Valóban nagy kivándorlás várható ha a Fidesz győzne most is?
Sokan poénkodnak ezzel, hogy "úgyis csak a szájuk jár", "eddig miért nem mentek" stb. De most valamiért mégis sorsdöntőbbnek tűnik ez a választás mint az eddigiek. Ugyanis eddig fel volt szeletelve törpepártokra az ellenzék, így nem is volt esélye a győzelemre, most egységben van. Ha most is győz a Fidesz, az egy végeláthatatlan rezsim-et szilárdít meg, amit már békésen úgysem lehet majd megbuktatni. Tehát időzített puskaporoshordó válik Mo.-ból is.
Azon kívül a külpolitikai helyzet miatt is ennek a térségnek a jövője erősen kérdésessé vált. Nem perspektivikus a jövőre nézve a gazdaságunk sem, minden bizonnyal tovább növekszik a szakadék Nyugat és Kelet Európa között. A Fidesz is az elmúlt 12 évben rátett vagy három lapáttal, hogy az ország főleg a fiatalok, a mobilisabb korosztályok számára élhetetlenebb legyen.
Valóban egy igen komoly exodus-al kell számolnunk ha a Fidesz nyer? Ennek a fele sem tréfa?
A "nem eszik olyan forrón a kását" tűnik a legtalálóbb mondásnak erre az esetre.
Lesz aki megy és lesz aki lehiggad ha nem a kampány folyik a vízcsapból is.
Értelmesebbek, akik beszélnek nyelvet, mentek eddig is, és mennek ezután is.
Én már 2017 óta nyugatra dolgozom, csak a határ keleti felén élek.
Unokahúgom is már Németországban dolgozik, reál értéken 2× többet keres mint itthon. (itt egy albérletre se volt elég a keresete, kint még félre rakni is tud)
#3: csak azok jöttek haza, akiknek a járvány miatt szünetelt a munka.
De vissza vándorlást nem mondanám, mert csak vissza jöttek és vígan élnek itt, mire újra mehetnek.
#2: ez a baj, hogy az emberek elfelejtenek dolgokat, és irracionálos döntéseket hoznak, amikor majd szavazni kell, vagy épp nem is döntenek, mert buták, csak odateszik az X-et Viktor istenhez. Olyan idióta hozzáállása van egyeseknek a politikához, mint ha minimum vallásról lenne szó.
Egyszerűen bizonyos intelligenciaszint alatt az emberek nem értik, mi az, hogy politika. Észak-keleten élek, vidéki vagyok, és én pontosan megértem, mire gondolt Márki-Zay, amikor ostobázta a vidékieket, mert sajnos egy kalap alá vannak véve az értelmesek a együgyűekkel, mert ez a vidék sablonja, hogy itt az ember (főleg az idős, meg a cigány) bármit benyal, annak meg kifejezetten örül, ha kiszúrják a szemét 1000 Ft-tal, és gátlástalanul meg is van vásárolva egy falu szavazata.
Bocs, hogy a kérdésre is válaszoljak :D Mivel az oktatás színvonala szar, és egyre nehezebb elhelyezkedni értelmes munkahelyeken, és a fiatalok egyre inkább azt az 'értéket' képviselik, hogy kevés munkával sok pénz, vagy sok munkával nagyon sok pénz, így teljesen biztos, hogy ha nagyobb nem is lesz a kivándorlás, de nem fog megállni. Nem beszélve arról, hogy sokan, akiknek van pénzük, külföldre menekülnek a háború miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!