Az abortusz elleneseknek mi a bajuk vele?
"Szóval nekem a "balaset" duma gyenge"
Akkor neked is szól a módosítás: ha a te hibádból sérül meg a zongorista, akkor helyesled, hogy 9 hónapig életben kell tartanod egy teljesen tehetetlen személyt?
Ha az én hibám, és másképp meghal, vagy visszafordíthatan baja lesz, akkor úgy gondolom kötelességem is.
Igen, természetesen.
23: jó, tehát akkor szerinted az simán elfogadható, hogy ha te valamilyen oknál fogva kárt teszel valakiben, akkor az állam elveszi tőled a tested feletti önrendelkezés jogát. Tehát szerinted az is helyes, hogy ha az illető a te hibádból lebénul, akkor az orvosok a kórházban a te beleegyezésed nélkül fogják a gerincoszlopodat, és kicserélik az áldozatával, hogy te bénulj le helyette. Ha elveszíti a lábát, akkor a te lábadat amputálják, és átültetik az áldozat számára.
Te nem látod, hogy ha az abortuszellenes logikát kiterjesztenénk a nem terhes egyénekre is, annak milyen abszurd következményei lennének?
Egyébként a példa rossz, mert a terhes nőnek alapesetben nem kell kórházban lennie 9 hónapig.
Vagy milyen formában lenne rám kötve a zongorista?
Egy másik dolog:ha a baleset az én hibám, akkor mindegy ki az a személy, lehet tőlem valaki nagymamája is.
Nem fogom megölni, csak azért, mert az a pár hónap kényelmetlen.
(megjegyzés: A terhességem egy részében veszélyeztetett voltam, ágyhoz kötve. Tudom miről beszélek.)
A kérdésre a válasz számomra egyszerű volt, megerősítettél abban, amit jónak hiszek.
Köszönöm neked.
A példa megint rossz, mikor vágják le egy terhes nő lábát?
A gerincoszlop csere pedig neurológiai okokból lehetetlen.
"az állam elveszi tőled a tested feletti önrendelkezés jogát."
Nem venné el, vállalnám önként.
De a tetszik, hogy kötelező lenne, így aki hagyná megahalni szegény zongoristát, nem tudna kibújni.
Ha olyasmit tesz, amibe másképp belehal szegény, legalább vállalja a következményeket.
"Egyébként a példa rossz, mert a terhes nőnek alapesetben nem kell kórházban lennie 9 hónapig.
Vagy milyen formában lenne rám kötve a zongorista?"
Nem kell 9 hónapig a kórházban lenned, oda mész, ahová akarsz, csak fizikailag rád lesz kötve egy zongorista.
"A kérdésre a válasz számomra egyszerű volt, megerősítettél abban, amit jónak hiszek."
De te még a kérdést sem értetted meg, mert nem arra válaszoltál.
Nem az a kérdés, hogy te ilyen helyzetben mit csinálnak, hanem az, hogy szerinted helyes-e, hogy az ÁLLAM kötelezhet téged arra, hogy neked MUSZÁJ 9 hónapig életben tartanod egy kómás zongoristát, különben úgy fognak kezelni, mint egy gyilkost, aki kivégezte a családját.
"A példa megint rossz, mikor vágják le egy terhes nő lábát?"
Kérlek értelmezd már, amit írok, ez nem a terhességre metafora, hanem az önrendelkezési jog megfosztásának a logikus következménye azon az álláspont mentén, hogy ha a te hibádból sérül valaki más, akkor azzal te elveszíted a tested feletti önrendelkezés jogodat.
"A gerincoszlop csere pedig neurológiai okokból lehetetlen."
Kérlek szépen, ez egy elméleti etikai kérdés, nem gyakorlati, ez az érvelés szempontjából lényegtelen.
Az abortuszellenesek 99,99%-a támogatja az abortuszt, ha az az anya életét veszélyezteti.
Mivel a gerincoszlop eltávolítása, és az amputáció is halálos lehet, ezt én ebbe a kosárba teszem.
Szóval szerintem a logika kiterjesztése hibás.
Terhesség után a regeneráció kb 1 év. Lassú, de teljes.
Szerintem ez teljsen belefér valaki más életéért.
Nem sokat önkénteskedsz, ugye?
De, értem.
És vállalnám.
Szerintem te nem érted, hogy nekem ez így, ezzel a példával is rendben van.
Értem, hogy "elvennék tőlem az önrendelkezés jogát."
De ez olyan, mint a sebesség korlátozás. Ha amúgy se akarok gyorsan hajtani, akkor nem korlátoznak.
Szerintem egyszerűen te nem tudod elképzelni, hogy valaki ennyire másképp gondolkodik, ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!