Kire szavazzak április 3-án?
Ahogy egyre több politikai beszélgetést hallgatok, akár a Fidesz akár az ellenzék részéről, egyre inkább elbizonytalanodom. A Fideszhez húzok, nekem a stabilitás, és a fejlődés volt a legszimpatikusabb a rendszerben, ill. hogy viszonylagos rend volt itt, nem össze-vissza marakodás.
De egyrészt ez a Putyini háború is megreccsentette Orbánba vetett bizalmam, félek, hogy kilépteti az országot esetleg tényleg a Nato-ból, EU-ból.
De közben a Márki Zay-t egy nárci pszichopatának tartom, aki nem tudná méltóképpen képviselni az országot.
Tkp látom, hogy Viktor ügyes, ravasz. És ez kell egy országvezetőnek. De közben szerintem az EU országokkal is jóba kellene lennünk, nem csak keleti diktátorokkal.
komolyan. Kire szavazzak? Ja, és egy csomó képviselő a Fideszben sokkal szimpibb mint az egyesült ellenzékben. (Szijjártó, Lázár, Gulyás) De közben meg egy múmia van az eü élén a Kásler személyében, és nincs okt.ügyi miniszter. Vagy ő is a kásler? ez olyan, mintha csak odaültettek volna egy bácsit, aki egy báb.
Túl sok mindent nem tudok, hogy mi folyhat a háttérben.
Egyik kutya, másik eb, így az MKKP -ra. 🤣
Azért kell most az ellenzékre, hogy Orbán diktatúrája gyengüljön.
Ő is érzi, hogy veszélyben a pozíciója, ezért is lett a nagy pénzszórás.
Sajnos Orbán egy exkomunista diktatúrát épít, mára politikailag balosabb a baloldalnál.
Kásler az emberi erőforrások minisztere, egy rakat dolog tartozik hozzá, köztük az oktatás és egészségügy, nincsenek ilyen minisztériumok külön.
Stabilitás? Bizonyos dolgokban tényleg stabilitás volt, de ennek oka, hogy ugyanaz az ember és szűk köre hozza a döntéseket. Egy betegség vagy baleset azonban könnyen felboríthatja ezt. Egy trónutódlási harc pedig kitudja milyen helyzetet teremt?
Fejlődés? Szerintem ma jobban élünk mint 12-20 éve, a jövedelmek átlagosan az inflációt meghaladó mértékben növekedtek. Ez annyira nem különleges, ezidő alatt fejlődött a világgazdaság, vele együtt mi is. Viszont összehasonlítva a környező hasonló fejlettségű országokkal a fejlődés legjobb esetben is a középmezőnyre elég.
Ne tévesszen meg a fidesz média, egy fals képet rajzol magáról, azt sugallva, hogy minden csodálatos, magyarország szuperul fejlődik, probléma egy szál se és természetes minden az ő érdeme. A média területén dolgozom, volt hogy hajléktalanokról szóló cikket letiltott a "tartalomfejlesztési igazgató".
Ha egyik oldalon sem lesz kétharmad garantált marakodás lesz, márpedig ez a legvalószínűbb. A demokrácia velejárója a vita, ami marakodásnak is tűnhet, de a jó döntéseket általában sok ember vitája előzi meg és valamilyen mindenkinek elfogadható kompromisszumot eredményez. Jelenleg egy ember szava számít igazán, és a jelek szerint nem tévedhetetlen.
Viktor olyan ügyes és ravasz, hogy további regnálása idején Magyarország nem kap pénzt az uniótól. Külpolitikában már nincs szövetségese, már Lengyelország és Szlovénia is kezd elfordulni tőle.
A japán mentalitás és a magyar közt van egy kis különbség.
Kedves #6-os én imádtam Sopront nagyon sokáig de mára ami lett belőle a vicc jó példája annak hogy mit lehet elrontani egy városon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!