A Fidesz győzött, mit gondoltok, valóban elmegy az keresőképesek 28%-a, ahogy a Republikon a választás előtt megjósolta??
A kutatásnak mégsem csupán a két nagy esélyes aktuális számai miatt, hanem azért is jelentősége van, mert a Republikon Intézet a választások előtt a pártpreferencia mellett megvizsgálta a magyar választók kivándorlással kapcsolatos attitűdjeit is, azaz azt: mennyien és milyen okból gondolkodtak el a kivándorlásról. Így derült ki, hogy a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön. Az aktív korúak körében ez az arány ennél jelentősen magasabb:
minden harmadik munkavállaló korú (33%) fejében megfordult már, hogy elhagyja az országot.
"Kérdés, hogy megérte -e nekik kimenni."
15 éve érettségiztem, akikről beszélek, fele azóta, másik fele egyetem vége óta van kint. Már az egyetemet is 11 éve befejeztem, ők is. Aligha fognak most hirtelen ráébredni, hogy mennyire nem érte ez meg nekik......
Amúgy akartunk szervezni 15 éves találkát nyárra, de kb mindenki külföldön van, onnan ez a friss infó. (Azontúl, hogy 2/3-ával tartom a kapcsolatot ha más nem facebookon)
"10 éve is hasonló sttaisztikak jelentek meg a kivándorlásról. Mégsem üresedett ki az ország"
Csak 10 éve,nem volt 30 millió egy panel,20-40 közötti generáció pedig 10 évvel fiatalabb volt.
Sok 40 év alatti fog elhúzni.
12 szerintem az igények is változtak. Egy mai 40-es nem rohant még hanyatt-homlok külföldre "csak mert kellazúj ájfóóóón!". Persze megértem, hogy ma már mindenki milliókat akar keresni és nőtt az igényszint.
10 éve 220 volt a bruttó átlagkereset KSH szerint, ma 490.
Tudod 12-es.....1960-ban 40 fillér volt a kifli!! de nagymamám szerint 1930 ban még olcsóbb volt!!! Mi a francról beszélsz??... csak itthon emelkednek az árak?? ha lenne egy kis nemzetközi kilátásod, akkor tudnád, hogy mindenhol!! bizony ám!! Münchenben, manapság vadásszák a boltokban az étolajat...nem lehet kapni...a benzin a hét végén ment le 2 euró alá, most 1,98...hiszed.....nem hiszed!!
- Sok negyven év alatti fog elhúzni........sok negyven év alatti jön már haza!!.....a kint megszerzett tapasztalatokkal.....régen az iparos legény nyakába vette a tarisznyáját és elment világot látni és tapasztalni...majd hazajött és itthon lett mesterember és itthon kamatoztatta a tudását!!
Ki beszélt az étolajról?
Én a mesterségesen feltolt ingatlanárakról beszélek,ami nem nagyanyáink fiatalkorában kerültek 3x kevesebbe,hanem 5 éve kb.
Csökkenthették volna az áfát is.
Nem,helyette árstop lett.
Ennyire demagóg érvekkel max azokat tudod meggyőzni,akik amúgy is a fideszre szavaztak.
16: Amúgy az ingatlanárak részben a f_sz nyerészkedők miatt is mennek fel. Albérletes kérdéseknél olvastam ilyet "Havi 100ért kiadom, de ha látom, hogy fiatal akkor neki 150, mert ő úgyis annyiért is ki fogja venni, főleg egyetemi időszakban"
Szóval a pofára árazás és harácsolás is az egyik ok. "Magyar mentalitás" amit sokszor emlegetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!