Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A ballibek miért félnek...

A ballibek miért félnek ennyire a Huxittól?

Figyelt kérdés

Eljutottunk arra a pontra, mikor az EU-ból kilépés nem csak egy lehetséges opció, hanem konkrétan a jó döntés lett. Valamiért az ellenzéki libsik ezt még mindig nem hajlandók elfogadni, és foggal körömmel védik az EU-t pedig lassan már semmi haszna nem lesz a tagságunknak. Mi az oka ennek? Pedig érdemes megnézni, mi is történik. Az egész EU-ban közüutálatnak örvendünk. Jogállamisági eljárást indítottak ellenünk. Sanszos, hogy megvonnak tőlünk minden lehetséges támogatást. És emellett el akarnak lehetetleníteni minket az orosz gáztól, megtiltani nekünk, hogy rubelben fizessünk. Tulajdonképpen egy olyan közösségnek vagyonk a tgjai amiből ki vagyunk rekesztve, és fél lábbal már ki vagyunk lökve. Ukrajnát bezzeg pátyolgatják, és egyre inkább úgy néz ki, be is fogják venni őket. Remélem az lesz Orbánnak az utolsó pohár. Már így is kicsit visszás Trianon emlékére nézve, hogy egy szövetségben vagyunk a románokkal, szlovákokkal. De ha az ukránok is ott lesznek, végérvényesen vállalhatatlan lesz számunkra az EU.

Ellenben, ha kilépnénk végre lenne esélyünk függetlenné, és szuverénné válni. Helyrehozhatnánk a mezőgazdaságunkat, amit pont az agyon ajnározott EU tett tönkre. Végre termelhetnénk, és alkothatnánk, és talán nem az lesz a társadalom túl magas számú tagjának az életpályája, hogy Tesco árufeltöltő legyen. És igenis lennének olyan szövetségeseink, akikkel fent tudnánk tartani egy erős gazdaságot.

Szóval mi is annyira ijesztő a huxitban? Az oroszokat szokták emlegetni sokan, hogy a befolyásuk alá kerülnénk, de ez egy bullshit. Az erős szövetség nem jelent semmilyen befolyást, és Putyin miért szállná meg a legjobb barátját? Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kilépés nem egyenlő a vasfüggönnyel. Ugyanúgy mehetnek minden nap a mekibe zabálni, és a hollywoody filmeket is ugyanúgy nézhetnék. Ezek 2004 előtt is voltak, ha csak emiatt ragaszkodnak ennyire az EU-hoz a ballibek.

2022. ápr. 9. 18:43
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

[link]

Itt van.

Amúgy a magyar gazdaság 80 százaléka az EU-tól függ. Ezt "fideszes agymosottként" is tudom.

2022. ápr. 9. 18:47
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Én sem igazán értem. 2003-ban pl. még nem voltunk EU tagok, mégis leadták a TV-ben a Simpson Család meleges részét, este a Szex és New York-ot, McDonald's-ban ettem, Csillagkapu részeket töltögettem a netről, bármikor ki lehetett menni Ausztriába, csak sorba kellett állni Hegyeshalomnál, egy betűt sem ismertem az orosz ABC-ből, sőt a köznapi életben "külföldként" elsősorban Amerikával foglalkoztam, nem a környező szláv országokkal.
2022. ápr. 9. 18:48
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Fáj a fejem az ilyen kreténektől mint te.

Az Putyin és Orbán legjobb barátján felröhögtem.

2022. ápr. 9. 18:49
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Akkor fogd meg a borondodet es koltozz el Oroszorszagba;)

Mi maradunk EU-ban.

2022. ápr. 9. 18:54
 5/10 tobas ***** válasza:
83%

Kezdjük azt, hogy akkor nem lenne miből tanári bért emelni.

"Helyrehozhatnánk a mezőgazdaságunkat, amit pont az agyon ajnározott EU tett tönkre. Végre termelhetnénk, és alkothatnánk, és talán nem az lesz a társadalom túl magas számú tagjának az életpályája, hogy Tesco árufeltöltő legyen. És igenis lennének olyan szövetségeseink, akikkel fent tudnánk tartani egy erős gazdaságot."

Mondjuk az ott kezdődik, hogy az EU előtt szét lett verve hála a kisgazdáknak. A gazdák nem tiltakoztak az EU-s támogatások ellen. Ezzel szembe a jó euró helyett másért adhatnák el a termékeiket és sokkal drágább lenne exportálni EU-ba.

A brit halászoknak is mennyire bejött a Brexit.

2022. ápr. 9. 18:59
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

"Eljutottunk arra a pontra, mikor az EU-ból kilépés nem csak egy lehetséges opció, hanem konkrétan a jó döntés lett."

Szerintem elsőnek vedd ki a kezed a biliből.

2022. ápr. 9. 18:59
 7/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem, hogy ez a kérdés miért a ballibeknek szól. A Fideszen belül is a többség EU-párti.
2022. ápr. 9. 19:42
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
Én nem értek egyet a ballibekkel szinte semmiben, most is a Fideszre szavaztam, de az EU-ból kilépést én is hülyesének tartom.
2022. ápr. 9. 21:04
 9/10 anonim ***** válasza:
19%
Ha kilépnénk az EU-ból olyan lehetne saját feldolgozóiparunk pl. Szegedi Konzervgyár, Győri keksz.
2022. ápr. 10. 09:50
 10/10 anonim ***** válasza:
96%

A Győri már legalább 1991 óta nem magyar tulajdonban van, a Szegedi Konzervgyárról pedig azt olvasom, hogy csődbe ment.

Ezt az önellátást felejtsük el, ebből senkinek sincs semmi bevétele. Hangozni jól hangozhat, de baromság úgy, ahogy van.

2022. ápr. 10. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!