Jogosan félek a jelenlegi helyzettől? (Hosszú)
Elnézést, nem félelemkeltést, vagy hergelést akar szolgálni a kérdés. Nem is azon akarok keseregni, hogy ugyan miért nem nyert az ellenzék. Szerintem teljesen érthető az a támogatás, amit elértek.
Ami engem nagyon meglepett, az a kétharmad. Az, hogy a kormány támogatása nem mozdult el lefelé egy tapodtat sem. Szerintem még őket magukat is meglepte.
Közben pedig azért elég sok minden történt, amik közül számtalant egyszerűen nem lehet jó dologként leírni. Olyan lopások és korrupciós ügyek, amelyek lassan már az öszödi beszédet felülmúlják tartalmukban. Azt nem mondom, hogy "ő" jobb volt, bár ha még eleget vár az ember, akkor tisztán matematikailag nettó még akár elérhetünk arra a szintre... Rossz válságkezelés, véreskezű diktátorokkal való kapcsolatépítés. Olyanokkal, akik a saját embereiket is elvitetik, megöletik. Az egyikük konkrétan a szomszédban robbantott ki háborút, pár hét után máris borzalmas háborús bűnökkel, amiket tagadnak. Ezeket az országokat nevezi ő "példának".
Továbbá voltak botrányok a párton belül. Kémszoftver használata saját lakosság ellen, homoszexuális, drogos, pedofil (!) ügyek. Mindez olyan párton belül, akik ennek az ellenkezőjét hirdetik. És az ilyen ügyek kirobbanásakor gyakorlatilag ők is azt kommunikálják, hogy nem az volt a gond, hogy az illető csinálta, hanem hogy kiderült. Sokszor párton belül még köztudott is volt. A lakosságot viszont keményen megtorolják az ilyenekért. (Jelzem, a pedofíliáért én is a legkeményebben torolnék bárkit...)
Ami számomra érdekes, hogy ez a szavazóknak "belefér"?? Ők azt mondják, hogy oké, igen, a támogatásomat tudom adni ennek a pártnak, megérdemlik a szavazatomat? Mindemellett alig volt rendes programjuk. A fő téma annyi volt, hogy mi legalább nem vagyunk a másik. És úgy tűnik, elég is volt. Mi az, ami kiütné a biztosítékot? Más országokban tizedennyiért felháborodnak, utcára mennek az emberek, leváltatják a politikust, sokszor az egész pártot is. Akiknek ezután az imidzsen szerzett súlyos sérülés miatt nagyon nehéz, vagy lehetetlen talpra állni.
Komolyan kérdezem, mi a következő? Hozhatnak olyan törvényeket, amik illegálissá teszik az ellenük történő felszólalást, majd vitethetik el ennek alapján az embereket? Akár ők is nyugodtan belekezdhetnek a nemkívánatosak örökre való eltávolításába? Mondjuk ettől kevésbé tartok, mert amíg ennyire betonstabilak, anélkül, hogy akár két szalmaszálat keresztbe raknának, nincs erre szükségük. Főleg, amíg egyelőre az EU-ban vagyunk. De gyakorlatilag kiépült egy funkcionális egypártrendszer, ezen nincs mit szépíteni. Még a támogatójukként is felébredne benne nekem annyi, hogy ez nekem addig jó, amíg nem kerülök hirtelen vélt vagy valós indokok miatt az érdekeik ellenoldalára.
És kérlek ne jöjjetek azzal, hogy az átlag kormányszavazó szegény, buta, internete sincs, csak a propagandát látja. Nem. Lehet, hogy egy nagy rétegük ilyen, de sokakhoz így is el kell jusson töredéke annak, ami történt. Van köztük is értelmes, racionális ember, már csak a nagy számok törvénye alapján is. Biztos vagyok benne, hogy sokuk olvas normális ellenzéki médiát néha, mint ahogy én is teszem fordítva. És amint írtam, az eredmény egyrészt azt mutatta meg, hogy magából a régi ellenzékből kiket sikerült megszólítani (leginkább, hogy hány jobbikosat, és mennyit nem) a másik oldalon viszont azt, hogy a kormányt továbbra is mindenki betonstabilan támogatja. Senki nem szavazott át, senki még csak arra sem volt képes, hogy legalább tartózkodással büntesse a pártját, amennyiben az ellenzéket nem találta meggyőzőnek.
