Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » De most komolyan: miért jó az...

De most komolyan: miért jó az embereknek a Fidesz, ráadásul kétharmaddal?

Figyelt kérdés
Komolyan kérdezem, nem gúnyos szövegeket várok, meg nem iróniát, hanem tényszerű, komoly érveket, hogy miért szavaztatok a Fideszre, és miféle fejlődést láttatok az elmúlt 12 évben. Mert én nem érzékeltem semmit, minden drágább, az ingatlanárak akkorát ugrottak, hogy sosem lesz lakásom. Örökké a benzinárat se lehet lenn tartani. Akkor? Milyen releváns okotok van hatalomban tartani őket? És miért nem éri el az ingerküszöbötöket a rendszerszintű korrupció? komolyan érdekel.

2022. ápr. 4. 01:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Kidolgozhatod a beled egyedül egy lakásért... egyedül rohatt nehéz, hacsak nem vagy valami zseni...és még akkor is..
2022. ápr. 4. 10:52
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Itt a pont.
2022. ápr. 4. 11:07
 23/35 anonim ***** válasza:
45%

- Mert a reálbérek soha nem látott mértékben nőttek az eddigi kormányzásuk alatt.

- Mert az örökös megszorítósdi helyett inkább gazdaság-élénkítő intézkedéseket hoztak.

- Mert akárki akármit mond, javult az életszínvonal, a többség jobban él, mint a baloldali kormányok idején. Persze, az osztrák életszínvonal még messze van, de ahonnan indultunk, onnan szerintem ez is szép eredmény.

- Mert folyamatosan épül-szépül az ország, javul az infrastruktúra. Nyilván vannak felesleges beruházások, de az mindenhol van.

- Mert a baloldallal ellentétben nem szétadóztatnak, hanem elérték, hogy kevesebbet, de mindenki fizessen. Gondolok itt elsősorban az szja-ra, ami jelentősen csökkent a 2010 előtti szinthez képest.

- Mert soha ennyi támogatást nem kaptak a családok és a fiatalok, a nyugdíjasokról nem is beszélve.

-Mert eddig minden nagyobb krízist profin kezeltek (COVID, árvizek, menekült válság stb.)

Nyilván ezekkel sokan nem értenek egyet, biztos sokan vannak, akiknek érdemben nem javult a helyzetük, de én határozottan úgy érzem, hogy évről évre jobban élek, van jövőképem.

2022. ápr. 4. 11:07
 24/35 anonim ***** válasza:
71%
A 25-45 közötti korosztály hogy van támogatva? Nem, nem a gyerekesekről beszélek akinek nincs gyereke. Mesélj, milyen támogatást kap? Akkora a társadalmi szakadék, amekkora sosem volt eddig.Hogy lesz lakása, annak aki nem akar gyereket, és nem örökölt, mesélj?
2022. ápr. 4. 11:51
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Jobban, rosszabbul élnek sokan, a nem családosok. Dolgoznak látástól mikulásig. Ismerek olyat, aki alig eszik, úgy rak félre pénzt, és úgy gyüjtöget, hogy dolgozik, de éhezik.
2022. ápr. 4. 11:55
 26/35 Dorka900 ***** válasza:
100%

Én egész egyszerűen jobban élek, mióta Fidesz van kormányon, évente emelkedik a fizetésem, az adórendszer is nekem kedvez. A különböző támogatások is jól fognak jönni, pl. Babaváró hitel. Lehet, hogy önző vagyok, de mivel törődjek, ha nem a családommal meg magammal? Nyilván nem szeretnék kevesebb pénzből gazdálkodni havonta, mert multis fizeteésemmel nekem kéne kompenzálni azt, aki segélyből él.

