Miért nem teszik kötelezővé Magyarországon a választásokon való részvételt?
Hát ha nem szimpi nekik, akkor miért nem tesznek ellene? Itt a lehetőség, MOST lehet ellene szavazni (vagy éppen mellette, ha valakinek az tetszik.)
Mindenki szavazzon úgy, ahogy jónak látja, ahogy a lelkiismerete diktálja neki. De aki 4 évente egyszer nem képes a seggét felemelni és elvonszolni a szavazófülkéig, az utána ne siránkozzon, hogy jaj milyen szar neki, hiszen nem tett ellene semmit.
Nem kellene kötelezővé tenni, bármi, ami korábban opcionális volt, nem szimpatikus, ha kötelezővé válik.
Inkább tegyék egyszerűbbé. Az észtek először 2005-ben szavazhattak online, azóta is kiállta az idő próbáját a dolog. Az utolsó országgyűlési választáson 43% szavazott az interneten.
Nekünk is van Ügyfélkapu, rendelkezhetünk mindenféléről, és még a népszámlálást meg az adóbevallást is gond nélkül megtehetjük. Technikailag nem hiszem, hogy egy szavazás annyival bonyolultabb lenne.
Hiába nem szeretem a mostanit, honnan tudhatom hogy a többi jobb lesz? Szart se adnak, amint hatalomra kerülnek, felét el is felejtik annak amiket ígértek, meg csak egymás lealacsonyítása megy, semmi rendes tartalom nincs sehol. Mikor volt jó valaha is valami? xD Semmi értelme szavazni, bárkit szavaznának meg Orbán helyett, a fűből meg a fából amit megígérnek jó ha kapunk egy f et.
Azt kéne amit az egyes mond, összefogni és leráncigálni azt aki most van, valakit a helyére tenni, de úgy hogy abban a tudatban éljen hogy őt is bármikor leráncigálhatjuk ha becsap minket. Csak így lenne normális kormány, de hogy ez tényleg megtörténjen... Én egyelőre úgy vagyok vele hogy az van ami van, igyekszem kihozni a legjobbat, félretenni a politikát, mert csak felidegesítem magam vele.
Sokan azért nem mennek el szavazni, mert úgy gondolják, hogy egyik párt sem jobb a másiknál, mindegyik ugyanolyan rossz.
Én is 2014-ben sokáig úgy voltam, hogy nem megyek el szavazni. Aztán találtam mégis egy szimpatikus és hiteles pártot. Szerzett kemény 0,47%-ot...
2018-ban viszont egy kis pártocska sem volt, aki szimpatikus lett volna. Taktikailag a Jobbikra szavaztam: a Fideszt akartam gyengíteni, úgy hogy a jobboldal ne gyengüljön, de sosem voltam Jobbikos (na jó pár hónapig igen 2011-ben), főleg a néppártosodása után nem.
Most végre valahára van egy párt, akire érdemesnek tartom szavazni, és biztosan bekerül a parlamentbe: a Mi Hazánk. De továbbra is úgy gondolom, hogy valódi, jó változások csak politikán kívülről érhetőek el.
Szorosabban a kérdésre válaszolva: az a 25-40%-nyi ember, aki nem megy el szavazni jórészt érvénytelenül szavazna vagy egy random kispártra: van értelme akkor kötelezővé tenni?
Azért mert a politikai pártok általában csak egy rétegre fókuszálnak.
Pl. a Fidesz főleg az idősebb, nyugdíjas középosztályra.
Nem állna érdekében a nagy partoknak, hogy mindenki elmenjen szavazni, csak azok, akiket ők szólítanak meg.
Én támogatnám a kötelező szavazást, mivel csak igy kapnánk 100%-ig egyértelmű képet arról, hogy mi az ország álláspontja, maximum lehet olyan opció, hogy egyik sem tetszik az adott pártok közül, azzal valóban véleményt nyilvánít, de azzal, hogy nem megy el, azzal nem mond semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!