Ellenzékiek! Ti lefogtok lépni az országból ha a Fidesz fog nyerni?
Hány éves vagy és milyen végzettséged?
Felkészültél már rá vagy ezután fogsz rajta gondolkodni?

23 éves vagyok, egyetemista, és az ellenzéki összefogásra szavaztam (immár másodszorra szavaztam a fidesz ellen). Baloldali érzésű vagyok, de egyik pártot se tartom annyira kompetensnek vagy korrektnek, hogy elköteleződjek mellette, a fideszt viszont már nagyon szeretném, ha leváltanánk.
Már majdnem az összes barátom/barátnőm elhagyta az országot, akik még nem, azok is tervezik. Vannak, akik külföldön tanulnak, és megmondták, hogy amíg a fideszt nem váltják le, nem költöznek haza, és vannak, akik már egyáltalán nem is akarnak hazajönni, családostul kiköltöztek.
Én sosem terveztem elköltözni, nagyon fontos számomra a hazám, a kultúra, a nyelv, a tájak, minden. Nem szeretnék külföldön családot alapítani, és bár imádok utazni, nem szeretnék hosszútávon távol élni a hazámtól (vagy a családomtól). Azonban egyre elkeseredettebb vagyok. Voltak már olyan helyzetek az elmúlt években, amikor megfordult a fejemben, hogy ezután már én sem maradnék. Ez is egy olyan helyzet.
Nem fűztem/fűzök nagy reményeket a választásokhoz, szerintem most is a fidesz fog győzni, és ez borzasztóan elkeserít. Sok év tanulás áll még előttem, és nagy álmom az egészségügyben dolgozni, de reálisan belegondolva, a jelenlegi magyarországi helyzetekben ez kész mazochizmus lenne/lesz. Mindig úgy gondoltam, hogy valahogy majd megoldom, a jég hátán is megélek, ha sz.r az ország, hát én akkor se futamodom meg, de most már nekem is sírni támad kedvem, ha eszembe jut, hogy 16 év fidesz teljhatalom…
Lassan én is közeledek afelé, hogy itt hagyjam ezt a tébolyt, aztán az utolsó kapcsolja le a villanyt.
#18: Akkor most döntsd már el, hogy rendezvényszervező vagy, vagy IT-guru!
#19: És akkor a molekolohókuszpók diplomádat miért nem kint csináltad meg? A magyar államnak egy élősködővel kevesebb lenne.
#22: Egy újabb elégedett vásárló. 😏

Olvasd már el még egyszer az első kommentemet, annyira nem bonyolult értelmezni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!