Schiffer András: " ilyen sokan utálták a moslékot". Igaza van?
Persze, egyértelműen erről volt szó. A kormányzati propagandagépezet nem győzött válogatni a rossz mondatok közt. Amúgyis lett volna lejáratókampány, de ekkora magaslabdákat adni a Fidesznek ajándékba igen nagy politikai tapasztalatlanságra vall. Amúgy szerintem sem csak Márki-Zay egyedül a hibás ezért, őt túlhype-olták az előválasztás második fordulója előtt és elhitették vele, hogy egyedül alkalmas ezt a kampányt végigvinni. Hát a végeredményt meg látjuk, majdnem egymillió ellenzéki szavazó tűnt el.
Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Gyurcsány és Jakab már az előválasztás után rögtön kihátráltak Márki-Zay mögül, ezért Márki-Zay bosszúból szétbomlasztotta az Összefogást a "félresikerült" nyilatkozataival.
Ugyanis a Jobbik és a DK-nak jutott volna a legtöbb hely a Parlamentben, de Márkinak pártja sem volt. Volt is a, Jobbik-DK paktum, de ebből teljesen kihagyták Márky-Zayt.
Szerinte Schiffel volt az egyetlen normális politikus a baloldalon. Kár, hogy eltünt a porondról.
Ismerek még egy-két normális baloldali politikust, akikkel meg lehetett beszélni értelmesen dolgokat. Kár, hogy sosem fogják kiengedni őket a második fonalból.
Schiffer ha használni nem tudott, akkor minek árt, miért beszél hülyeségeket?
Neki, mint "jogásznak" azért csak kéne csípnie a szemét, hogy ez a választás nem az azonos lehetőségek és így nem az azonos esélyek harca volt! A legmocsokabb szovjet időkben volt az a divat, hogy a köztelevízió kizárólag a vezér nagyszerűségét harsogta! Az, hogy a kormány-propaganda kifejezetten pártpropaganda volt. Hogy a demokratikus szavazás összes kritériuma beborult a levélszavazásokkal - és amelyik szavazáson a demokratikus szavazás ismérvei sérülnek, azt a szavazást - jobb helyen - érvénytelenítik. Hogy a láncszavazás és a lefényképeztetett szavazólapok alapból sértik a titkos szavazás Alaptörvényben rögzített biztosítását!
Schiffer jogászt semmi sem zavarja, mert kell a jövőjére is gondolni... valamiből meg kell élni... Hulladék egy ember, olyan Volner-Szanyi-Szily K. szintű senki.
Teljesen igaza van. Itt vagyok pl. én. Fél évvel ezelőtt még abszolút támogattam az összefogást, még úgy is hogy egyébként sok bajom volt a a benne résztvevő pártokkal ...az összessel. Akkor azt mondtam, hogy ez mégis egy olyan kompromisszum, amit érdemes meghozni a NER ellen. ...Aztán az előválasztás után nem történt semmi, nem mondtak jóformán semmit. Aztán meg mondtak, de bár ne mondtak volna!
MZP kritikán aluli kommunikációja, a pártok végtelen elvtelensége és kapzsisága, a tény hogy a program bemutatását az utolsó utáni pillanatig halasztották, a tény hogy a 2010 előtti elitek embereivel tervezték feltölteni a kabinetüket, az ahogy a vidéki emberekről beszéltek és az hogy milyen szolgaian igazodnak az atlantista érdekekhez bármi kritika nélkül ...ez mind megtette a hatását. A Kutyapártra szavaztam, listán és egyéniben is, és bár nem örülök a Fidesz kétharmadnak, azt kell mondanom, hogy ez a koalíció pontosan ilyen nagy bukást érdemelt!
18-as, teljesen megértelek, szerintem sokan lehettek hasonlóan. Akiknek egy része végül a Fideszre húzta be az X-et.
Én is vidéki vagyok, de legjobban az bántott, amikor azt mondta, hogy a covid-járvány előnyös volt nekik, mert az idősek közül többen haltak meg, és ők inkább a Fideszre szavaztak. Elgondolkodtam, mit érezhetett az, aki idős szülőjét vesztette el a járvány miatt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!