Komolyan van olyan ember aki benyeli,hogy a baloldal a háborut akar?Ez számomra a magyar ember teljesen hulyének nézése
"Gyakorlat
Egy nagykörúti péknél álltam sorba a kávémért az imént, mikor fél füllel meghallottam, hogy a negyvenes, informatikus forma fickó, aki épp sorra kerül, azt ecseteli a telefonjában, jó hangosan, hogy mindenki megértse, hogy “ez a barom állat Zelenszkij abbahagyhatná már végre a háborút”, hogy “rengeteg vér tapad a kezéhez”. Mire felocsúdott a fizetésből, ott álltam a kávéjával a kezemben, és jóízűen belekortyoltam. Maga mi a faszt képzel, kérdezte. Kávézok, mondom. De az az én kávém, mondja. Különleges kávézási hadműveleten veszek részt, mondom. Szedd össze magad, mert nyakonváglak, mondja. Szerintem mondjon le erről a kávéról, és akkor béke lesz, mit szól, kérdem, adja nekem, miért ne. Ekkor ökölbeszorított kézzel elindult felém. Én erre elnevettem magam, és mondtam hogy ne aggódjon, meghívom egy másikra, sőt, kettőre is, ha szeretné, csak szemléltetni igyekeztem valamit; gondoljon csak bele, ez csak a kávéja volt, mi lenne, ha a hazáját húznák így ki alóla. Megfagyott. Elbambult. A harag köddévált, és visszaálltunk egymás mellé a sor végére, kínos csendben várakozni, és míg újra sorrakerültünk, szurkáltam a szememmel, s közben szép lassan megittam a kávéját, majd -miután megkérdeztem, jól érzem-e hogy egy cukor van benne- meghívtam őt egy ugyanolyanra. Sérelemdíjnak egy süteményt is megajánlottam, de elutasította."
(Gerlóczy Zsigmond, [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!