Hogyan tudja segíteni a kultúrbalos elit a roma kisebbség integációját ha teljesen nyilvánvaló dolgokat tagadnak le?
A börtönben lévő magukat roma származásúak valló elítéltek népesség arányosan felülreprezentáltak.
Ennél is súlyosabb a probléma.
Nekik afféle beavatási ceremónia az első börtönbe kerülés. Megunneplik mikor bemegy és azt is amikor kijonnek. (utóbbit még meg is értem)
Alapvető eletfilozófiájuk (és a gyerekeket is ebben a szellemben nevelik hogy "amit mefogtal az a tiéd". "a magyarok parasztok" "amíg tudok szülni nem fogok dolgozni"
A legtöbb férfi strici és a legtöbb asszony prostituáltak.
A gyereket pedig (aki az iskolai egészségügyi szűrésen azt sem tudja megmondani hány éves olyan tanulatlan) küldik el piáért és kábítószrért. Ebben nőnek fel és ezt viszik tovább. Senkit és semmit nem tisztelnek.
Nyugodtan meg lehet kérdezni pl védőnőket, egészségügyi dolgozókat, tanárokat rendőröket
Vagy nem nyilatkoznak inkább vagy egyet fognak érteni ezzel. Amit biztosan nem fognak mondani az a kultúrbalos szociológia tanszéken papírra leírt ideális valóság ami ráhajlik a valóságra.
És ezen a problémán nem segít az elcsépelt RTL színvonalú propaganda kisfilmek készítése sem amiben próbálják elbábozni a rasszizmust de olyan mérhetetlen gyermeteg amatőr módon amire minden jóérzésű és egy bizonyos intellektuális nívót megütő ember látja hogy köze nincsen a valósághoz, mert ha és amennyiben létezik rasszizmust hát teljesen biztos hogy senkinek nem ezekben a helyzetekben és ezekkel az emberekkel szemben vannak előítéleteik mint amiket be akarnak mutatni.
Én nem hiszek abban hogy pusztán származás alapján eleve elrendeltetett az hogy egy ember milyen lesz amikor felnő, de abban igen és ezt kellene látni hogy aki bűnbe és nyomorba születik rossz emberek közé az nagyon nagy valoszinuseggel pontosan ugyan olyan lesz.
"A lényegi felvetés, hogy a fidesznek lenne ezen hatalma változtatni 2010 óta, a balos elit közelében sincs a döntéseknek, és 4 évig megint ez lesz a helyzet, úgyhogy ha valóban érdekel a probléma megoldása, akkor azzal kell foglalkozni, hogy a fidesz miért nem akarja ezt megoldani, mert nekik állna hatalmukban"
Értem, de ez megint csak felelősség hárítás és a másikra mutogatás. Szerintem is így kellene lennie, de ha ezen a szinten beszűkül a kommunikáció akkor olybá tűnik hogy senkinek nincsen rá megoldása észrevétele csak a másikra tud mutogatni.
"10: a nagy kérdés az, hogy miért azokkal foglalkozik, akik 2010-2026 között labdába sem rúgnak a kérdésben, és miért nem azokkal, akik döntési helyzetben vannak"
:D Dehát pont arról szól a kérdés hogy hogyan lehetne segíteni.
"de miért a kultúrbalos elittel foglalkozol, akik nincsenek hatalomban? Ők nem rúgnak labdába, így a segítség sem jöhet tőlük"
Hát azért b+ mert rájuk szeretnék szavazni ill az álltaluk támogatott pártokra csak ehhez kellene valami koncepció.
A választás megtortent. Képviseleti demokráciában ennyi beleszólása van az embernek aztán 4 évig kvázi semmi.
Kiváló alkalom lenne egy erős ellenzék felépítésére. De ha a választók is ilyen cinikusan állnak a dolgokhoz akkor nem is értem miért kérdeztem.
A probléma, hogy ebben meg kellene egyeznie a politikai elitnek oldaltól függetlenül, mert amíg az van, hogy az egyik mond valami határozottat, amire a másik oldal azt mondja, hogy cigányellenes, addig nem fog történni semmi.
Meg kellene egyezni abban, hogy a cigányok felemelése nemzeti minimum, mert az ország jövője múlik azon, hogy ne a bűnözés és a nyomor növekedjen a cigányok számának növekedésével, ami tény, hogy a létszámuk növekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!