Miért háborodtak fel az emberek, mikor MZP azt mondta, nem rezsicsökkenteni kell, hanem spórolni az árammal, vízzel, gázzal?
Sokan felháborodtak, pedig ez az igazság. A rezsicsökkentés csak egy illúzió tulajdonképpen, ha nem havonta fizetjük meg csekken az elszállt világpiaci árakat, akkor is mi fizetjük meg államadósság és államháztartási hiány formájában, vagy mit gondolnak az emberek, kinek a pénzével gazdálkodik a kormány?
Persze, van oka bizonyos mértékű korrekciónak, hogy ne menjen el az ember egész fizetése arra, hogy kilőttek az energiaárak, de ez nen most kezdődőtt, fokozatosan emelni kellett volna a rezsi árát.
El kell fogadni, hogy luxus 23-24 fokra felfűteni a házakat meg folyamatosan nyomni az elektronikai eszközöket, folytatni a csapot, satöbbi. Amíg olcsó az energia nyilván a többség lesz*rja, csakhogy pont emiatt olyan nagy kereslet alakul ki, hogy egy idő után elszállnak majd az árak, mint most.
Igaza van. Az emberek nagy része, akár vastagpénzű, akár vékonypénzű, rettentően pazarol.
Aztán sivalkodik, hogy nincs pénze.
Mert a 21. században szerintem alap lenne, hogy hogyha valakinek nincs elég pénze fenntartani a civilizált életkörülményeket, akkor az állam segítsen neki. Az őskorban is az a törzs volt sikeresebb ahol ha unga-bungának nem volt elég tüzifája, akkor a többi tag vitt neki, nem pedig jól kiröhögte miközben halálra fagy.
Nem a 19. századi Dickens-i Angliában élünk, hanem remélhetőleg egy olyan világban, ami egyre inkább hasonlítani fog a Star Trek-re. Még Amerika, a kapitalizmus bástyája is bevezetett már jobb társadalmi ellátást Obama alatt.
A Neoliberalizus meg a Libertarianizmus a múlté, és az egyre szociálisabb államban lesz a jövő.
Ez párttól független szerintem.
Alap nálam hisz a pazarlás = pénz égetéssel!
5-öt miért pontozzák le ilyen szaporán? Igaza van pedig!
Na, ez a vadkapitalizmus!
A házakat le kéne szigetelni kívülről. Utána harmad költségen fűthető a ház akár 24 fokra. Még adnak is pénzt a szigetelésre ezért én se értem.
Szigeteléssel a falak se fognak penészedni. Nyáron hűvösebb lesz a ház. A szigetelt ház nemcsak olcsón fűthető és hűthető hanem egészségesebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!