Mit tennétek akkor, ha bevezetnék a feltétel nélküli alapjövedelmet? Mennyire változna meg az életetek?
Figyelt kérdés
2022. márc. 22. 17:41
11/18 anonim válasza:
Ne vezessenek be ilyet! Bőven elég semmittevő, semmitérő, nihilista alak van így is.
12/18 Isti22 válasza:
Nekem korábban is laza munkahelyem volt, de a home office óta gyakorlatilag olyan, mintha alapjövedelmen élnék, hiszen tengernyi szabadidőm van minimális munka mellett.
Miben változott az életem? Több olyan dologba bele tudtam ásni magam, ami érdekelt, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy egyes területeken akár el is helyezkedhetnék, több tudást szedtem össze, mint amennyi egyes profiknak van.
De fontosabb, hogy sokkal érettebb, fejlettebb személyiség lettem, hiszen volt időm elgondolkodni és utánajárni dolgoknak. És ez talán fontosabb, mint hajtani a pénzért és fáradtan beledőlni a koporsóba életed végén, hiszen akkor gyakorlatilag öntudatlanul éltél le egy életet.
13/18 anonim válasza:
Éheznék mert senki sem dolgozna nem lenne ki kenyeret sütne, a pénz sem érne semmit megállna a gazdaság.
14/18 anonim válasza:
13-as: ez nem igaz, mert az emberek igen nagy hányada nem elégedne meg annyival, hogy legyen ennivalója (pl most 40000 Ft), hanem emellett dolgozna is.
15/18 anonim válasza:
vennék aból az alaposjövedelemből 10l benzit mert másra nem lesz elegendő
16/18 anonim válasza:
Ugyanúgy dolgoznék, takarékoskodnék ettől még.
17/18 anonim válasza:
Elköltöznék az országból, hogy ne az én adómból legyen fizetve. Plusz ha beüt az államcsőd, akkor az se érint meg.
18/18 anonim válasza:
17-es: akkor sem fizetnél több adót, mert cserébe nem kellene munkanßelküli és egyéb segélyeket fizetni senkinek, szóval nagy valószínüséggel sokkal kevesebbe kerülne az egész, mint most.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!