Melyik oldal (fidesz/ellenzék) mit ígért a tanároknak?
Diákként nagyon gáznak látom, hogy egy mesterdiplomás tanár alapbére 6 év egyetem után nettó 172 ezer forint.
Én is szerettem volna tanár lenni, de végül nem adtam be a jelentkezésemet februárban tanárképzésre, mert szeretnék megélni majd valamiből.
De még mindig érdekel a tanári pálya, szóval kíváncsi vagyok, mire lehet számítani ha a fidesz/ellenzék nyer.
"Érdekes, hogy egyszer az a bajotok, hogy majd miből szereznek pénzt"
Engem ne sorolj egyik oldalhoz se, csak májusban leszek 18, úgyhogy nem szavazhatok még.
"Az ellenzék ígérget....azt könnyű."
"Márki-Zay Péter 58 ígéretéből eddig 45 teljesült, 0 részben, 5 folyamatban"
A Fidesz nem fog érdemben változtatni rajta.
Igen, volt egy olyan kijelentés, hogy az EUtól várnak erre támogatást, de az EU-ban van olyan szabály, hogy béremelésre nem adnak pénzt, hiszen az onnantól kezdve a fizetés az EUra lenne terhelve.
És ha a választások előtt nem javította érdemben a pedagógusok helyzetét a Fidesz, akkor a választások után pláne nem fogja.
Az Összefogás tett egy ígéretet. Ez... egy ígéret. Ugyebár ha nem kap hatalmat, nem fog kiderülni, hogy igaz-vagy sem.
Mindenesetre az ellenzék úgy tűnik legalább megértette az alapvető problémát. Ezzel már előrébb vannak a kormánynál, akik egyértelműen jelét adták, hogy nem érdkeli őket a téma.
Azért erre kiváncsi lennék, hogy mennyiben igaz:
100 %-ban teljesített:
"Ingyenes helyi buszközlekedés kialakítása"
#17 Ott van a cikkben, évente 2 ezer forint egy városkártya, ami havi 160 forintnak felel meg és rengeteg előnnyel jár. Pl. INGYENES múzeumlátogatás, 5 fizetős alkalom után egy INGYENES strandjegy, de a kártyatulajdonosok még különböző témákban a döntéshozást is befolyásolhatják és más kedvezményeket is kapnak.
ÉS ezzel TELJESEN INGYENES a helyi buszközlekedés is.
Ez fent van a város honlapján, lehozták online hírportálok, illetve te is megbizonyosodhatsz róla a saját szemeddel ha leutazol Hódmezővásárhelyre.
18#
Akkor ez csak helyi lakosokra vonatkozhat, egy nem ott elő nem fog ingyen utazni a buszon, mert nincs városkártyája.
Azért sok közte a könnyen teljesíthető igéret, az átkelők biztonságosabbá tétele, az utcanévtáblák pótlása, a közvilágítás javítása, fásítás, sütőgetők kialakítása, önkéntes szemétszedés stb, egyik se valami nagy beruházás, némelyiknek meg eleve alapnak kellene lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!