Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lesz tartós élelmiszerhiány...

Lesz tartós élelmiszerhiány idehaza?

Figyelt kérdés

A kutatók és elemzők a napokban többször megszólaltak, hogy a nyár végi búza és a kukorica aratása után fog elszállni a mostaninál is jobban az árak, amikor kiderül mennyire kevés termést sikerül betakarítani a földekről, ami elindítja a világban az élelmiszerválságot. Magyarország állítólag a 3. gyűrűbe tartozik és leghamarabb év végére vagy jövő év elejére várható a begyűrűzése, előbb Afrika, közel-kelet, majd a 2. gyűrű dél-közép Amerika, Ázsia, balkáni és kelet-európai országok után, végül az EU szegényebb országaiba.

Szerinted is kitör az élelmiszerhiány vagy sikerül majd elkerülni a nyár végére?

#Élelmiszer hiány
2022. ápr. 15. 21:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az kicsit más sztory, ha egy világjárvány miatt megborul az interkontinentális szállítmányozás üteme..
2022. ápr. 15. 22:13
 12/16 A kérdező kommentje:
12-es ez sem másabb, a kapitalizmus kellős közepén is elszállhatnak olyan mértékben az élelmiszer árak, hogy hiányt szélsőséges esetben akár éhezést is okozhasson és most nem csak a búzára gondolok és volt is kapitalista országra példa éhezésre a történelemben.
2022. ápr. 15. 22:17
 13/16 felkelhetetle ***** válasza:
71%

11

Azért ne hasonlítsuk már élelmiszer hiányhoz, azt ha a sok okos betáraz magának lisztből meg mindenféle alapanyagból, amit valószínűleg azóta sem sikerül elhasználniuk. A szállítok meg nem győzték pótolni.

Ezekben a szituációban ott volt még a mesterséges pánikkeltés is, kb az volt a helyzet, mikor néhány héttel ezelőtt azzal riogatták az embereket, hogy nem lesz benzin, erre mindenki ipari mennyiségben vásárolta fel, a benzinkutak pedig nem tudták olyan gyorsan pótolni, mint ahogy felvásárolták és laikus szemmel nézve úgy nézet ki mintha kifogyóban lenne a benzin, holott csak az emberi hülyeség hatványozta a pánikot. Ezeket a pánikvásárlásokat ne hasonlítsd a tényleges hiányhoz.

Értem én hogy ellátási láncokról beszélsz, de ha élelmiszerről van szó, akkor Magyarország az első láncszem, ha itt tényleges élelmiszerhiány lesz, akkor biztos lehetsz benne, hogy a fél világ már éhen veszett.

2022. ápr. 15. 22:27
 14/16 A kérdező kommentje:

14-es elolvastad amit írtam ? vagy csak a kérdést?

A betárazás most van...az élelmiszer hiány meg majd valamikor a nyár után az elemzők szerint, meg ha lesz.

Ezt is leírtam.. xD hogy ha lesz is élelmiszer hiány, akkor mi a 3. gyűrűbe tartozunk, pls. olvasd el a többi részt is amit fent írtam a kérdésben. ;)

2022. ápr. 15. 22:41
 15/16 felkelhetetle ***** válasza:
71%

Azért jó lenne tudni, hogy az szakértők honnan veszik hogy sokkal kevesebb termést fognak betakarítani, értem én hogy háború meg minden, de a háborús felek ügyelnek arra, hogy a mezőgazdasági munkákat eltudják végezni és ne befolyásolja érdemben azt.

Egyébként meg, nem lesz élelmiszerhiány, ha lesz is ilyen, azt sajnos előbb a szegény 3. világbéli országokon fogják lenyeletni, de ez most csak fikció, nem áll úgy a helyzet, hogy élelmiszerhiány legyen.

2022. ápr. 15. 22:55
 16/16 A kérdező kommentje:

16-os, háborút mondták mint fő ok, a földeken zajló harcok és nincs aki földeken dolgozzon, a férfiak háborúban vannak. Viszont én olvastam azt is, hogy az ország nyugati felében, azért az ukrán kormányzat törekszik a napraforgó földeket ellátni.

Igen, 3 gyűrű van elvileg és Magyarország a 3. gyűrűbe tartozik. Már ha lesz hiány.

Jelenleg nem, még van pár hónap addig, már ha lesz ,viszont az előjelei vitathatatlanul jelen van. A magyar tejipari szövetség elnöke pl. arról magyarázott, hogy a 250 g-os trapista ára, nyár közepére a jelenlegi 1 kg-os sajt árába fog kerülni. Állítólag Magyarországon is az elszállt energia árak miatt sorra hagynak fel a kis tejtermelő gazdaságok, csak az elmúlt 3 hónapban jelentős számú gazdaság, a Portfolió szerint.

2022. ápr. 15. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!