Van politikai hitvallásod? Ha igen, mi az pár mondatban?
Libertárius világnézetű vagyok. A kicsit sablonos leegyszerűsített political compass-ban ( [link] libertarian right.
Alapvetően az állam szerepét csökkenteném minimálisra legyen szó társadalmi vagy gazdasági kérdésekről. Viszont nem vagyok szélsőséges anarcho-kapitalista, hanem inkább mérsékelt minarchista, egy minimális államot szükségesnek is tartom az emberi szabadság maximalizálása érdekében, ahol rendvédelem,honvédelem,igazságszolgáltatás,néhány alapvető ellátás(mentő,tűzoltó stb.) működik.
Jelenleg sem a kormányblokk sem az ellenzéki blokk nem ebbe az irányba gondolkodik, a kormány főleg társadalmi kérdésekben túl autoriter nekem, az ellenzék meg gazdaságilag túl baloldali,de vannak egészen perverz átfedések is a kettő blokk között, így jobb híján a Kétfarkú Kutyapártra szavazok, bár nekik sincs sok közük a libertarianizmushoz, de még ők állnak hozzá a legközelebb.
Röviden: társadalmi igazságosságot szeretnék, egy olyan társadalmat, ahol a többség van a tetején és az alján csak kevesen. Ahol mindenki szabadon rendelkezhet a saját életével és nincs semmilyen kényszer, gazdasági sem.
Szerintem ehhez legközelebb a baloldali elvek állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!