Miért ennyire nevetségesek a fizetések Magyarországon? Ez mesterséges folyamat?
29 Te mikor érveltél? Azt se tudod, mi az, lehet, hogy engem megizzasztott az érettségi (vagy nem), de nekem legalább van (sőt...), míg te megakadtál a nyolc osztálynál, az biztos.
De igen, baromi sokan mennek külföldre, pl. fizikusként hogyan dolgozol, ha nincs meg a megfelelő műszer, amivel mérni tudsz? De mérnököknek, orvosoknak, a "humánosokon" kívül kb. mindenkinek jóval több lehetősége van külföldön kibontakozni. Az informatikusok pedig rendszerint nem igényelnek olyan speciális munkakörülményeket, olyan sok tőkét, mint a többiek.
A nyugati modelleket pedig azért nem lehet lemásolni, mert Magyarország nagyon más helyzetben van, mint a Nyugat. Ennek megértéséhez nem kell sok ész, de neked ennyi sem adatott meg. Az ellenzék pedig még a fidesznél is hülyébb (röviden), ez a tény, és ezért is nyernek már negyedjére egy huzamban (a fogatlan büdös hülye falusiak toposzával ne gyere, kérlek).
"lehet, hogy engem megizzasztott az érettségi (vagy nem), de nekem legalább van (sőt...), míg te megakadtál a nyolc osztálynál, az biztos"
Jah, azért sikerült értelmezned, hogy mire utaltam, mert olyan jól ment az az érettségi. :DD
"Te mikor érveltél?"
Középiskolás tananyag. Ebből látszik, hogy mennyire ment neked az érettségi.
Aki először állít valamit, az hoz bizonyítékokat. Neked ezzel kapcsolatban az első állításod itt szerepelt: "Aki ilyen környezetben mozog [...]".
Vagyis amíg nem bizonyítod az állításod addig nekem igenis elég leírnom a saját tapasztalataimat, hogy nincs igazad.
Egyébként am agyarok kb. harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel, ha annyira neked lenne igazad, akkor nem lenne ilyen "magas" az arány. Tessék, cáfoltalak.
"De igen, baromi sokan mennek külföldre"
Nem olyan sokan, mint állítod, de még mindig nem hoztál bizonyítékot.
"pl. fizikusként hogyan dolgozol, ha nincs meg a megfelelő műszer, amivel mérni tudsz?"
Igen, ez hatalmas probléma. Sokat segítene, ha valaki feltalálna egy eszközt, mondjuk hálózatot, amivel lehetőség lenne a világ máspontját is majdnem azonnal elérni és egy ott lévő eszközt használni. Oh, várj, az internet pont így működik.
Egyrészt, aki Mo.-on lett fizikus az kb. el se tud olyan pályán indulni, amihez olyan eszköz kell, ami itt nincs, viszont mikor diplomát szerez már van tapasztalata, így jó eséllyel a saját területét viszi tovább. Több fizikus ismerősöm is van.
Másrészt, igen, gyakori, hogy más egyetemek, cégek eszközeit lehet mérésekhez használni neten keresztül, így elkerülve, hogy mindenkinek meg kelljen vennie egy eszközt.
"De mérnököknek, orvosoknak, a "humánosokon" kívül kb. mindenkinek jóval több lehetősége van külföldön kibontakozni"
Senki nem mondta, hogy nem, csak ebből még nem következik, hogy el is mennek, és pont erről van szó.
Mosogatni is kellemesebb külföldön, de ettől még nem megy ki mindenki.
"Az informatikusok pedig rendszerint nem igényelnek olyan speciális munkakörülményeket, olyan sok tőkét, mint a többiek."
De, ha valaki komolyabb helyen dolgozik. Nyilván egy mezei app fejlesztőnek semmi nem kell.
De mondjuk egy telco cégnél elég komoly hálózat is kelhet egyes dolgok tesztelésére, ami nem olcsó.
(Egyébként pont ezért működik itt is, amit fentebb írtam, hogy adott esetben egy másik országban található labor eszközöket használják, pl. az önvezető járművek esetén van ilyen.)
"A nyugati modelleket pedig azért nem lehet lemásolni, mert Magyarország nagyon más helyzetben van"
Ha nem szigorú értelemben vesszük a nyugatot, akkor nem. Finnország pont olyan helyzetben volt, mint Mo.
Mit csináltak? Telenyomták pénzzel az oktatást. Ennyi.
Nekik sem voltak természeti kincseik, nem volt kezdő tőkéjük. A '60-as években kifejezetten csórók voltak, csak született egy politikai konszenzus.
"Ennek megértéséhez nem kell sok ész, de neked ennyi sem adatott meg"
Ezt úgy hívják érvelési hiba, amit olyan ember nem követ el, aki az érettségi szintjén van.
De nyugadtan, próbálkozz csak. :)
"Az ellenzék pedig még a fidesznél is hülyébb (röviden), ez a tény"
Persze, ha valaki retardált, akkor tényleg tény. :)
"és ezért is nyernek már negyedjére egy huzamban"
Uhh, te retardáltabb vagy, mint gondoltam.
A valásztási eredménynek a kormányzási képességhez semmi köze, mivel nem az alapján szavaznak az emberek.
Már Hitler is leírta, hogy hogyan kell az embereket manipulálni, ha kormányzásra alkalmatlan valaki, pont ez a legnagyobb bizonyíték, hogy a fidesz alkalmatlan.
"a fogatlan büdös hülye falusiak toposzával ne gyere, kérlek"
Én is vidéki vagyok és igaz. Akármennyire unod, én egy közepesen nagy városban lakom (pár 10 ezer fő) és itt hatalma gondok vannak az emberek olvasási képességeivel.
De amúgy ezt te is fel tudnád fogni, ha bármennyi közöd lenne társadalom tudományokhoz.
Bizonyított tény, hogy a magyarok negyede funkcionális analfabéta. Ez annyit jelent, hogy olyan utasításokat, mint a "tedd át a másik polcra az X dolog mögé" már sok az ő értelmi képességükhöz.
Akkor pedig elég jól látszik, hogy nem az alapján szavaznak, hogy ki hogy tud kormányozni, miközben te pont erre tettél korábban kijelentést.
Ha a világ legjobb programját tennéd le holnap az asztalra, akkor se választanának meg, mert nem hozzáértés alapján szavaznak az emberek.
Ha kicsid is közöd lenne a felsőoktatáshoz, akkor felfognád, amit most leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!