Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azért szorgalmazzák annyira...

Azért szorgalmazzák annyira hogy az is menjen el szavazni aki érvénytelenül szavaz mert attól félnek hogy az üresen maradt szavazólapokat kitöltik valakik?

Figyelt kérdés
2022. márc. 30. 13:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Népszavazás most nem lesz így nehéz lenne összekeverni
2022. márc. 30. 14:38
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

#11- Akkor szólok, hogy lesz :)

3 papírt fognak a kezedbe nyomni.

1. parlamenti lista

2. parlamenti egyéni

3. gyermekvédelmi népszavazás

2022. márc. 30. 14:42
 13/17 A kérdező kommentje:
Jó akkor lesz de nem nyomják Orba szájba hogy az is menjen el rá aki érvénytelenül szavaz
2022. márc. 30. 16:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, te hol élsz, de én még sehol se láttam ilyen felhívásokat.

Csak olyat, hogyha már úgyis elmentél szavazni, akkor a népszavazás lapot add be érvénytlenül. De ezutóbbit már számtalanszor.

2022. márc. 30. 16:53
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

#14!

Én mostanra megértettem, hogy mire gondolt a kérdező. :)

Éppen a gyerekvédelmi népszavazásra - amiről a kérdező nem tudott - mondja azt az ellenzék, hogy érvénytelenül szavazzanak.

Ennek az az oka, hogy tudja az ellenzék is, hogy a lakosság túlnyomó többsége egyetért a kormánnyal. Tehát ha megfelelő számú szavazat összegyűlik, akkor biztosan olyan eredmény születik, amelyik a Fidesz értékrendjének megfelelő.

Ezt akarja elkerülni az ellenzék. Azt nem mondhatják, hogy nem menjenek el szavazni, mert országgyűlési választás is lesz.

Igaz, ez is a demokrácia szembe köpése. Egy demokratikus párt nem bíztathatja arra választókat, hogy érvénytelenül szavazzanak, hiszen a népszavazás célja, hogy az ember véleményét megtudjuk, legitimációt adjanak valamihez. Az ellenzék tudja, hogy ők a kisebbséget képviselik ebben a témában (is). Mondhatnák azt is, hogy hazudjanak, nem úgy szavazzanak, ami szerintük jó, hanem ahogy ők mondják. Valójában most is ezt mondják, csak egy fokkal árnyaltabban.

2022. márc. 30. 17:05
 16/17 A kérdező kommentje:

Akkor úgy néz ki más portálokat nézünk. Facen még egy angol manust is berakták aki azt taglalja hogy kiszámították hogy aki nem ment el szavazni elment volna akkor nem lépnek ki az unióból. Az érvénytelen szavazás az csak rgy ráadás hogy mindenki menjen el max aki nagyon nem akar véleményt mondani azt szavazzon érvénytelenül.

Viszont azt még mindig nem értem hogy miért jó az ellenzéknek az érvénytelen szavazás miért nem jó akkor már annak az ellentétje mint ami nem tetszik nekik?

2022. márc. 30. 17:41
 17/17 anonim ***** válasza:
76%

#16!

Leírom újra, kicsit magyarázva.

Ha 60% megy el szavazni, akkor bőven érvényes a szavazás. Ennek legalább a 80%-a egyetért a Fidesszel ebben a kérdésben. Tehát érvényes lesz a szavazás és az eredmény az ellenzék számára kudarc.

De ha ennek a 60%-nak a felét (tehát a saját szavazóikat) ráveszik arra, hogy érvénytelenül szavazzanak, akkor csak 30%-os lesz a részvétel, ami azt jelenti, hogy érvénytelen a szavazás. Hiába lesz így 90%-os siker Fidesz oldalról.

Egy egyszer már lejátszották egy másik témában, csak akkor arra bíztattak a nagy demokraták, hogy nem menjünk el szavazni. Most ezt nem mondjatják, hiszen országgyűlési választás lesz.

2022. márc. 30. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!