Kijelenthetjük, hogy ez a választás volt a valaha volt legnagyobb esély leváltani a fideszt?
"És az ellenzék annyira buta, hogy még ez se tűnt fel nekik, pedig egy TUDÓS (!!!) is felhívta rá a figyelmüket. De hát mit nekik matek, meg tudomány, hogyha lehet Orbánozni :D :D"
Ezzel csak az a gond, hogy amit Mérő mond, az nem matek.
A matek éppen azt adja ki, hogy nem voltak az elővalasztáson fideszes trollok. Mérő munkásságát, szakmai teljesítményét elismerem és tisztelem, de a politikai témákban őt is vágyai vezérlik.
Ha az előválasztáson voltam (számottevő mennyiségben) fideszes trollok, akkor az azt jelenti, hogy az ellenzék még a saját előválasztására sem tudott mozgósíani.
"Hát így. Amúgy egy embert se ismerek ellenzékiek közül aki Márky Zayra szavazott volna. "
Ilyen csúfos vereség után még azok is le fogják tagadni, akik tényleg rá szavaztak. Itt a Gyakorin is sokan támogatták. Igaz, ez csak egy hangos kisebbség.
Tudod, miért nyert minidg a Fidesz? Mert sem a ballib pártvezetők, sem a választók nem képesek szembe nézni a valósággal. Gyártjátok a kamu magyarázatokat, ami mindig arról szól, hogy mindenről a Fidesze vagy a fideszesek tehetnek, de 12 év alatt nem jutottatok el oda, hogy valamit talán mégsem csináltatok jól.
"de 12 év alatt nem jutottatok el oda, hogy valamit talán mégsem csináltatok jól."
Én ezzel egyetértek. Egy halom dolgot rosszul csináltunk. Pl. nem kellett volna összefogni, hanem egy nagy és erős párt kéne. Ehhez sajnos gyengék, gyávák, lusták az emberek
A másik szerintem, hogy a demokratikus út nem működik. Áldozatokat kell hozni, még ha ez fájdalmas is. Erre szintén gyáva az ellenzék. Néhány ember meg nyilván nem fog spontán összeállni, ha nincs egy erős egyéniség, aki kiáll az utcai harcok élére. De amíg az ellenzékiek fele gyáva, és csőcseléknek hívja a bátor embereket akik ki mernek menni az utcára, addig nem lesz változás szerintem se.
#22!
Te itt most azt írod, hogy tudatában annak, hogy az ellenzék csak egy kis részét képviseli a társadalomnak, mégis őket kormányra szerednéd őket tenni. Méghozzá egy puccsal.
Ez nekik lehet, hogy jó lenne, de az országnak egyértelműen rossz.
Inkább egy olyan ellenzékre lenne szükség, amelyet valóban vállalni lehet.
"Te itt most azt írod, hogy tudatában annak, hogy az ellenzék csak egy kis részét képviseli a társadalomnak, mégis őket kormányra szerednéd őket tenni"
Erről szól a demokrácia :D 133 ember ül ott és dönt a fejünk fölött. De igazából pártfegyelem van, tehát pártonként egy ember dönt. És ha egy pártnak történetesen 2/3-a van, akkor egyetlen ember dönt.
Hagyjuk már a népet... szted ebben az egészben ki képviseli a népet? Márky-zay vagy Orbán a népet képviseli? Engem ki képvisel? 133-ból egyetlen ember se jutott aki engem képviselne, mert én történetesen se nem Putyin, se nem Zelenskij meg ukrán haverjai s . ggét nem akarom nyalni?
A mérleg nyelve, az intellektuális emberek képviselői hiányoznak a Parlamentből. Ez tény, és ez így nem demokrácia.
Puccs akkor lenne ha törvénytelen lenne, de mivel eghy nagyobb jót szolgál, ezért ezt max forradalomnak lehetne nevezni, vagy igazságtételnek.
Egyébként én pl. azonnal bevezetném a közvetlen demokráciát, és onnantól már senki nem mondhatná, hogy nem a nép akarata kerül érvényre.
#24!
El vagy tévedve. Ha erőszakkal akarod elvenni a hatalmat, mert kisebbségben vagy, akkor az nem demokrácia, hanem diktatúra.
Ezek után kezdem érteni, amikor a balllib szavazók diktatúráznak. Keverik a fogalmakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!