Mi történt valójában Gyurcsány körül anno? Valójában tényleg annyira rossz volt? Ha igen akkor h usszta meg a börtönt és miértnm vonult vissza a politikai élettől?
Az a baj, hogy a gyurcsánykedvelők írnak majd valamit, meg a gyurcsányutálók is, de nem fogod tudni kitalálni, hogy melyiküknek miben van igaza.
Nézz utána többféle hírcsatorna archív anyagában, és rakj össze magadnak róla egy képet, így jutsz a legközelebb az igazsághoz. Minél többféle forrásból olvasol róla, annál közelebb.
Sokaknak az maradt meg, hogy beismerték, hogy loptak, csaltak, hazudtak. Hirtelen fentebb mentek az árak, drágult a benzin stb stb... Kb mint a mai helyzet. Hogy gyenge a forint, baj van az üzemanyaggal, a bolti árak is rohamosan emelkednek. Ez ment akkor is. Majd erre jött az, hogy hoppá, hát mi is loptunk és amiatt is rosszabb. Ez egy elég erős nyomott hagyott az emberben.
Most persze ki lehet magyarázni, hogy válság van. Mármint világválság. Nem csak minket érint a mostani helyzet, máshol is baj van az üzemanyaggal, a bolti árakkal. Mindenhol megy mindennek az ára.
Gyurcsány idejében is pont ilyen világválság volt. Erről persze már sokan elfeledkeztek.
Ekkor lett sokak számára szimpatikus a Viktor. Miért?? Mert ellenzékben ő üvöltötte leghangosabban, hogy a kormány ne nyerészkedjen az üzemanyagon lévő adókkal. Meg volt sok pár szimpatikus hozzászólása a dolgokhoz, amik a közember szemében válság csökkentő hatással bírtak volna.
De hatalmon már persze nem ezt csinálta... Na mindegy, kérdésben csak Gyúrcsányról volt szó, ehhez tartom magam.
Szóval a maihoz hasonlóak voltak az akkori állapotok is. De mivel tettek beismerő vallomást, valamint Orbán szereplése is nagyban hozzá járult a mai napig övezett utálatához.
De lényegében akkor euró árfolyamon több volt a minimálbér.
Jó, nem euróban kapod a fizetést így ezt nem érzed át. De euróval sokszor célszerű számolni.
Én nem igazán vagyok Gyurcsány szimpatizáns. Az ő korában aránylag fiatal is voltam, azért emlékszem arra a korszakra bőven és érdekelt az aktuál politika akkor is. Voltak benne jó és rossz dolgok is. Sok összehasonlítás van, pl hogy ők növelgették a nyugdíjat is, a mostani kormány sok mindent nem tesz. Több 100 ilyen van, hogy mivel volt akkor "jobb".
De volt ugyanakkor rossz is. Orbán valóban szimpatikusnak tünt akkor. Én még nem voltam még akkor 18, de szüleim rájuk szavaztak és ezt jónak tartottam. Mert tényleg jobb alternatívának tünt, mert az előtte való jóhoz viszonyítva rossz helyzet volt akkor, a világválság miatt.
A rendszerváltás óta egyetlen politikus sem került bíróság elé a politikai tettei miatt, az a működő demokráciák egyik sarkallatos pontja, a mentelmi jog.
A választók ítélkeztek, amikor a 2010- es választáson az addig meghatározó pártnak számító MSZP, SZDSZ megsemmisítő vereséget szenvedett.
Azt a helyzetet a fidesz ki is használta, de az első kétharmados fidesz győzelem Gyurcsány érdeme.
Gyurcsány a saját táborán belül is megosztó személyiség, Medgyessy megpuccsolásával lett miniszterelnök, majd a 2006-os választásokat megnyerte, de azt követően elvesztette a bizalmat, amikor kiderült, hogy a kampányban szándékisan félrevezették a választókat (öszödi beszéd)
Gyurcsány belpolitikai válságot okozott, amit nem tudott kezelni, már 2006-tól csak sodródott, amikor mág nyoma sem volt a világgazdasági válságnak, azzal nem lehet kimenteni.
A gazdasági válság 2008-ban tört ki, az már Bajnaira maradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!