Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki el tudná nekem magyaráz...

Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi lenne a tudás alapú társadalom lényege?

Figyelt kérdés
Az ellenzék szerint erre lenne szükségünk. Sok pénz az oktatásba, mindenki szerezzen diplomát. De hogyan tovább? Én már most is azt látom, hogy a diplomák jelentős része semmit se ér, mivel már mindenkinek van. Nem igazán látom, hogy fognak tudni óriási tömegek mind az eszükből megélni. Hogy kell ezt elképzelni, hogy fog megvalósulni ez?

2022. márc. 25. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
11%
És mi lenne azokkal, akik se tanulni, se dolgozni nem akarnának? Akkor mire mégy a tudás alapú társadalmaddal, azokat ki tartaná el? Mert ha nem gondoskodsz róluk, akkor megbélyegeznek, pl rasszista lennél. Ha meg gondoskodsz róluk, alkor meg azok lázonganának, akik tanulnak, és dolgoznak az ő adójuk menne el a gondoskodásra.
2022. márc. 25. 11:18
 12/14 anonim ***** válasza:
14%
Most is tudás alapú társadalomban élünk, ezért szív aki alkalmazott.
2022. márc. 25. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:
95%

#11 Ezt a következtetést nem tudom hogyan vontad le.

Miből következik, hogy elítélőbbek lennének azokkal, akik semmit nem tesznek? Hiszen most is a társadalom nagyja elítéli ezt a réteget.

Ugyanúgy kapnának segélyt és felajánlanák nekik a közmunka lehetőségét. Maximum ha egyikkel sem élne a polgár, akkor sorsára hagynák. Javíts ki, ha tévedek, de én elég sok hajléktalant láttam már.

2022. márc. 25. 11:22
 14/14 anonim ***** válasza:
nézd meg a skandináv oktatás színvonalát, vagy a tanáraik megbecsülését. igaz nem ott nem is lehet akárki tanár. vagy ott van dél-korea. egy ország úgy tud fejlődni, ha az oktatásra nagy hanngsúlty fektet, nem pedig elvonja onnan a pénzt.
2022. márc. 25. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!