Miért tart egy párt -és most teljesen mindegy melyik- népszavazást olyan kérdésekről amiről minden egészséges erkölcsű embernek egységes az álláspontja?
3 ok jut eszembe:
- Ha kormányon van politikai célokból.
- Ha ellenzékben van, hogy rákényszerítse a kormányt törvény alkotásra és politikai célból.
- Nemzetközi szerződés kötelezi rá. (PL NAATO belépés)
Teljesen egyetértek.
Ha pl a mostnai népszavazást nézzük, miszerint
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekének a közoktatásban szülői engedély nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak
Akkor mindne egészséges erkölcsű ember azt mondja, igen, hiszen a szexuaális felvilágosítás nem várhat 18 éves korig, ráadásul évtizedek óta történik is, a tanterv része, szóval még csak nem is új dolog.
"amiről minden egészséges erkölcsű embernek egységes az álláspontja?"
Én sem értem, alapvető dolog lenne hogy minden egészséges ember szeretné, hogy tájékoztassák a gyerekeket ezekről az érzékeny témákról, nem is kellene kérdésként felmerülnie.
2es vagyok
Én, és szerintem 3as is arra próbáltunk utalni, hogy valóban, elég egyértelmű a felvilágosult emberek számára, hogy mi lenne erkölcsileg a helyes válasz.
Ugyanakkor a népszavazás kérdése manipulatív és teljesen más célt szolgál. Tulajdonképpen a leírt szavak mögött tök mást ért.
Egyébként ha jól tudom a kúria a múlthéten másodjára is visszadobta a népszavazás egyes kérdéseit pont ezzel az indokkal, hogy a kérdésbe sokmindent bele lehet látni, ha a kérdező és a válaszoló nem ugynaazt érti alatta, akkor nem jó a kérdés.
De igazából ez csak eg ypolitikai eszköz. Emlékezz a migránsos népszavazásra, abóbl si az lett, hogy minden párt örült, mert mindneki azt az eredményt tudta kihozni belőle amit csak akart.
Az egyik azt, hog yrévnytelen lett
A másik azt, hogy a szavazók 98%-a a kívánt választ adta
A harmadik azt, hogy meglepően sokan követték az ő utasítását:D
Csakhát elbsztunk erre 17 milliárdot. A politikusoknak vlaó örömokozásnak olcsób bformája is lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!