A Fideszre olyanok szavaznak, akik nem értenek a közgazdaságtanhoz és a politikához?

#9 Na ez az a mondat, amit csak egy agymosott ir le.
A szavazásnál az a lényeg, hogy a SAJÁT érdekeidet, celjaidat érvényesíthesd, nem másokét. Tudod azok a "mások" szintén szavaznak, a szavazatuk ugyanannyit ér, mint a tiéd, és ők sohasem fognak úgy szavazni, hogy a te érdekeidet képviseljék.
A hozzáállásoddal semmi mást nem érsz el, csak annyit, hogy a saját érdekeid bem érvényesülnek.
Képzelj el egy állófogadást, ahol 100db vendég van. A menüt úgy állitják össze, hogy a 10 fogás közül mindenkinek jut, fogádonként 100 adag van kitéve. Te utálod a sonkatekercset, de azt választod mondván, hogy "jusson kaviár a Pistának is". Pistát nem érdekli, hogy te mártírkodsz, es a homárt választja, mert ő azt szereti.
A fogadáson egyedül te állsz savanyú képpel, nyavajogsz, hogy milyen sz4r volt a kaja, miközben mindenki más normálisan azt választotta, amit ő szeret, es mindenki más rajtad kívül elégedett.
Iszonyúan ostoba gondolkodásmódod van, és mindig másokat hibáztatsz a saját hibádért.
Miért lenne önzőség a saját érdekeinket figyelembe venni egy olyan helyzetben, amikor mindenkinek a szavazata ugyanannyit ér? Nehogy már a saját szavazatommal gáncsoljam el saját magam, miközben akiért teszem, az tojik rám (es jól teszi, hogy maga erdekében szavaz, nem máséban)
Én szívesen írok alá petíciót a tanárok fizetés emeléséért pl, de miattuk nem fogok egy olyan pártra szavazni, aki amúgy nekem keresztbetesz.
Mártírkodjon, aki akar, en nem!

"A fogadáson egyedül te állsz savanyú képpel, nyavajogsz, hogy milyen sz4r volt a kaja, miközben mindenki más normálisan azt választotta, amit ő szeret, es mindenki más rajtad kívül elégedett."
Rossz az analógia, hisz (maradjunk a progresszív adózásnál most) a gazdaságpolitikában ok-okozatok hosszabb láncolata érvényesül. Lehet, hogy én többet fogok adózni, de az alsóbb rétegek többet fognak fogyasztani, ami jó a cégemnek, jó a vállalkozásomnak és lám, amit adtam, vissza is kaptam, csak más formában. Vagy azt mondom, hogy terjesszük ki a dolgod a tőkejövedelmekre is és megint azt kapjuk, hogy ahelyett, hogy kivennék és elköltenék a vállalkozók a pénzüket, inkább visszaforgatják és javul a termékminőség, vevői elégedettség, azaz az én elégedettségem is. És ezeket még oda és vissza lehetne sorolni.
"Iszonyúan ostoba gondolkodásmódod van, és mindig másokat hibáztatsz a saját hibádért."
Gyorsan leszögezem, hogy nem rám reagáltál, de szerintem neked szegényes a gondolkodásmódod, hisz nem tudod megfogalmazni a saját érdekeidet közép és hosszútávon. A válaszoló, akire reagáltál is hosszútávot jelölt meg.
Ráadásul mi abban az idegen, hogy valaki a saját érdekeit a közérdekek mentén definiálja? Semmi baj nincsen azzal, ha a saját érdekeid mentén szavazol le, de leszólni a másikat, csakmert a kollektív jólétet célozta meg, na az a nagyon szegényes gondolkodás, amire már utaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!