Az "ősmagyar" nevek divatja, elterjedésének a jobboldali tenyérles vagy a kisebbség az oka?
A nagynéném 30 éve dolgozik csecsemőgondozóként a kórházban.Azt mondta,hogy utóbbi 10-15 évben nagyon megemelkedett az olyan babák száma, akik valamilyen ősmagyar, régi magyar névvel rendelkeznek.
Bendegúz,Kincső,Koppány....stb
Lehetséges,hogy ez összhangban van a jobboldali pártok tenyerelésével?A parlament elég nagy részét ők alkotják.
Egy másik teória,hogy ez egyfajta ellenkultúra része annak, amit a kisebbségek képvislenek.Ugyebár, ők különleges, külföldi neveket adnak a gyerekeiknek, Ricardo,Alejandro...stb.
A társadalmi válasz erre az ősmagyar nevek reneszánsza.
Én is kicsikkel foglalkozom, de én bölcsiben.
Én azt vettem észre, hogy inkább a régi, hagyományos férfinevek jönnek vissza.
Béla, János, Sándor, stb..
A női nevek változatosak, ott nem látok ilyet.
Egyébként szerintem ellenpólus akar lenni.
Én csak azt nem értem, hogy a rikárdó, dzsesszika, rómeó, lakatos nintendó és hasonló nevek tömkelege vajh minek köszönhető?
A szép magyar nevek rögtön szemetszúrtak a nagynéninek, de az orsós dzsenifer, meg a kalányos ronáldó az nem érte el az ingerküszöböt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!