Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy az ellenzék...

Mi az oka, hogy az ellenzék az összefogás ellenére még a 2018-asnál is nagyobb vereséget szenvedett?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 4. 14:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%

6# hát én meg pontosan azt látom, hogy MZP szinte egyedül kampanyolta végig az utóbbi hónapokat....na ez volt az egyik baj. A másik, hogy hagyták, mert totálisan alkalmatlan volt erre....ez együtt ide vezetett!

Persze Fletó nem véletlenül hagyta....🤫

2022. ápr. 4. 14:57
 12/21 anonim ***** válasza:
72%
A Jobbik akkori szavazóbázisa nagyrésze átment a Mi Hazánkhoz meg a Fideszhez, Márki-Zay rettenetesen sok hibát vétett a kampány alatt és olyan kijelentéseket tett, amelyekből a kormánypárti média nem győzött válogatni, hogy egyszerű üzenetekkel bombázza az átlagembert. Emellett a háborúban is a Fidesz találta meg az egyszerű és eredményes kommunikációs stratégiát, úgy hogy padlóra küldte az ellenzéket.
2022. ápr. 4. 14:57
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

"MZP nekem szimpi de tonkre tette az ellenzeket. Marmint mondott olyan mondatokat amiket a fidesz kiforgatott."

A Fidesz bárkitől bármilyen szöveget kiforgat. Ezzel tartják hatalmon magukat már 12 éve.

2022. ápr. 4. 14:58
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
13. Nem kellett kiforgatni, mzp ontotta magából a hülyeséget. Csak be kellett játszani a videókat.
2022. ápr. 4. 15:01
 15/21 anonim ***** válasza:
31%
Igen, megvágva, hogy ellenérzést keltsenek a szavai.
2022. ápr. 4. 15:04
 16/21 anonim ***** válasza:
16%
Sajnos ez van.
2022. ápr. 4. 15:13
 17/21 anonim ***** válasza:
26%

Ez a választási csalás, amit "annyira profin" toltak, hogy nem is látszódik - nettó hülyeség. Ott volt minden szavazókörben 2 ellenzéki. Nem csalták el.

Az már véleményes, hogy a szavazatvásárlás az csalás-e vagy sem... Az ország legszegényebb településein tarolt a Fidesz. Gondolom azért, mert az elmúlt 12 évben ezek a települések elindultak felfelé, kolbászból van a kerítés. Ja, várj, mégsem. Ezeken a településeken az iskolázottság is alacsony. Ebben meg profi a Fidesz - az egyszerű kampányszlogenekben

- háború vagy béke

- elöre menjünk ne hátra

- Marky-Zay 100% Gyurcsány

- emotikonos plakátok

Egyszerű, lényegretörő üzenetek. Az Összefogás átvitt, összetett gondolatai nem a csenyétei putriba valóak, hanem Budapestre, a nagyobb városokba, a tanultabb emberekhez.

Másrészt, ezek a szegény emberek kiszolgáltatottak is. Leszavaznak a Fideszre, akkor is, ha tudják, hogy nem jó. Lehet mondani önzőségnek, de nem az: így tudnak boldogulni, az a kis krumpli vagy 10 ezer Ft nekik számít. Itt-ott lebuktak, hogy láncszavazás meg buszoztatás, de nem lesz következménye - a választási eredményeket érintő biztos nem.

Aztán ott van a választói körzetek, nem véletlenül olyanok amilyenek. 2021-ben átkellett volna értékelni, nem tették és nem is fogják, mert működik.

Gyurcsány... Én nem értem ezt az embert. A legjobb, amit tehetett volna, ha visszavonul, ennyivel is kevesebb lett volna a Fidesz kezében. Bár a propaganda biztos eladta volna azt, hogy ez hazugság, a háttérből irányít. Esetleg akkor nem Gyurcsányoznának többet, ha meghalna, bár ebben nem vagyok biztos.

Média. Működött a Gyurcsányozás! Ennyi. Meg az ótvar nagy hazugság a háborúpártiságról. Ennyi. Ez kell ezt kapták.

Márky-Zay Péter. Örültem, mikor nem Dobrev nyert az előválasztáson. Hogy na, mi lesz a Gyurcsányozással, mert Klára asszonynál még megértettem volna. Pár nap bizonytalanság a Fidesz propagandánál, majd 1000-el Gyurcsányozás tovább... Facepalm. MZP néha mondjuk jobb lett volna, ha csendben marad, a magyarázkodásai kínosak voltak. Meg azért az Összefogás már itt látszódott, hogy nem Összefogás. Komolyan, a vereség után Karigeri meg Donáth Anna volt csak ott, hogy felállna mögé a színpadra? Többiek? Nem csoda, hogy a családját állította maga mögé, mert az kevésbé ciki, mint a hiányos Összefogás...

