A budapestiek jelentős része milyen alapon hiszi magát felsőbbrendűnek és nyomja az állandó vidékizést, analfabétázást?
Vidékről "kapaszkodtam fel" a fővárosba, ott éltem 6 évig. A külkerületek (Csepel, Kőbánya, Erzsébet) összemérhetetlenek a vidékkel gettósodás tekintetében, és itt találkozol a kifejezetten erre a régióra jellemző embertípussal, a csöves prolival: az alkoholista, segélyből élő, okosbamegoldjuk, trolin utazó, alacsony szókincsű és parasztul beszélő, igénytelenül öltöző, zsíroshajú emberekkel.
Pécs, Szeged, Sopron, Debrecen, Eger de kb. az összes "vidéki" megyeszékhely össze sem mérhető utcaképben, élhetőségben ezekkel a kerületekkel és nem Budapest javára.
De beljebb is lehet menni, a nyóckert talán említenem sem kell, egyszerűen az utcakép részei a hajléktalanok meg az imént vázolt emberek. Ami átlagmeber számára még elérhető és "elitnek" számít az az I-V.-ik kerület, ami meg is látszik a négyzetméterárakon.
Ez már több mint 10 éves kép, de szerintem ma is elég sokat elmond:
Az érdekes az, hogy akik velem együtt költöztek fel, azokon is egy idő után elkezdtem látni a flegmázás jeleit meg a balliberális "értékeket" megjelenni, minha el is felejtették volna a gyökereiket.
Mi lehet ennek az oka?
Nívós budapesti egyetem pl...
Szofisztikált kifejezések, választékos beszéd, átfogó széles látókör a filozófia és a modern természettudományok terén.
hmmm...
#7 Jaja, egyébként tényleg fungjuk nincs, hogy a mindenki ismer mindnekit dolog már vagy 20 nem játszik, én is falun éltem, a szomszédokat leszámítva senkit nem ismertem soha :). De nem is jártunk össze senkivel, sőt öregaaszonyok sincsenek, akik kiülnek a ház elé és pletykálkodnak - azok is az internet előtt ülnek és kommentelnek a DK-s posztok alá.
Persze aki Bödőcs elképzelt történeteiből ismeri a vidéket, annak tényleg ez lehet a valóság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!