Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Brüsszel soha többet semmi...

Brüsszel soha többet semmi pénzt nem fog küldeni hazánkba? Ki lehet lépni?

Figyelt kérdés

Most azt mondják az ellenzékiek, hogy nem fog jönni pénz, mert elindították a jogállamiságot. Ez azt jelenti - ha jól értem - hogy ezentúl soha nem jön semmi pénz hazánkra. Hiába esik ki a VÁM, hiába lettünk árugyarmat, hiába hagytunk fel a mezőgazdasággal a többi tagállam kedvéért, ezentúl nem jön pénz.

Viszont mivel EU tagok vagyunk, így fizetni kötelező számunkra. Miért nem lépünk akkor ki? Hiszen így veszteség az országnak. Mi az igazság erről? [link]

2022. ápr. 5. 19:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
86%
Megállapította, hogy rendben találta a választást, de nem azt, hogy jogállamiság van. A definícióra bárki rákereshet, ide nem másolom be.
2022. ápr. 5. 21:55
 32/38 anonim ***** válasza:
29%

Jajj, hagyjuk már ezt a demagóg fideszes dumát a melegházasságról, meg a genderről, meg a migránsokról. Már réges rég túl lépett rajta mindenki, csak ti lovagoltok rajta állandóan. Ez az egész arról szól, hogy azt elégelte meg az EU, hogy a pénzt amit az ország fejlesztésére adnak, egy jelentős részét Orbán zsebre vágja, meg belepumpálja Lölőbe, és elmutyizgatják az oligarchákkal.

Meg nyilván az sem tetszik nekik, hogy Orbán ennyire elfogultan Putyin párti, és állandóan az ő érdekeit nézi.

2022. ápr. 5. 22:02
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

34 a jogállamiság az nem csak a választásról szól.

Kb. így képzeld el. Most csak a példa kedvéért tegyük fel, hogy választás + 3 dolog van, aminek teljesülnie kell, hogy a jogállamiság meglegyen.

1. Választás

2. egyéb

3. egyéb

4. egyéb

Ebből a választás ok, a többi dolog lehet, hogy nem, nem tudjuk még. Így most ez a helyzet.

1. Választás - OK

2. egyéb - ?

3. egyéb - ?

4. egyéb - ?

A jogállamiságról meg akkor mondhatjuk, hogy megvan, ha így festene a dolog.

1. Választás - OK

2. egyéb - OK

3. egyéb - OK

4. egyéb - OK

2022. ápr. 5. 22:33
 34/38 anonim ***** válasza:
82%
De már leesett, miért hiszik azt egyesek, hogy a jogállamiság=választások. Mert azt hiszik, hogy akit megválasztanak, csalás nélkül, az utána bármit tehet már. De nem, azt királyságnak hívják.
2022. ápr. 5. 22:46
 35/38 anonim ***** válasza:
0%
36.Na ennyire vagy tisztába a jogállamisággal..Jogászként nevetek rajtad..Királyságban nem tartanak választást..Ott öröklődő a hatalom..Az alkotmányos Monarchia is más..Vagy szerinted Angliában akkor a Parlamentben a kormányzó párt mindent megtehet?;)
2022. ápr. 5. 22:54
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Jogász, te vagy az, aki azt hiszi, hogy a jogállamiság=választások (a 34-es)??

Igen, tényleg a királyság nem jó példa amúgy. Nem is tudom, hol van olyan, hogy választások, aztán utána mehet az ereszd el a hajam (ezen az országon kívül), én nem vagyok jogász.

2022. ápr. 5. 23:04
 37/38 anonim ***** válasza:
23%
Itt sem megy az ereszd el a hajam..Alkotmányozó többsége van csak..De kérlek pontosan definiált melyik jogállami norma sérült..Én utána néztem..Azok közül amire a csatlakozáskor igent mondtunk s aláirtuk egy sem...Ezért húzza a bizottság..Mert nincs jogalapja..Ma is csak sima politikai fenyegetés volt..Ahhoz hogy megindítsák a biztosok kollégiumának még meg kell szavaznia s hivatalosan kell a kormányt értesíteni a pontos okokról tételesen felsorolva..Na ilyet még nem kaptunk..S szavazás sem volt..A politikai nyilatkozatot meg leszarjuk..
2022. ápr. 5. 23:10
 38/38 anonim ***** válasza:
39, hát akkor nincs is semmi probléma, jönni fognak azok az eu-s pénzek előbb utóbb :)
2022. ápr. 5. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!