Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudni szeretnéd, hogy hol...

Tudni szeretnéd, hogy hol tartanánk korrupció nélkül és felelős kormányzással 12 év után?

Figyelt kérdés

A következő videóban megnézheted:

[link]

#FIDESZ #korrupció #visszaélés #felelőtlen gazdálkodás
2022. márc. 31. 12:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Na jó.

De ha Magyarországon dolgozik, forintban kapja a fizut, nem a csodálatos euróban.

Akkor hogyhogy mégis megéri neki?

2022. márc. 31. 12:46
 12/24 anonim ***** válasza:
52%

#10. "Sebestyén legalább annyira elfogult."

Csak mögötte igen vaskos szakmai alapok vannak, míg Pulai mögött ennek nyoma sincs. És míg Sebestyén minden szavát erős érvekkel, számokkal támasztja alá, addig Pulai érve annyi, hogy "szavazz az ellenzékre, mert engem ők fizetnek".

A szlovákokat pedig GDP-ben is visszaelőztük 2018-ban, legalább keresnél rá, mielőtt égeted magad! A Nagy Elqró alatt elhúztak mellettünk, csak azóta eltelt egy pár év.

2022. márc. 31. 12:53
 13/24 anonim ***** válasza:
Hát ha csak a kampányba ölt tízmilliárdokat a kórházakra költenék, már előrébb lennénk. És ez csak 2 havi kampány pénz.
2022. márc. 31. 13:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Biztosan átváltja.

Nem égetem magam. GDP-ben még nem húztunk el, közel vagyunk egymáshoz. Köszönhetően az autógyártóknak.

Most a szlovák minimálbér nettóba számolva 525, a magyar 362 EURÓ.

Az átlagbér aránya 1086 és 817 EURÓ.

A munkaerő nem csak szlovákiából jön Magyarországra. Fordítva is megy ez:

[link]

Szlovákia is bejelentkezett a magyar munkaerőért. Meglepő adatok hangzottak el a kerekasztal beszélgetésen. Míg Győr-Moson-Sopron megyében az átlagfizetés bruttóban 1149 euró, ugyanez Pozsonyban, Szlovákia fővárosában 2240 euró.

2022. márc. 31. 13:36
 15/24 A kérdező kommentje:

Javítanék. Még 367 EURÓ árfolyammal számoltam. Délutánra 370 lett.

A magyar gimnáziumi tanári fizetés nettóban a pótlékaival 481, a szlovákoknál a kezdő tanári fizetés 600 EURÓ.

Keresek orvosi fizetési adatokat is neked. Csak hogy égessem magamat.

2022. márc. 31. 13:58
 16/24 anonim ***** válasza:
39%
Ne törd magad, a fideszeseknek fogalma sincs hogy élnek külföldön. A legtöbb még a faluját se hagyta el.
2022. márc. 31. 14:07
 17/24 anonim ***** válasza:
70%

#13. "Hát ha csak a kampányba ölt tízmilliárdokat a kórházakra költenék, már előrébb lennénk. És ez csak 2 havi kampány pénz."

Ilyet csak az tud mondani, aki nincs tisztában a nagyságrendekkel. Alkalomadtán keress rá a magyar egészségügy éves kiadásaira, ezermilliárdos nagyságrendről beszélünk. Amúgy nem nagyon tudtok már olyan kórházat mondani, ami nem lett még felújítva, egy RAKÁS pénz lett erre költve az utóbbi években, nyitott kapukat döngetsz, teszed ezt ráadásul elég demagóg módon. Amúgy a dél-budai Szuperkórház ügyét mintha épp a te elvbarátaid gátolták volna...

2022. márc. 31. 14:38
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

#15. "Csak hogy égessem magamat."

Részemről aztán nyugodtan, aranyos próbálkozás ez az összevetés, de az nem úgy működik, hogy ha nálunk ma három forinttal gyengült a forint az euróhoz képest, akkor most három forintnyival jobban élnek eurónként a szlovákok, Jézusom, milyen óvodás próbálkozás ez már. Aztán hogy, hogy nem épp akkor tudtak elhúzni mellettünk, amikor nálunk erős forint volt, és akkor előztük vissza őket, amikor nálunk gyenge forint volt. Náluk meg folyamatosan 1 euró = 1 euró. Nem gyanús, hogy valami hibádzik a logikádban? :)

- Jobban élnek a szlovákok.

- Nem igaz, évek óta lényegesen jobban közelítjük az EU-átlag életszínvonalat, mint ők, és még GDP-ben is visszaelőztük őket.

- De...dehát... euró...

2022. márc. 31. 14:44
 19/24 anonim ***** válasza:
70%

#17: "Amúgy a dél-budai Szuperkórház ügyét mintha épp a te elvbarátaid gátolták volna..."

