Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszt a tanulatlan vagy...

A Fideszt a tanulatlan vagy buta emberek tartják hatalmon?

Figyelt kérdés

A nap folyamán sokakkal beszéltem, és egy dolog tűnt fel. A tanult, vagy különösen értelmes emberek, (kivéve, akiknek hasznuk van belőle) mind le vannak döbbenve az eredményen, míg az egyszerű emberek meg verik a mellüket, hogy legalább nem viszik el a férfiakat katonának, nem lesz fizetős az egészségügy, stb. De miért nem mondja ezt egy tanár, egy orvos, egy mérnök, vagy egy képzett, tanult ember sem? Miért a szakmunkás, orosz zászlós profilképű alkoholista, a 8 általánost végzett "háztartásbeli" felesége, meg a bolond OKJ-s képzettségű fia örül most, akik a kötelező maszkhasználat idején konkrétan a halálát kívánták? Miért a kocsmatöltelék Pistabá örül? Miért az a 22 éves, szakképzett, aki csak annyit érzékel, hogy havi 30 ezerrel többet kap? Nem tudom neki elmagyarázni, hogy komám, menj már be a boltba, nézd meg az árakat. Még én vagyok a hülye, mert Viktor adta.

Nekem is csak érettségim van, most dolgozom, közben felvettek az egyetemre, de valószínű nem megyek, inkább külföldre kacsintgatok. Nem tudom megérteni. Ismersz olyat, aki magasan képzett, nincs közvetlen haszna a fideszből, és mégis rájuk szavaz?

2022. ápr. 4. 16:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
27%
Én is a Fideszre szavaztam 2 diplomával New Yorkbòl.
2022. ápr. 4. 17:06
 12/31 anonim ***** válasza:
85%
tök felesleges bárkit is megbélyegezni. nem ők az igazi hibásak. de egyszerűbb mindenkit szidni. mind a két oldal politikusai borzasztóak
2022. ápr. 4. 17:07
 13/31 A kérdező kommentje:
Igen, de az érthető. Nem úgy, mint a tengődő kisnyugdíjas Mari néni, aki 4 éve attól félt (?), hogy megerőszakolják a migránsok a Szabolcsi 200 fős településen, most meg a 13.havi nyögdíjából tudott venni gyógyszert, és még a kaja mellett a számlákra is jutott úgy, hogy nem kellett kérni a gyerekektől. De ők a hülyék, miért adnak... Természetesen az unokája sem tudta megértetni vele, hogy ellenzéki győzelem esetén sem fogják elvinni katonának, nem fogja az ellenzék háborúba vinni az országot, és hogy Orbán miatt nem boldogul, külföldre fog menni. A mama válasza, hogy ott 2 millió egy jó ház. Igen, csak se megélhetés, se iskola, se szórakozási lehetőség nincs a közelben. Dehát nem számít, az unoka a hülye, és inkább az egyházra hagyja a vagyonát, mint rá, ha külföldre megy. Hogy kint egy év alatt félreteszi az örökség teljes értékét úgy, hogy mellette még szórakozni is eljár? Hát ez már csak ilyen. Teljes a morális fertő. Itt akkor a sötétség, hogy egyesek fejében az atomvillanás sem tudna megvilágosodást hozni.
2022. ápr. 4. 17:11
 14/31 anonim ***** válasza:
65%

A fidesz kepviseli meg mindig a kereszteny-konzervativ oldalt, ami onmagaban eleg ahhoz, hogy nyerjenek. Igen, sok ertelmisegit ismerek, akik rajuk szavaznak csupan ezert. Egy orvost, mernokot tudod, mennyire erdekel, hogy 200fttal tobb a kenyer?...na ugye.

Te meg leszokhatnal arrol, hogy vegzettseg szerint minositsd az embereket, rendkivul gyerekes hozzaallas.

2022. ápr. 4. 17:12
 15/31 A kérdező kommentje:
Nem végzettség alapján minősítem. Hanem feltűnt, hogy a tanulatlanok dőltek be a propagandának, akik nem olvastak utána, akik nem tudnak gondolkodni. Természetesen van fordítva is, de általánosságban, egy 20.000 fős településen nekem ezek a meglátásaim.
2022. ápr. 4. 17:15
 16/31 anonim ***** válasza:
73%

3-as

az 1-es csak idézett. De akad baloldali politikus táblával a kezében is:

[link]

2022. ápr. 4. 17:16
 17/31 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként valóban nagyon sok egyszerű vidéki ember szavazott rájuk 24.hu-n van is erről egy cikk, nekem is érettségim van jelenleg, de angolul elég jól beszélek valamint rengeteg helyről informálódok, borzasztónak tartom hogy ilyen főlénnyel ekkora hatalmat kapott megint a kormány, de sajnos én ezt baráti beszélgetések során többször felhoztam,szóval számomra nem volt meglepő ez az eredmény. Egyébként az itteni válaszolók akik lenézve érzik magukat nos itt a legjobb rávilágítás a problémára hogy így az ellenzék nem fog szavazókat szerezni a vidéki egyszerű embereket vagy a szakmunkás alapfokú végzettséggel rendelkezőket oltogatja, még ha igazuk is lenne, de abból a szempontból nincs hogy ezek az emberek nem tehetnek erről, ők egyszerű dolgokból értenek, ezért hozzájuk korrekt módon egyszerű üzenetekkel kéne közelíteni nem pedig úgy hogy vidéki suttyó parasztok mert ez megalázó. Szóval itt az ellenzék is sajnos hibás volt bármennyire is jó lett volna legalább a kétharmadot elvenni, sajnos most ez nem sikerült.
2022. ápr. 4. 17:17
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az mszp volt hatalmon, tudod, mit mondtak? Hogy a "panelprolik" szavazzak meg oket. Mindig a "nyuggerekre és "prolikra" fognak mindent a vilag minden tajan. Olvass el egy komment szekciot olasz, francia, nemet, barmilyen valasztasok utan.
2022. ápr. 4. 17:21
 19/31 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor, ha megindokolja érvekkel, hogy azért szavaztam rájuk, mert az elégtelen járványkezelés miatt meghalt az anyósom, meg a pesti milliárdos nagybácsi, így örököltünk 300 milliót, és a nagybácsi a Covid protokoll miatt nem tudott végrendelkezni, illetve anyósom sem kellett látogatni heti 3x, meg nem ad ingyen pénzt, hanem munkaalapú társadalmat épít, nem kér 700 milliárdot, ha abból 70 milliárdot nem ő oszthat el, akkor még azt mondom, képes gondolkodni. De kb a háború nyerte meg nekik ezt a választást.
2022. ápr. 4. 17:24
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
Alapvető baj, hogy többnyire senki nem gondol tradícióra. Pedig főleg a vidéki emberekben élénken él. Ennek egyik látható jele a falu egyik pontján elhelyezett turulos hősi emlékmű, amin olvashatod az első és második világháború halottait. S ha tájékozódsz a lakosokról, meglepődve tapasztalod, mennyi vezetéknév köszön vissza az emlékműn olvasottakból. De emlékeznek a téeszesítésekre is, meg a kitelepítésekre is, meg a betelepítésekre is. És bizony, járnak rendületlenül vasárnapokként misékre is.
2022. ápr. 4. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!