Nekem néha olyan érzés, mintha már csak pár lépésre lennénk Fehéroroszország, vagy Oroszország szintjétől, de ne legyen igazam.
Teljesen igazad van. Orbán egy óriási stratéga, röhögve megvezet bárkit.
Emiatt sajnos azt kell mondanom, hogy az ő uralkodása a haláláig megmarad. Utána valószínűleg a Fidesz szétesik, utána van lehetősége bármiféle más pártnak vagy csoportosulásnak. Ez még 10-20 év.
Mondhatnám, amit dr. Antall József, hogy "alámerülök és kibekkelem őket", de sajnos 53 vagyok, a 10-20 év nekem lehet, hogy már bele sem fér.
Ez van, próbálok nem idegeskedni a honi viszonyik miatt.
Az átlag szavazó reakciója az ilyen ügyekre, mint a Pegasus meg az, hogy az oroszok feltörték a külügyminisztérium szoftverét, az, hogy : Hu de nagy dolog, kit érdekel, vagy az, hogy hazugság.
Sajnos az, hogy ezek tényekkel alá vannak támasztva, azt már ők nem is értik, el sem olvassák. Egyszerűen nem értik, hogy ez miért probléma, ha úgyis mindenkit megfigyel a mobilja és sampon reklám jön be, ha a hajadról keresgélsz. Pedig ez semmi, az, hogy az állam ellenük dolgozó újságírókat figyel meg, az meg világszintű botrány. Innen 1 lépés csak, hogy el is teszik majd láb alól őket, mint Anna Politovskaját Oroszországban.
Én egyetértek veled. Nem nagyon látok ezek után esélyt arra, hogy Orbán halála előtt ez megváltozna. Engem sem a fidesz gyôzelme lepett meg (bár egy kis reménység volt bennem, hogy változás lesz), hanem újra a 2/3. Ezek után szerintem reménytelen…
Sokan mondogatták, kérdezgették tőlem már korábban, hogy nem tervezek-e külföldre menni, hiszen van rá lehetőségem, mennyi fiatal kimegy. Én valahogy nem akartam. Próbáltam elhitetni magammal, hogy ez így jó, itt is jó lesz. Az elmúlt hónapokban kezdett el megváltozni a véleményem, akkor kezdtem el mérlegelni, hogy mégis kimennék, utánanéztem nagyon sok mindennek és most már szinte 99%, hogy ősztől megyek. Magyarország a hazám, szeretek magyar lenni, szeretem az anyanyelvem, itt nőttem fel, szeretem Magyarországot és a szülővárosomat, Budapestet, sok emlék köt ebbe az országba, de valószínűleg a jövőm szempontjából tényleg jobb, ha megyek. És sajnos mennyien vannak még ezzel így.
Kettes: még ha érne is bármit. Ettől persze szerintem mindig fogok szavazni, de egyre értelmetlenebbnek érzem. Nem is gondolom, hogy definíció szerint csalás történt. Egyszerűen olyan jól meghekkelte a szabályokat a maga javára, hogy egyszerűen szinte lehetetlen ellene eséllyel indulni. Lehet itt most krízisekre meg a halálára várogatni...
Ha már itt tartunk, négyes: miért esne szét akkor a fidesz? Szerintem valószínűleg csak simán megörökölné tőle valaki. Nyilván nem mindegy ennek az utódnak a személye, de túl értékes ez sokaknak, hogy csak úgy veszni hagyják.
" az ő uralkodása a haláláig megmarad. Utána valószínűleg a Fidesz szétesik, utána van lehetősége bármiféle más pártnak vagy csoportosulásnak. Ez még 10-20 év."
O.V. 59 éves. Azért nehogy már 10 év múlva meg kelljen halnia. (még 20 múlva sem). Elég szűkre szabod neki:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!