Miért nem meri kimondani Márki-Zay Péter, hogy "MEGBUKTAM"?
Szerintem nem ő bukott meg, hanem a jelenlegi felállás. Ő egy alacsony ismerteégű politikus (volt is erről közvéleménykutatás nemrég), a többiek pedig látványosan befékeztek az előválasztás utolsó estéjén.
Ha megpróbálja újra, akkor nem jelenthető ki, hogy megbukott. Ha nem próbálja meg újra, akkor igen.
Szerintem elleste orbán viktor technikáját, aki sem 1990-ben, sem 1994-ben, sem 2002-ben, sem 2006-ban nem merte ezt kimondani, pedig akkorákat bukott, hogy a taknyával új sávelválasztó csíkot húzott a rakparton.
De a politikában csak az állhat újra talpra, aki nem ismeri el, ha megbukott. Ne felejtsd el, hogy a viktormány is egyetlenegyszer tudott győzni HÚSZ ÉV alatt, úgy bukdácsolt végig KÉT ÉVTIZEDET, mint egy féllábú pingvin a sarki jégen.
Aztán jött a nagy szerencse: Gyurcsány megbuktatta saját magát, legyőzve a saját táborát orbán helyett. S azóta is orbánykormány van, 12 éve.
Márki Zay Péter még csak most kezdte a bukdácsolást. Húsz évig még simán bukdácsolhat, aztán lazán átveheti 16 évre a teljhatalmat, ha olyan ügyesen és gátlástalanul helyezkedik mint a viktormány.
Miért tenné meg? Amikor nem MZP bukott meg, hanem az Összefogás, mint egység. Ennek ellenére sem Gyurcsány, sem Jakab nem vállalta a felelőséget, sőt még olyan kijelentéseket tettek hogy mással nyertek volna...
Igen, az összefogás bukott meg minden téren.
MZP mondjuk sokat nem fog elérni egy újabb párttal, osztozhatnak majd a Momentummal azon az 10-15%-n.
Talán mert nem bukott meg, viszont a Jobbik-DK koalíció annál inkább...
Nézzél rá MZP oldalára, 90-95% támogatásáról biztosítja, ellenben a Jobbikot temetik, Jakabot lemondásra kényszerítik, a DK-n pedig eddig is cenzúra volt, 70 éves DK nyuger botok írogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!