1 hónappal ezelőtt az L-es tojást a Lidlben 489 ft-ért vettem, tegnapelőttig ez felment 599 ft-ra, tegnaptól pedig ez 699 ft. Lehet esetleg tudni, hogy van-e még ország, ahol alapélelmiszerek 35-40%-ot drágultak és a megélhetés egyre pocsékabb?
A Eurostat havonta adja ki az inflációs jelentését minden tagállamról, mi már rég az élmezőnyben tanyázunk. Persze a fideszesek majd erre azt vágják rá, hogy egész Európában van infláció - igen, csak épp nem ugyanakkora. Van különbség a litván 14 és a francia 4% közt, mi az előbbiekhez vagyunk közelebb.
Tavaly meg tavaly előtt nem vettél tojást amikor közelgett a húsvét és mindenkinek ötször annyi tojás kellett hirtelen? Alapból ilyenkor felmegy az ára - majd amikor ott lesz a rengeteg tojás a jövő héten, akkor majd lehet hogy lejjebb megy.
Minden országban nőttek az élelmiszer árak, a magyar infláció a középmezőnyben van.
"Néhány európai iparági szereplő már megkongatta a vészharangot, köztük a francia Élelmiszergyárak Országos Szövetsége (ANIA), amely a hónap azt elején követelte a kormánytól, hogy nyújtson támogatást az ágazatnak a háború árra és ellátásra gyakorolt hatásának mérséklésére."
"Az élelmiszerárak februárban éves bázison 20 százalékos emelkedéssel rekordmagasságot értek el világszerte, elsősorban a növényi olajok és a tejtermékek drágulása miatt, az ENSZ élelmezésügyi szervezete, a FAO élelmiszerár-indexe alapján."
"most volt kb. 7 év komoly gazdasági növekedéssel"
Fogalmam sincs, milyen gazdasági növekedésről beszélsz, szerencsére én 10 évre visszamenőleg vezetem a kiadásaimat havi szintű lebontásban, és egyértelműen növekedő tendenciát látok ugyanazokra az élelmiszerekre, árucikkekre vonatkozóan.
#5 "Normális ember nem eszik olyan dolgot, ami egy állat seggéből jön ki. "
Normális emberek tanulnak biológiát és képesek gondolkodni, így fel sem merül bennük, hogy a tojásról, ami a csirke utódjának a kezdeménye, azt higgyék, hogy szimplán a seggéből jön ki a tyúknak.
Te meg, mint nem normális ember, ne felejtsd el legközelebb bevenni a gyógyszeredet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!