Több tényezős a vereség, nem csak a "elcsalták a választást" az oka. Akinek csak ez megy, az hülye. Fel se soroltam mindet, mert nem lehet. Ezt a Fidesz nagyon megnyerte. Ez van. A Fideszt leváltani nem lehet, pláne így. A Fidesz maximum belebukni fog a kormányzásba, de ehhez valami ordenáré nagy botrány kellene, mondjuk Orbán homopedofil házibulit tartott egy lebombázott ukrán gyerekkórházban. Akkor talán megbukna a Fidesz. De ilyen nem lesz, úgyhogy maradni fog.

Aki meg ma elsöprő ellenzéki győzelmet várt, azt megkérdezném, hogy ebben az országban él? A realitás az volt, MAXIMUM! a 2/3-ad megakadályozása. Egy percig nem kételkedtem, hogy a Fidesz lesz a győztes, abban bíztam nem lesz 2/3. De lett.

Lehet ekézni azokat, akik a Fideszre szavaztak - de nincs értelme. Náluk ez már már vallási fanatizmus, személyi kultusz. Hitbéli meggyőződés. Ezzel nem lehet értelmesen vitatkozni.

Majd újra megpróbáljuk 2026-ban.

2022. ápr. 4. 15:24
 18/21 anonim ***** válasza:
66%
Ha egy politikus nem képes úgy kommunikálni hogy ne keltsen ellenérzéseket másokban, nem alkalmas erre a feladatra. Ilyen egyszerű.
2022. ápr. 4. 15:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg MZP, Gyurcsány, és a rosszul megszervezett összefogás.

Mondom ezt úgy hogy kifejezetten nem kedvelem a fideszt, és szívesen láttam volna leváltva.

MZP egy megosztó figura.

Viszont egy összefogás jelöltjének a szerepéhez túlzottan is megosztó.

Nem hogy a bizonytalan szavazók elcsábításához nem volt szerencsés figura, de még a saját táborában sem tudott igazán érvényesülni.

Én is rá szavaztam, de nem azért, mert kedvelném, vagy annyira szimpatikus lenne, hanem mert így is "jobb rakat kaka", mint a fidesz. De ennyi.

Viszont semmilyen más politikai közegben nem jutott volna eszembe támogatni.

A cinikus, ancap jellegű imázsával, rendezetlen retorikájával és hogy az egyik központi mondanivalója az volt hogy sokgyerekes keresztény családapa, pedig végképp kevesebb embert tudott képviselni, mint amennyi szavazatot nyerhetett volna.

Az összefogással így, ebben a formában ugyan ez a helyzet.

Vannak akiknek a kormányváltás tényénél fontosabb a párthűség.

Így a meggyőződéses DKs nem fog együtt szavazni a jobbikossal, a jobbikos pedig a momentumossal, és így tovább. Illetve ott vannak azok, akik a koalíció hatására csalódtak a pártjukban, (Pl. Jobbikosok) és teljesen kiesnek.

Nem volt rossz ötlet koalícióra lépni, de úgy koalícióra lépni, hogy az végül teljesen kaotikus és igazából nem képvisel senkit, mint láthattuk, gyengébb lépés mint egyenként indulni.

Végül pedig, Gyurcsány.

Minden probléma alapja, hogy így laza 30 évvel a rendszerváltás után a magyar politika alfája és omegája még mindig két megalomán ex-kiszes boomer párbaja, hogy melyikük lehessen a kiskakas aki a poszt szoci szemétdombon kapirgál.

Mind kettőnek van egy fanatikus, bármire kész rajongói köre, akik a végletekig kitartanak a kedvencük mellett, és mind kettőnek vannak, hogy a covidos lingoval éljek, rettegői, akik csakazéris Orbánra szavaznak, csak Gyurcsány ne legyen és vica versa.

Épp ezért, ameddig Gyurcsány a közéletben van, Orbán is a közéletben lesz, és ameddig Orbán a közéletben van, úgy néz ki, Gyurcsány örömmel játssza el az ellenpólusát.

Röviden: Az összefogás, még kifejezetten ellenzéki szemmel is, sajnos szuper töketlenre és átgondolatlanra sikeredett. A vezetője pedig egyszerűen még a saját támogatóinak sem tudott elég szimpatikus maradni. Mindezt egy totál kétpólusú politikai légkörben, ahol Gyurcsány és Orbán, illetve hű katonáik közötti csipkelődés szintjén létezik a közbeszéd.

Egy szó mint száz, a magyar politika az elmúlt kb 20 évben, mind 2 oldal jóvoltából, egy förtelmes apátiában, az innováció teljes hiányában és egyszerű fanatizmusban, épphogy vegetáló valamivé vált, ami szörnyen toxikus, kiábrándító, illetve némi feke humorral, egész mókás.

Teljesen megértem, ha valaki ilyen körülmények között egyszerűen nem érzi a szavazásra az ingert. Én is nehezen vettem rá magam.

2022. ápr. 4. 15:40
 20/21 anonim ***** válasza:
50%
Eleve csődtömegként indultak, ki a görcsnek kellene egy önálló gondolat nélküli márizaj vagy dobrev?
2022. ápr. 4. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!