A Fideszt a tanulatlan vagy buta emberek tartják hatalmon?
A nap folyamán sokakkal beszéltem, és egy dolog tűnt fel. A tanult, vagy különösen értelmes emberek, (kivéve, akiknek hasznuk van belőle) mind le vannak döbbenve az eredményen, míg az egyszerű emberek meg verik a mellüket, hogy legalább nem viszik el a férfiakat katonának, nem lesz fizetős az egészségügy, stb. De miért nem mondja ezt egy tanár, egy orvos, egy mérnök, vagy egy képzett, tanult ember sem? Miért a szakmunkás, orosz zászlós profilképű alkoholista, a 8 általánost végzett "háztartásbeli" felesége, meg a bolond OKJ-s képzettségű fia örül most, akik a kötelező maszkhasználat idején konkrétan a halálát kívánták? Miért a kocsmatöltelék Pistabá örül? Miért az a 22 éves, szakképzett, aki csak annyit érzékel, hogy havi 30 ezerrel többet kap? Nem tudom neki elmagyarázni, hogy komám, menj már be a boltba, nézd meg az árakat. Még én vagyok a hülye, mert Viktor adta.
Nekem is csak érettségim van, most dolgozom, közben felvettek az egyetemre, de valószínű nem megyek, inkább külföldre kacsintgatok. Nem tudom megérteni. Ismersz olyat, aki magasan képzett, nincs közvetlen haszna a fideszből, és mégis rájuk szavaz?
A fidesz kepviseli meg mindig a kereszteny-konzervativ oldalt, ami onmagaban eleg ahhoz, hogy nyerjenek. Igen, sok ertelmisegit ismerek, akik rajuk szavaznak csupan ezert. Egy orvost, mernokot tudod, mennyire erdekel, hogy 200fttal tobb a kenyer?...na ugye.
Te meg leszokhatnal arrol, hogy vegzettseg szerint minositsd az embereket, rendkivul gyerekes hozzaallas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!