Akik bevették az MZP 100% Gyurcsány mesét, azok nem érzik, hogy be lettek csapva?
10
Hidd el, a szavazóbázis nagyobb része érti szó szerint...
#9: "Egyszerű, aki Gyurcsánnyal szövetkezik, az 100% Gyurcsány lesz"
A valóság ennél árnyaltabb, csak ti egyszerűsítitek így le, mert ez az érdeketek.
"mert bizony ott ő a főnök. Nézd csak meg a bukás utáni beszédet, hányinger."
Az szerintem is hányinger volt, meg úgy az egész DK hányinger, a Jobbikkal együtt.
#10: "A Fidesznek elég sok hülye szlogenje volt-van, de az elfogult ellenzékiek hiszik azt, hogy ezeket a szlogeneket a Fidesz szavazói szó szerint értelmezik..."
Én a konkrét ismeretségi körömben tapasztaltam, hogy vannak, akik szó szerint értelmezik. Egy ismerősöm például azzal érvelt, hogy azért nem szimpatikus számára MZP, mert ő ugyanolyan, mint Gyurcsány. Na most erre mit lehet mondani.
Ami az MZP vágatlan beszédeit illeti, szerintem sok okos dolgot mondott, amibe belekötnék, az talán a hosszúságuk. Érdemesebb lenne tömörebben fogalmazni. A beszédei megvágásával viszont egyértelműen kiforgatták amiket mondott. Ez így szerintem nem volt tisztességes, mert félrevezették az embereket. Ha valakinek nem szimpatikus, mert nem ért vele egyet azt elfogadom, de a többséghez el sem jutott, hogy mit mondott valójában. Így nem lehet felelősségteljesen dönteni.
Ami a pártokat illeti egyetértek, nekem is végig az volt az érzésem, hogy nem állnak ki mögötte kellőképpen, sokan még a látszatra sem igazán adtak.
Összességében, szerintem nem kellene a jövőben összefogniuk, a Fidesz viszont megtehetné azt a szívességet, hogy egy fokkal tisztességesebb játékszabályokat teremt.
#12#
Az összevágott beszédek leadása ellen fel kellett volna lépni, azokat akár kampány célokra is lehetett volna használni, bár azt nehezítette, hogy az eredeti beszéd sem volt jó.
Feljelentést tenni az összevágott, manipulált felvételek miatt - lényegtelen mi lett volna a vége, addigra a választások lezajlanak, de q feljelentésnek a kampányban lett volna súlya.
A történtek fényében azzal se jutottak volna sokkal előbbre, legfeljebb a kétharmad elkerülését feltételezem (vagy sikerül, vagy nem)
Továbbra is tartom, hogy MZP a kampányban olyan témákról beszélt, ami a választók többségét nem érdekelte közvetlenül, de arra nagyon jó volt, hogy ellene fotdítsák az elmondottakat, illetve tett egyértelműen rossz kijelentéseket.
Nem azzal bukták el a választásokat, hogy hány százalékban Gyurcsány, hanem azzal, amit te is leirtál: már a választás előtt érezhetően szétesett, nem működött az összefogás.
Érdemes megnézni azok reakcióit, akik rájuk szavaztak, mi most a véleményük.
Egyrészt megy a bosszankodás a kétharmad miatt, másrészt többen feltették a kérdést, "ezek hogy akartak együtt kormányozni?"
#15: "Az összevágott beszédek leadása ellen fel kellett volna lépni, azokat akár kampány célokra is lehetett volna használni, bár azt nehezítette, hogy az eredeti beszéd sem volt jó.
Feljelentést tenni az összevágott, manipulált felvételek miatt - lényegtelen mi lett volna a vége, addigra a választások lezajlanak, de q feljelentésnek a kampányban lett volna súlya."
Tett feljelentést, nem is egyszer, ezeket első fokon már meg is nyerte. De hiába, ha ez az információ sem jutott el az emberekhez. Próbálta ezt minden felületen elmondani, de nem jutott el az emberkhez. Amikor már elterjesztenek valakiről egy hazugságot úgy, hogy a csapból is ez folyik, olyankor nehéz ez ellen bármit is tenni.
"Továbbra is tartom, hogy MZP a kampányban olyan témákról beszélt, ami a választók többségét nem érdekelte közvetlenül, de arra nagyon jó volt, hogy ellene fotdítsák az elmondottakat, illetve tett egyértelműen rossz kijelentéseket."
Lehet, hogy nem voltak tökéletes beszédek, de meg lehetett volna adni az esélyt a választóknak, hogy ezt maguk mérlegeljék és értékeljék. Engem például meggyőztek a beszédei, mindezt úgy, hogy ki nem állhatom Gyurcsányt és bandáját. Nem állítom, hogy ha nem forgatják ki, akkor győztek volna, de az én szememben egy tisztességesebb és hitelesebb döntés született volna, bárki is győzzön.
"Nem azzal bukták el a választásokat, hogy hány százalékban Gyurcsány, hanem azzal, amit te is leirtál: már a választás előtt érezhetően szétesett, nem működött az összefogás."
A Gyurcsányozás sem tett szerintem jót, de valóban nem működött az összefogás sem, ezt el kell ismerni.
A fideszest az se zavarja több adót fizet mint valaha, az megy a tévébe adócsökkentés!
Eddig 18% ot fizetett most a 27% "kevesebb", és csodálkoznak ha lehülyézed őket :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!