Miért nem kpnak a tanárok cafeteriát?
Nekem is volt több olyan tanárom, aki elkezdte az órát és elkezdte a szokásos monoton szöveget, 5 perc után mindenki aludt.
Főleg az idősebb tanárok voltak ilyenek.
Sokan mondják, hogy milyen sz@r a magyar oktatási rendszer... igen, de a tanárok minősége is benne van vastagon .
Tisztelet a kivételnek.
22
Akkor először kezdjen egy tanár nettó 200-zal cafeteria-val, majd ez 5 év után érje el a nettó 400-at cafeteria-val, ne legyen felesleges adminisztrációs terhük és utána beszélgessünk a tanárok színvonaláról.
"Közoktatásban juni 15 után még egy hétig van napi egy három órás értekezlet, de nem minden nap. juni 20-aug 23-ig semmi. 23-31-ig ismét napi egy értekezlet. + minden évszakban 1-2 hét szünet. ennyi"
Le lehet pontozni ezt a választ, de igaza van.
Én tanítottam. Júli első napjaitól augusztus 20-ig szabadság. Ez szigorúan véve is kapásból kb. 30 nap (+/- néhány nap) szabi. Nekem most 25 nap szabim van egész évre. A táboroztatást hadd ne kelljen idevenni. A iskolában, ahol tanítottam plusz pénzért mentek táboroztatni. Nem volt kötelező. Persze, lehet, hogy máshol más a szabály.
Plusz még ott van az őszi, téli és tavaszi szünet. Ok, a tavaszi két nap, de mondjuk az elég jó, hogy karácsony és újév között fixen mindig szabi és nem kell a kollégákkal boxolni, mert senki nem akar ekkor bejönni értelemszerűen.
21 "Nekem is volt több olyan tanárom, aki elkezdte az órát és elkezdte a szokásos monoton szöveget, 5 perc után mindenki aludt."
Ez jó. Akkor nem rendetlenkednek. Kipróbálom köszi
27
Az lemaradt, hogy férfi tanárok voltak ezek.
És egyébként hangoskodás nem volt, de ennek már vagy 25 éve, akkor még elbeszélések alapján volt némi respektje a tanárnak.
Manapság nincs.
Ez szakmunkásképzőben volt, 7-re kellett bejárnunk és fáradtak voltunk egész nap, egy ilyen monoton óra meg megadta a kegyelemdöfést.
De legalább nem szólt semmiért a tanár.
Lehetett enni, aludni, másik tárgyra házit megcsinálni, csak annyit kért, hogy csendben legyünk, aki akar, az tudjon tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!