Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem kpnak a tanárok...

Miért nem kpnak a tanárok cafeteriát?

Figyelt kérdés
A nyomorult nettó 172 ezres fizetés mellé sem érdemlik meg?

2022. márc. 23. 13:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is volt több olyan tanárom, aki elkezdte az órát és elkezdte a szokásos monoton szöveget, 5 perc után mindenki aludt.

Főleg az idősebb tanárok voltak ilyenek.

2022. márc. 23. 15:02
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Sokan mondják, hogy milyen sz@r a magyar oktatási rendszer... igen, de a tanárok minősége is benne van vastagon .

Tisztelet a kivételnek.

2022. márc. 23. 15:26
 23/28 anonim ***** válasza:
82%
#22-es ez egy öngerjesztő folyamat,kezdetnek el kellene érni, hogy lehessen válogatni a tanárok között. Amíg olyan kevesen vannak,hogy nincs aki a helyére jöjjön a 120 éves kiégett manyikanéninek, addig nem is lesz minőségi munkaerő. És itt tisztelet a kevés kivételnek,akik hivatástudatból még mindig a pályán vannak, de előbb utóbb ők is lelépnek, mikor rájönnek,hogy éhenpusztul a család a tanári fizetésből és nem lehet egyről a kettőre jutni. Ha valaki motivált,kvalifikált,tanulékony,kreatív, beszél nyelveket akkor könnyedén átképzi magát, vagy elhelyezkedik magántanárként állami helyett.
2022. márc. 23. 15:33
 24/28 anonim ***** válasza:
83%

22

Akkor először kezdjen egy tanár nettó 200-zal cafeteria-val, majd ez 5 év után érje el a nettó 400-at cafeteria-val, ne legyen felesleges adminisztrációs terhük és utána beszélgessünk a tanárok színvonaláról.

2022. márc. 23. 15:36
 25/28 anonim ***** válasza:

"Közoktatásban juni 15 után még egy hétig van napi egy három órás értekezlet, de nem minden nap. juni 20-aug 23-ig semmi. 23-31-ig ismét napi egy értekezlet. + minden évszakban 1-2 hét szünet. ennyi"

Le lehet pontozni ezt a választ, de igaza van.

Én tanítottam. Júli első napjaitól augusztus 20-ig szabadság. Ez szigorúan véve is kapásból kb. 30 nap (+/- néhány nap) szabi. Nekem most 25 nap szabim van egész évre. A táboroztatást hadd ne kelljen idevenni. A iskolában, ahol tanítottam plusz pénzért mentek táboroztatni. Nem volt kötelező. Persze, lehet, hogy máshol más a szabály.

Plusz még ott van az őszi, téli és tavaszi szünet. Ok, a tavaszi két nap, de mondjuk az elég jó, hogy karácsony és újév között fixen mindig szabi és nem kell a kollégákkal boxolni, mert senki nem akar ekkor bejönni értelemszerűen.

2022. márc. 23. 16:21
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
25, vmiért mégis elhagytad ezt a pályát.
2022. márc. 23. 17:19
 27/28 anonim ***** válasza:
54%

21 "Nekem is volt több olyan tanárom, aki elkezdte az órát és elkezdte a szokásos monoton szöveget, 5 perc után mindenki aludt."

Ez jó. Akkor nem rendetlenkednek. Kipróbálom köszi

2022. márc. 25. 14:24
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

27

Az lemaradt, hogy férfi tanárok voltak ezek.

És egyébként hangoskodás nem volt, de ennek már vagy 25 éve, akkor még elbeszélések alapján volt némi respektje a tanárnak.

Manapság nincs.

Ez szakmunkásképzőben volt, 7-re kellett bejárnunk és fáradtak voltunk egész nap, egy ilyen monoton óra meg megadta a kegyelemdöfést.

De legalább nem szólt semmiért a tanár.

Lehetett enni, aludni, másik tárgyra házit megcsinálni, csak annyit kért, hogy csendben legyünk, aki akar, az tudjon tanulni...

2022. márc. 25. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!