Hát igen, mert nehogymár a Fidesz csinálja meg ezt is, akkor még kevésbé lehetne rajtuk fogást találni.

A Városligetben sem azt látom, hogy kevesebb fa lenne, meg az 1-es villamos Kelenföld felé vezető részén sem, de azt is jó volt fékezni azzal, hogy nehogy az építkezés miatt ki kelljen vágni pár fát, még ha kétszer annyit ültetnek is a helyére, mert csak.

Irigy, rosszindulatú banda. Minden rossz, ami a Fidesztől jön, mindent rosszul csinál, ők mindent másképp csinálnának... Ez a retorikájuk. Csak még a saját hazugságaikba is belekavarodnak, önmaguknak és egymásnak mondanak ellent. És nem, nem 10-15 éves távlatban, mint a Fidesznél előszeretettel bányásszák elő a múltbéli kijelentéseket, hanem pár hónapon 1-2 éven belül is...

Az én szememben egy valódi, jól működő ellenzék TETTEKKEL bizonyítana, mint a Kétfarkú kutyapárt SOKKAL KEVESEBB pénzből.

Nem ELLENplakátolással, nem ELLENkötekedéssel, nem ELLENvádaskodással, nem ELLENbuszoztatással és főleg nem ELLENpropagandával és ELLENpopulizmussal.

Amit a 13-as írt az az ellenzékre is igaz vastagon. Ha Gyurcsány, Simicska, Bige László, Leisztinger Tamás és a baloldal többi szekértóló nagytőkése valóban az emberek jólétéért küzdene, nem a saját maguk hatalomba juttatásáért, akkor TETTEKKEL bizonyítanák, hogy ők méltók arra, hogy a Fideszt lecserélje rájuk a nemzet.

A világon pofázni a legkönnyebb, ez mindenkire igaz, nem csak a politikusokra. Pofázni tud a gyerek is, hogy mit kéne a szülei helyett máshogy csinálni, a szülő is, hogy "bezzeg az én időmben" meg "bezzeg ha ma lennék fiatal/a helyedben" a beosztott is, hogy "bezzeg ha én lennék a főnök" meg a főnök is, hogy "kisujjból kiráznám a beosztott munkáját (csak éppen nem minden nap 8-12 órában csinálja annyi pénzből) vagy én már rég tanultam volna mást, ha ezt kéne csinálnom (csak éppen más az illető élethelyzete, lehetőségei), kívülállóként okoskodni mindig könnyű mindenben.

Mindig egy ellenzék van jó pozícióban ilyen szempontból, mert ők kívülről mindig könnyen ugatnak meg okoskodnak felelősség nélkül. És mindig a hatalommal rendelkező van szopó helyzetben, mert neki villantania kell valamit, meg kell mutatnia, hogy mit tud, várják az eredményt, rajta van a bizonyítás terhe.

Főleg mikor a hatalomról kiderül, hogy nem is akkora nagy hatalom, mert lehet, hogy az országnak te vagy a 2/3-ados ura, de létezik külpolitika, léteznek nagyhatalmak, amik sokkal nagyobb hatalommal rendelkeznek és te már csak a kapott helyzetből gazdálkodsz. Mint mikor kapsz egy leosztást, lehetsz te a világ legjobb Poker játékosa is, nem mindegy, hogy milyen leosztást kapsz. És lehetsz te a legrosszabb kezdő, ha egyből Royal Flösst kapsz. Csak az idő és a lejátszott körök száma dönti el, hogy szerencse vagy tudás és rutin van mögötte, illetve mekkora ezek aránya.

2022. márc. 31. 16:03
 20/24 A kérdező kommentje:

Te látod bele az EURÓ istenítését és csak megjegyeztem ami magától értetődő. Hogy nekik olcsóbb Magyarországon vásárolni és meg mertem említeni hogy rossz árfolyammal számoltam először. Te nem tudsz számolni és nem is akarsz. A szlovákok igen. A fizetések közötti különbségek meg egyértelműek.

Akkor én is beleállok.

Ezzel az erővel te is azzal a szánalommal próbálkozol, ha romlik a forint akkor annak semmi hátránya mert te forintban fizetsz? Tudod mennyi minden jön külföldről? Azokat a kereskedő nem forintért hozza be. Amennyivel drágábban váltja te annyival drágábban kapod majd az árut.

De szerinted nem számít az árfolyam.

Jézus Isten és még én vagyok a szánalom.

A másiknak. Nem nekem válaszoltál de beleszólok. A Fidesz ugyanezt csinálja. Minden rossz, amit a másik kitalál és megy az ellenkapmány és a gyakori szándékos hazugságok. Ez nem jobb.

2022. márc. 31. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!