Melyik oldal (fidesz/ellenzék) mit ígért a tanároknak?
Diákként nagyon gáznak látom, hogy egy mesterdiplomás tanár alapbére 6 év egyetem után nettó 172 ezer forint.
Én is szerettem volna tanár lenni, de végül nem adtam be a jelentkezésemet februárban tanárképzésre, mert szeretnék megélni majd valamiből.
De még mindig érdekel a tanári pálya, szóval kíváncsi vagyok, mire lehet számítani ha a fidesz/ellenzék nyer.
A fidesz azt mondta, akkor lesz béremelés, ha majd Brüsszel ad rá pénzt (Igen, ezt a STOP Brüsszel, állítsuk meg Brüsszelt! kampány mellett nyilatkozták).
Az Egységben Magyarországért a következő 4 év alatt 50%-os béremelést ígért.
12 éve azt csinál amit akar, rég megemelhette volna, NEM TETTE!
Most meg ígérget mert választás? :D 14. havi nyugdíj? viktor azt is megígérte, jelenleg 12 év után és a választás közeledettével eljutott az 54. hetiig :D
"az ellenzék nyugati színvonalú bért"
Hát ha 50% emelés lenne, akkor 172 nettóból lenne nettó 258 ezer, ami minden, csak nem nyugati színvonal. Főleg 4 év múlva :D
Ha a Fidesz nyer, akkor az lesz, mint most.
Ha az ellenzék nyer, akkor addig növelik a bérüket, ameddig visszaszorul a szakmából való kivonulás.
Mondjuk ez elég szánalmas. Mindig annak a nevét megjegyezni, aki megszorít, azét meg sosem, aki miatt megszorítás kell.
Ha gondod van a megszorításokkal, akkor beszélj a fidesszel.
"Hát ha 50% emelés lenne, akkor 172 nettóból lenne nettó 258 ezer, ami minden, csak nem nyugati színvonal. Főleg 4 év múlva"
A fidesz csak 30%-ot ígért, de jelenleg sincs megállapodás.
Érdekes, hogy egyszer az a bajotok, hogy majd miből szereznek pénzt, máskor meg a fidesznél majdnem kétszer akkora béremelést is keveslitek. El kellene dönteni, hogy akarsz-e egyáltalán fizetésemelést, vagy nem. Mert ha akarsz, akkor azt az ellenzék tudja megadni. Ha nem, akkor maradhat a fidesz és tüntethettek még négy éven keresztül a nagy büdös semmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!