Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha MZP saját pártot alapít és...

Ha MZP saját pártot alapít és indul a 2026os választásokon, akkor győzhet, ti rájuk fogtok szavazni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 7. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Győzhet? Hódmezővásárhelyen a saját körzetében nem tudott nyerni az a szerencsétlen.

Az a kérdés csak, hogy Parlamentküszöböt elérik e az 5%-al vagy sem.

2022. ápr. 7. 19:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez még korai téma.
2022. ápr. 7. 19:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen pártot alapít, kik lesznek a tagok, ha más pártok beolvadnak, melyik pártok lesznek ezek. Kérdés, hogy milyen lesz a programjuk, hogy fogja MZP vezetni ezt a pártot, milyen célokat fognak kitűzni, stb.

Rengeteg dolog nem világos egyelőre. Várjuk meg, ameddig legalább egy részére tudunk válaszolni, és utána már TALÁN lehet találgatni a szereplésükről. Ha a párt nagyban hasonló értékeket fog képviselni mint MZP akkor én rájuk fogok szavazni. De a 2026-os választásokon csak a parlamenti küszöb megugrása lehet a cél, mint ahogyan a Mi Hazánknak is a mostani választáson. Parlamenti pártként aztán (kétharmad ide vagy oda) sokkal könnyebb kampányolni és eredményt elérni, már csak a pénzügyi lehetőségek miatt is. Szóval ha lesz is esélye választást nyerni, az legkorábban két ciklus múlva lesz.

Én jelenleg a Momentumban látom a potenciált, fiatalok, új arcok, van bennük lehetőség. Ezt ők is látják, el is kezdték nagy erőkkel feltölteni a pártot. Ha nem fognak össze Gyurcsánnyal vagy azzal a szerencsétlen Jakabbal, akkor 26-ban én valószínűleg rájuk fogok szavazni.

2022. ápr. 7. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem igen.

Ehhez azonban óriási erőfeszítések kellenek.

Mindenkinek fel kell nyitni a szemét.

Kampányolni kell ezerrel, a legapróbb falvakban is.

Helyi szervezetek létrehozni.

De nem egyedül MZP pártja, a Momentum mindenféleképp kell még hozzá.

A legideálisabb pedig az lenne, ha a 3 mikropárt egyesülne, mondjuk baloldali zöldek néven, és ők együttesen indulnának. Dk és jobbik nélkül.

2022. ápr. 7. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4 A három "mikropártra" semmi szükség nincs. Nem hoznak új szavazókat, hiszen nincsenek saját szavazóik, azért kell minden egyes választáson összefogniuk valakivel. Anélkül be sem jutnának a Parlamentbe. Erősen kétlem, hogy bármiféle pozitívumot tudnának hozni akár a Momentum akár MZP számára, de hogy MZP szavazóit elriasztaná a baloldali mszp bevétele, abban is biztos vagyok.
2022. ápr. 7. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!