Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszt a tanulatlan vagy...

A Fideszt a tanulatlan vagy buta emberek tartják hatalmon?

Figyelt kérdés

A nap folyamán sokakkal beszéltem, és egy dolog tűnt fel. A tanult, vagy különösen értelmes emberek, (kivéve, akiknek hasznuk van belőle) mind le vannak döbbenve az eredményen, míg az egyszerű emberek meg verik a mellüket, hogy legalább nem viszik el a férfiakat katonának, nem lesz fizetős az egészségügy, stb. De miért nem mondja ezt egy tanár, egy orvos, egy mérnök, vagy egy képzett, tanult ember sem? Miért a szakmunkás, orosz zászlós profilképű alkoholista, a 8 általánost végzett "háztartásbeli" felesége, meg a bolond OKJ-s képzettségű fia örül most, akik a kötelező maszkhasználat idején konkrétan a halálát kívánták? Miért a kocsmatöltelék Pistabá örül? Miért az a 22 éves, szakképzett, aki csak annyit érzékel, hogy havi 30 ezerrel többet kap? Nem tudom neki elmagyarázni, hogy komám, menj már be a boltba, nézd meg az árakat. Még én vagyok a hülye, mert Viktor adta.

Nekem is csak érettségim van, most dolgozom, közben felvettek az egyetemre, de valószínű nem megyek, inkább külföldre kacsintgatok. Nem tudom megérteni. Ismersz olyat, aki magasan képzett, nincs közvetlen haszna a fideszből, és mégis rájuk szavaz?

2022. ápr. 4. 16:50
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Nálunk azok járnak misére, akik az előző rendszer legnagyobb kommunistái voltak. Az egyházi iskola az elit iskola, de a legtöbb gyerek ahogy elballag, tojik a vallásra.
2022. ápr. 4. 17:34
 22/31 anonim ***** válasza:
31%

Tradíció, avagy hagyomány. Minden népet és nemzetet a hagyománya tartja életben. Ebbe más népeknek beleszólni-beavatkozni, viszályokat szül, sokszor tragikus végűeket.

De mi is ez a hagyomány? Nálam jobban szemlélteti Tevje, a tejesember:

[link]

Végül megjegyzem, magam többszörös felmenőkig római katolikus vagyok, s tiszteletben tartom Tevjét és népét. De ki nem állhatom az invazív muszlimokat.

2022. ápr. 4. 17:47
 23/31 anonim ***** válasza:
68%
#17 tökéletesen látod a probléma okát! Addig, amíg az ellenzék nem tud normálisan szólni az emberekhez ne várja, hogy tömegek szavazzanak rájuk. Az ellenzék még mindig megmaradt Budapesti pártnak.
2022. ápr. 4. 17:52
 24/31 anonim ***** válasza:
35%
Szóval az a megoldás, hogy a buta embereket a saját alacsony szintjükön kell megszólítani egyszerű, könnyen érthető üzenetekkel, miközben el kell titkolni, hogy valójában mennyire lenézzük őket. Ok, felírtam négy év múlvára!
2022. ápr. 4. 18:55
 25/31 anonim ***** válasza:
33%

Vagy az, hogy az ellenzék, akik ugye magukat mind iskolázott, diplomás és hasonló jelzőkkel illetik nem képesek egy olyan ellenzéket összehozni és megszólítani az embereket.

Kicsit ellentmondásos számomra ez, hogy ha magukat olyan okosnak tartják, akkor ez mégis miért nem sikerül vajon.

2022. ápr. 5. 01:08
 26/31 anonim ***** válasza:
22%
#24 aki a Fideszre szavaz miért buta? Ez a probléma, hogy lenézitek azokat akik a Fideszre szavaznak! Azt hiszitek, hogy csak az ellenzékre szavazók között van diplomás, stb. Pedig nem! Mindkét oldalon előfordul mindenféle iskolázottságú szavazó.
2022. ápr. 5. 10:20
 27/31 anonim ***** válasza:
25%

#26: "A 21 Kutatóintézetnek volt még 2020-ban egy „gazdasági szavazásról” szóló elemzése, amely szerint a diplomások és szellemi munkát végzők között (Budapesten élnek a legtöbben) erős ellenzéki fölény látható (47-33 az ellenzéknek), míg az alapfokú végzettségű fizikai munkások között elsöprő a Fidesz-előny (48-13 a Fidesznek)."

[link]

2022. ápr. 5. 10:34
 28/31 anonim ***** válasza:
72%
Akik nem értik,hogy a fideszesek,vagy akik nem tudják eldönteni kire szavazzanak,miért éreznek ellenszenvet az ellenzéki szavazók felé,akkor látogassatok be ide [link]
2022. ápr. 5. 12:38
 29/31 anonim ***** válasza:
26%
27: A kutatòintézetek a hétvégén teljes csődöt mondtak.Ennyit az ilyen kutatások hitelességéről.
2022. ápr. 5. 12:41
 30/31 anonim ***** válasza:
84%

Ebből nem az okok derülnek ki, hanem csak az, hogy habzó szájjal vicsorogva gyűlölködnek.

2022. ápr. 5. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!