Mennyire legitim a mostani Április 3-i szavazólapot lefényképezni magán célra?
Na jó, akkor a kérdésre is legyen itt válasz:
Jogszabály erről nem rendelkezett, nem rendelkezik.
Volt egy kísérlet jogszabályba kerülésére: dr. Semjén Zsolt 2020. november 10-én T/13679 számon iktatott törvénymódosítási javaslatai közt szerepelt, hogy
„A Ve. 186. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:
„(3) Nem sérti a szavazás titkosságát, ha a választópolgár a szavazólapról magáncélra képfelvételt készít.”
De ez a bekezdés sohasem került be a választási eljárásról rendelkező 2013. évi XXXVI. törvénybe (Ve.).
Mivel a Nemzeti Választási Bizottság 118/2016. számú határozatában megtiltotta a szavazólap lefényképezését, ellene felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be.
A Kúria Kvk.VI.37.942/2016/2. számú határozatában a NVB közvetett indoklásával részben egyetértett: a szavazólapról készített felvétel másokkal való megosztása a rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik. Viszont, végzése szerint, az NVB általános tiltó rendelkezésével szemben, önmagában nem sérti a választás, szavazás titkosságát, ha a választópolgár a szavazólapról a szavazófülkében fényképfelvételt készít.
Vagyis, készíthető képfelvétel a szavazólapról, de az másokkal nem osztható meg.
Az már csak az én értetlenségem, hogy magáncélra miért készít valaki képfelvételt a szavazólapról? Csak tudja, hogy hogyan szavazott, vagy netán mit írt, rajzolt a szavazólapra.
#9, elmondtam valamiről a véleményem, te pedig gyorsan hozzáköltötted, hogy rosszindulatú vagyok...
Egyébként meg nézzél tükörbe, mert egyedül velem kötekedtél eddig is ahelyett, hogy a kérdésre érdemben válaszoltál volna... Én legalább felvállalom, hogy nem adtam hasznos választ a kérdésre, és nem játszom a grállovagot, veled ellentétben...
#9, elmondtam valamiről a véleményem, te pedig gyorsan hozzáköltötted, hogy rosszindulatú vagyok...
Értetlen bar.... Felfogtad egyáltalán, hogy ezen az oldalon a feltett kérdésre kell válaszolni? Nem pedig a kérdéssel nem összefüggő dolgokat kiírkálni. Ezeket az embereket mint te nem értem miért nem tiltják le.
„Felfogtad egyáltalán, hogy ezen az oldalon a feltett kérdésre kell válaszolni?”
Valahogy még mindig nem látom a válaszodat a feltett kérdésre...
„Nem pedig a kérdéssel nem összefüggő dolgokat kiírkálni.”
Az, hogy engem indokolatlanul ekézel, mennyiben függ össze a feltett kérdéssel?
„Ezeket az embereket mint te nem értem miért nem tiltják le.”
Én inkább a képmutató emberekkel kezdeném, mint amilyen te is vagy. Sőt, a képmutató embereknek az élethez való jogát is betiltanám, mert az emberi aljasság ott kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!