Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogassa az állam az egyházak...

Támogassa az állam az egyházakat? Ha igen, a nem vallásosak pénzéből is?

Figyelt kérdés

Milyen érvek szólnak az egyik, másik mellett? Ha jól tudom, most Magyarországon az egyházak adományokból élnek, illetve az állam szokott nekik adni x forintot. Ezt a pénzt pedig az adófizetők fizetik be, tehát ha nincs is konkrét egyházi adó, az állam mégis ad a pénzünkből.

Ha pedig azt mondjuk, hogy csak a vallásosak adózzanak, akkor az azt jelentené, hogy tartsa fent magát az egyház, vagy lehetne valahogy ezt állami szinten elintézni, pl adóbevallásban bevallani, hogy én most katolikus vagyok, és akkor szeretnék egyházi adót fizetni?

Mit gondoltok?

2022. ápr. 22. 22:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ne. A hívek által összedobott manik, meg a sokféle pályázatok elég kellene lenni nekik.

Hol van akkor az a mondás, hogy "Isten fizesse meg", ha épp ő nem tesz bele semmit sem?

2022. ápr. 23. 07:23
 12/16 anonim ***** válasza:
86%
Úgy van, ahogy a 8. ,9. válaszoló írja. Az egyházak feladatellátásra kapnak pénzt az államtól. Iskolák, kórházak, idősotthonok működtetésére, házi segítségnyújtásra, valamint pályázhatnak pl.épületek korszerűsítésére. De egy egyházközség működésére, a lelkészek fizetésére, az egyházi épületek rezsijére nem ad, ezt az egyházközség tagjai adják össze önkéntes alapon.
2022. ápr. 23. 08:22
 13/16 anonim ***** válasza:
72%
És ne feledkezzünk meg az egyházak, egyházi személyek adómentességéről se, csak hogy szép kerek legyen a történet...
2022. ápr. 23. 10:45
 14/16 anonim ***** válasza:
71%
Tartsa el magát az egyház.
2022. ápr. 23. 11:06
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

Eltarthatná magát az egyház, de így könnyebb:

[link]

2022. ápr. 23. 20:30
 16/16 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Támogassák az egyházakat a hívőik! Senki más!
2022. ápr. 24. 14:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!