A Fidesz győzött, mit gondoltok, valóban elmegy az keresőképesek 28%-a, ahogy a Republikon a választás előtt megjósolta??
A kutatásnak mégsem csupán a két nagy esélyes aktuális számai miatt, hanem azért is jelentősége van, mert a Republikon Intézet a választások előtt a pártpreferencia mellett megvizsgálta a magyar választók kivándorlással kapcsolatos attitűdjeit is, azaz azt: mennyien és milyen okból gondolkodtak el a kivándorlásról. Így derült ki, hogy a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön. Az aktív korúak körében ez az arány ennél jelentősen magasabb:
minden harmadik munkavállaló korú (33%) fejében megfordult már, hogy elhagyja az országot.
Pont most mennének el, mikor a nyugati munkavállalás egyre alulfizetetteb?
Konkrétan most a legszarrabb külföldön dolgozni, 3 ismerősöm is költözik haza, mert olyan megélhetési árak vannak nyugaton, hogy már semmi nem indokolja a kint létüket (fizetésük 80%-a elmegy a havi kiadásokra a folyamatos áremelkedések miatt, lassan a megatakarításokat fogják felemészteni).
Btw az asszonnyal ketten 950 nettót keresünk, kényelmesen elvagyunk belőle. Mi biztos nem mennénk ki külföldre.
Ugyan már.
Ha nem tűnt volna fel, évek óta több a hazatérők száma, mint az elköltözőké.
Én nem értem a rosszallást. Sokkal jobban él a magyar, mint eddig bármikor! [link]
Ilyen híreket lehet olvasni. Néhányan sírnak, hogy 370 az euro, de jobb lenne 350-es euro mellett takarékon járatni a gázkonvektort, és "aludj nagykabátban" módon élni háromszoros rezsi mellet? Nekem nem. Sosem voltam Fideszes, de el kell ismerni, hogy ettől csak rosszabb lehetne.
"Mégsem üresedett ki az ország"
Valóban nem. Csak elment kb 5-600 ezer fiatal.
Nekem a 15 éve érettségizett 28 fős osztályomból 5-6 ember van Magyaországon, a többi külföldön...
Csak nem annyira feltűnő statisztikailag, mert egy részüknek van magyar lakcíme...
Eltelik még 10-15 év, ott születik gyerekük, itthon a szülők meghalnak, nagyszülők már most sem élnek, vagy nagyon idősek... aztán már semmi nem köti ide őket. Majd 15 év múlva lehet igazán megérezni, hogy tényleg hiányzik az a párszázezer ember a korfából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!