Választások után jön a nagy recesszió?
Elnézve az államkincstárat, igen. Pártunk és kormányunk annak ellenére, hogy szarban vagyunk, üres államkasszából szórja a pénzt választások előtt újabb és újabb hiteleket felhalmozva.
Úgy, ahogy eddig mentek a dolgok, bárki is legyen hatalmon, nem folytatódhat. Egyszerűen nincs rá pénz.
Az egyedüli reményt adó dolog az, hogy ha véget érne a háború a szomszédban és helyreállnának az ellátási láncok, akkor mindenki örült tempóban kezdene termelni, mert hiány van szinte mindenből és hatalmas a kereslet. Azaz a gazdaság helyreállása gyors lehet.
Kb a fél világ válságban van, szerintem mi sem maradunk ki belőle.
Én azon szoktam gondolkodni, hogy fel tudunk-e készülni egyáltalán valamivel. Mármint egyéni szinten. De felvásárolni nem akarok semmit nagy mennyiségben, más meg nem nagyon jut eszembe.
Itt már januárba 6x gázár és 4x-es villanyár emelkedés volt az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Erre még rátettek egy lapáttal a következő események.
Szóval szerintem mi nem maradhatunk csak úgy független az energia áraktól. Kíváncsi vagyok, hogy meddig húzza a rezsicsökkentés.
De ha tartja magát, attól még az ipari és mezőgazdasági árak elszállnak, beépülnek a terméknek árába.
Alapanyag hiányok. A rezsicsökkentett gáz köbmétere 122Ft. Az ipari gáz 300Ft+. Ez mind az ipari gyártásnál, mind a mezőgazdaságba (műtrágya) emelkedést fog hozni.
Fuvarozók 20% emelést tettek így is.
Az a baj, hogy Magyarországon a bérek emelkedése ennyit nem nőtt. Sok az 50-60 ezres nyugdíjon vagy segélyen tengődő.
500 ezres-milliós fizetésű német, holland példával kár pedálozni, ők kiköhögik könnyen a 200 ezres gázszámlát.
Semmi jóra nem számítok kis hazánkban a választások után.
Balhé lesz, sok helyen. Pl.: mezőgazdaságban aszály van, elképesztő hús és kenyérárak lesznek.
MÁV is elég nagy kakában van, rengeteg az adóssága, 2006 utáni állapot lesz.
Na, megvoltak a választások, kiváncsi leszek, mit fognak Orbánék lépni. Mert az eddigi kommunikációjuk alapján majd elkendőzik ismét valamivel vagy ráfogják egy kitalált ellenségre.
Az infláció elvileg 8%, gyakorlatban van az a kétszerese is... meg lehet nézni, bemegyek vásárolni ennivalót, már egy kis kosár is 4-5 ezerbe van. Ami két éve még a fele volt.
Lakásárak az egekben, nem tudom, mi lesz ebből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!