MZP-n komolyan elgondolkodtam, mivel ő is alapvetően jobboldali elveket vall, ami számunkra megfelelő és ha eltekintünk a sötét gomba féle szövegektől, alapvetően jókat mondott, egy kis vér frissítés meg nem árt a politikának. Viszont amiért végül maradt nálunk a Fidesz, annak egy oka volt:tartottunk attól, hogy ha nyer is MZP, akkor az összefogás záros határidőn belül kicsinálja és beültetik Klárit vagy Karigerit, hátuk mögött Ferivel, ők meg nem csináltam titkot az előválasztáson, mik a terveik. És be is igazolódott a gyanúnk és tényleg elnézést minden ellenzéki szavazótól, de hogy lehetnek ilyen férgek az ellenzéknél? Már megy a sárdobálás szerencsétlen ellen, arra nem volt arcuk, hogy kiálljanak vele együtt arra a rohadt színpadra. Ez emberileg annyira aljas, hogy nem is tudok mit mondani rá. Nem lett volna itt igazi összefogás soha. Persze ez csak az én véleményem.

2022. ápr. 4. 12:03
 27/35 anonim ***** válasza:
67%

“ A 25-45 közötti korosztály hogy van támogatva? ”

Pl. úgy, hogy nincsen szétadóztatva. Rengeteg támogatási lehetőség van, nemcsak gyerekeseknek. Én is ebbe a csoportba tartozom, 35 éves vagyok, nincs gyerekem, és nem is szeretnék. Viszont pont azért mert nincs gyerekem, sokkal több marad a zsebemben hónap végén, mint annak, akinek egy gyereket vagy kettőt etetni kell.

Hidd el, a saját vásárlás más országokban is ugyanolyan nehéz, mint nálunk. Hitel nélkül szinte megoldhatatlan. Viszont a jelenlegi magyar keresetek lehetővé teszik, hogy legalább a hitelhez szükséges önerőt kigazdálkodjad. Biztosan van olyan is, aki éhezik meg aki nagyon keveset keres, de a környezetemben azt látom, hogy mindenre jut pénz. Persze a panaszkodás az megy, tipikus magyar sajátosság hogy semminek nem tudunk örülni, A jóhoz könnyen hozzászokunk és elfelejtjük mi volt korábban.

Viszont akárhogy is nézzük, az, hogy tegnap ilyen eredmény született a választásokon, valamit jelez. Ha olyan széles tömegek lennének elégedetlenek, akkor kampány ide vagy oda, leváltották volna a kormányt. Erre megvolt a lehetőség, de a többség mégis bizalmat szavazott nekik. Ha akkora lenne a szegénység, és annyi ember élne nyomorban, mint azt a baloldal állítja, akkor nemhogy kétharmad, de egyszerű többség sem lenne elképzelhető.

2022. ápr. 4. 12:16
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
#26: Ha egy multinál évente emelkedik a fizetés, annak mi köze a Fideszhez? Ha csak nem a minimálbért vesszük, amit elég sokan keresnek multinál, de gondolom, nem ebből élsz olyan jól.
2022. ápr. 4. 12:19
 29/35 anonim ***** válasza:
80%

A 26-os egyébként nagyon rátapintott a lényegre! Az a probléma a baloldallal, hogy a társadalmi igazságosságot mindig mások zsebének a rovására akarja megvalósítani. Mégis ki az a hülye, aki megszavazni egy olyan kormányt, amelyik azt ígéri, hogy kevesebb lesz a fizetésed, mert jobban megadóztatják csak azért mert most magas, az elvont rész pedig odaadják annak, aki csak mereszti a valagát?!

Ha valaki nem tanult, nem vitte semmire az életben, az nem hinném, hogy alanyi jogon jogosult arra, hogy mások jövedelmének a rovására gyarapodjon. Márpedig a baloldal mindig ezt hirdette is hirdeti, hogy akinek van, attól elvesszük, és odaadjuk annak akinek nincs. Nincs azon csodálkoznivaló, hogy ez az ötlet nem arat osztatlan sikert a választásokon…

2022. ápr. 4. 12:35
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Pedig sokan nem tanultak és másokból gazdagodtak meg, nyilván nem lépésenként ment fel a társadalmi ranglétrán, hanem más úton jutott, vagy jut több pénzhez. És igen, most is ez van, hogy más adójából megy a többszázezres adóvisszatérítés, egy bizonyos célosztálynak ugye. Most az megy, hogy elvesszük, attól akinek annyira nincs sok, hogy a kivételezetteknek még több legyen. Jó tegyük hozzá, az az ismerősöm, inkább kevesebbet eszik, csak meglegyen a plasztikára a pénze.
2022. ápr. 4. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!