavazó választópolgárok száma összesen 1 787
Szavazási adatok
Urnában és beérkezett borítékokban lévő szavazólapok száma 1 781
Érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma 7
Érvényes szavazólapok száma 1 774
Elérhetősége: [link]
dr. Márki-Zay Péter 1 043 szavazatot kapott. ─┘
𝐇𝐨𝐠𝐲𝐚𝐧 𝐥𝐞𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐠á𝐥𝐥𝐚𝐩í𝐭𝐚𝐧𝐢, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐚𝐳 á𝐭𝐣𝐞𝐥𝐞𝐧𝐭𝐤𝐞𝐳é𝐬𝐬𝐞𝐥 é𝐬 𝐤ü𝐥𝐤é𝐩𝐯𝐢𝐬𝐞𝐥𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐬𝐳𝐚𝐯𝐚𝐳ó𝐤 𝟏𝟔𝟖𝟖, 𝐛𝐨𝐫í𝐭é𝐤𝐛𝐚𝐧 𝐛𝐞é𝐫𝐤𝐞𝐳𝐞𝐭𝐭 𝐬𝐳𝐚𝐯𝐚𝐳𝐚𝐭á𝐛ó𝐥, 𝐡á𝐧𝐲 𝐤ü𝐥𝐤é𝐩𝐯𝐢𝐬𝐞𝐥𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐬𝐳𝐚𝐯𝐚𝐳ó 𝐬𝐳𝐚𝐯𝐚𝐳𝐨𝐭𝐭 𝐝𝐫. 𝐌á𝐫𝐤𝐢 𝐙𝐚𝐲 𝐏é𝐭𝐞𝐫𝐫𝐞? Egyáltalán azt, hogy a szavazataiból mennyit kapott helyben szavazóktól, mennyit átjelentkezéssel szavazóktól, mennyit külképviseleten szavazóktól?
Ugyanez a kérdés az országos pártlistás szavaztok esetén is. És arra vonatkozóan is, hogyan lehetett megállapítani, hogy a külképviseleten szavazók hány százaléka szavazott az ellenzékre?
Ennek az eljárásnak épp az a célja, hogy ne lehessen ilyen kigyűjtést, megállapítást tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!