Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz győzött, mit gondolto...

Zimonyi attila kérdése:

A Fidesz győzött, mit gondoltok, valóban elmegy az keresőképesek 28%-a, ahogy a Republikon a választás előtt megjósolta??

Figyelt kérdés

A kutatásnak mégsem csupán a két nagy esélyes aktuális számai miatt, hanem azért is jelentősége van, mert a Republikon Intézet a választások előtt a pártpreferencia mellett megvizsgálta a magyar választók kivándorlással kapcsolatos attitűdjeit is, azaz azt: mennyien és milyen okból gondolkodtak el a kivándorlásról. Így derült ki, hogy a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön. Az aktív korúak körében ez az arány ennél jelentősen magasabb:

minden harmadik munkavállaló korú (33%) fejében megfordult már, hogy elhagyja az országot.

2022. ápr. 5. 19:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Most nem rosszból de ki a toszt érdekel amúgy, hogy a magyar hány százaléka GONDOLKOZIK EL a kivándorláson?
2022. ápr. 5. 19:53
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Aki akar menjen.
2022. ápr. 5. 19:55
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
10 éve is hasonló sttaisztikak jelentek meg a kivándorlásról. Mégsem üresedett ki az ország
2022. ápr. 5. 19:55
 4/18 anonim ***** válasza:
74%

Pont most mennének el, mikor a nyugati munkavállalás egyre alulfizetetteb?

Konkrétan most a legszarrabb külföldön dolgozni, 3 ismerősöm is költözik haza, mert olyan megélhetési árak vannak nyugaton, hogy már semmi nem indokolja a kint létüket (fizetésük 80%-a elmegy a havi kiadásokra a folyamatos áremelkedések miatt, lassan a megatakarításokat fogják felemészteni).

Btw az asszonnyal ketten 950 nettót keresünk, kényelmesen elvagyunk belőle. Mi biztos nem mennénk ki külföldre.

2022. ápr. 5. 19:58
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
#1 nyilván a negatív hangulatkeltés volt a cél.
2022. ápr. 5. 19:59
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

Ugyan már.

Ha nem tűnt volna fel, évek óta több a hazatérők száma, mint az elköltözőké.

2022. ápr. 5. 20:01
 7/18 anonim ***** válasza:
49%

Én nem értem a rosszallást. Sokkal jobban él a magyar, mint eddig bármikor! [link]

Ilyen híreket lehet olvasni. Néhányan sírnak, hogy 370 az euro, de jobb lenne 350-es euro mellett takarékon járatni a gázkonvektort, és "aludj nagykabátban" módon élni háromszoros rezsi mellet? Nekem nem. Sosem voltam Fideszes, de el kell ismerni, hogy ettől csak rosszabb lehetne.

2022. ápr. 5. 20:03
 8/18 anonim ***** válasza:
69%

"Mégsem üresedett ki az ország"

Valóban nem. Csak elment kb 5-600 ezer fiatal.

Nekem a 15 éve érettségizett 28 fős osztályomból 5-6 ember van Magyaországon, a többi külföldön...

Csak nem annyira feltűnő statisztikailag, mert egy részüknek van magyar lakcíme...

Eltelik még 10-15 év, ott születik gyerekük, itthon a szülők meghalnak, nagyszülők már most sem élnek, vagy nagyon idősek... aztán már semmi nem köti ide őket. Majd 15 év múlva lehet igazán megérezni, hogy tényleg hiányzik az a párszázezer ember a korfából.

2022. ápr. 5. 20:21
 9/18 anonim ***** válasza:
30%
Hol itt a gond? Már meghozták ide a "nemzeti" Orbán tündöklését is kitartó, hazai ipart szisztematikusan megfojtó NSZK gyárai az ukrán munkaerőt maguknak feleannyiért. Eszeteket meg viszik holnap elfelé. Népirtó Vlagyimir Vlagyimirovics a tankjaival ipari tanuló lenne ezekhez képest, ha ízléses lenne ilyeneket mondani, csak nem az. Gyerekeitek meg majd ukránul veszik a matematikát, és kapják az ágytálat, ha nem tetszik egyeseknek a magyar fizetés.
2022. ápr. 5. 20:31
 10/18 anonim ***** válasza:
50%
8: Kérdés, hogy megérte -e nekik kimenni. Egy részük majd 3 év múlva rájön, hogy nem. Sokan csak a számokat nézik a "magasabb fizu több" elven, de hogy egy belföldi példát mondjak, nekem +100ezer nettóért nem éri meg a fővárosba költözni, mert igaz ugyan, hogy ennyivel nőne a fizetés, de a megélhetés többel is.
2022. ápr. 5. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!