Ha a fidesz nyer netán az mennyire lesz MZP -nek és komonikációjának felróható?
Én ellenzéki szimpatizáns voltam mindaddig amíg azt nem mondta: fegyvert és katonát is küld ha kéri a NATO
Addig a pontig is voltak érdekes megnyilvánulásai, de itt azt mondtam: elég! inkább maradjon a kisebbik rossz
Igen, a NATO dönt, hogy beavatkozik-e a nem NATO tagok háborújába. 99%, hogy nem fog, de ha igen, akkor mi is megyünk, mert tagok vagyunk, ez nem kívánságműsör.
De MZP mondatai bizonyos IQ alatt nem értelmezhetőek, mert túl bonyolult egy összetett mondat nektek.
Ez a különbség Orbán meg MZP között (többek között). MZP úgy tekint a nyugatra (EU, NATO, sőt újabban Zelenszkijre is), mint akiket maradéktalanul ki kell szolgálnunk. Orbán úgy tekint a NATO-ra, az EU-ra, mint amiknek meghatározó része vagyunk, tehát a döntések nem tőlünk függetlenül születnek. Orbán végig azt az álláspontot képviselte, hogy ez nem a mi háborúnk, ne folyjon bele a NATO, és végül ilyen közös döntés is született, hogy a NATO maga nem lép be a háborúba, a tagországok meg maguk döntik el, hogy küldenek-e fegyvert. MZP nyilván küldött volna, ha őt választják meg, tisztán látszott, hogy Zelenszkijnek sem tudna (biztos nem is akarna) nemet mondani.
Egyébként még a békefenntartó misszió sem kötelező jellegű a tagországokra nézve, Afganisztánba sem volt kötelező katonákat küldenünk, csak akkor Orbán úgy döntött, hogy küldünk. Nyilván ha egy NATO tagországot megtámadnak, akkor más a helyzet, mivel szövetségesek vagyunk. De Ukrajna nem NATO tagország.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!